sumec.samko Vloženo 13. Únor 2012 Sdílet Vloženo 13. Únor 2012 zdravím všetkých,nenašiel som nikde na fore odpoved na na problém s mojím supom tak zakladam túto tému a prosím o pomoc.mám 1.9 TDi, 96KW, 2004,206 000km. motor stratil výkon akoby nefungovalo turbo alebo prepol na nudzák. po vypnutí motora na krátky čas a znonu naštartovaní problém niekedy zmizol.po dvoch dňoch takejto jazdy som pri zníženom výkone motora zošliapol prudko plynový pedál a zasvietila mi kontrolka "emisie do dielne".bol som v škodováckom servise, a pri diagnostike vypisalo asi desať rôznych chýb no ani jedna sa netýkala motora"ak nepočítam tie emisie". mechanik skonštatoval že je vadný ventil(tuším N75?). pretlakoval hadičky a vymenil ventil. problém však pretrváva. niekedy ide ako hodinky a inokedy ako slimák. kontrolka sa mi rozsvieti vždy keď motor nemá výkon a prudšie zošliapnem plyn. keď sa mi rozsvieti kontrolka, motoru sa nevráti výkon ani po vypnutí ale až po vynulovaní chyby. pokial na plyn veľmi netlačím, jazdím striedavo s výkonom alebo bez. viete niekto poradiť??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stankra6 Vloženo 13. Únor 2012 Sdílet Vloženo 13. Únor 2012 To co píšeš vypadá na váhu vzduchu,ale může to být i něco jiného. Ale zase je mi divné, že by ti to v servise nevyzkoušeli vyměnit je to nemoc koncernovích tdíček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sumec.samko Vloženo 14. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Únor 2012 Dnes som bol znovu v servise a povedali mi že potrebné vymeniť turbo. Cena 800E+práca. Čo mi poradíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 16. Únor 2012 Sdílet Vloženo 16. Únor 2012 Zavezl bych to někam kde dělají turba a informoval bych se na to. Popřípadě bych to řešil repasí turba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrysek Vloženo 20. Únor 2012 Sdílet Vloženo 20. Únor 2012 Zdravím . mam taky problem s výkonem. (sup. 1,9tdi,96kw,r.v.2003)Když je motor studený tak jedu bez problému , ale po ujetí zhruba 10km stratí výkon a jede jako hlemýžď. Včera večer se to stalo poprvé , dnes ráno v pohodě a večer znova-stráta výkonu. prosím o radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 20. Únor 2012 Sdílet Vloženo 20. Únor 2012 Měl jsi to na diagnostice? Tím zkus začít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sumec.samko Vloženo 13. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 Nový poznatok! Po troch dňoch jazdenia s kontrolkou" emisie do dielne" kontrolka zhasla. Ďalej som zistil že auto nemá výkon len za studena. Nemám zistenú presnú teplotu, no keď je nad 70°C a vypnem motor, po naštartovaní ide perfektne. Všetko funguje bez problémov aj keď svietila kotrolka. Mám pocit že by to mohla byť váha...??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
delfyn Vloženo 13. Březen 2012 Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 Jestli ti to piše EMISE DO DILNY tak maš špatnej EGR vntil na 100%.neucpaval si ho?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stankra6 Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 Mě to psalo ,,Emise do dílny,, a na diagnostice to vypsalo ,,čidlo chladící kapaliny,,.........Takže to nemusí být nutně EGR ventil,ale někde nějaké čidlo u motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bryndza1 Vloženo 17. Květen 2013 Sdílet Vloženo 17. Květen 2013 Ahojte, mam ten isty problem. Motor za studena netaha, po zohriati, vypnuti motora a opatovnom nastartovani, auto ide bez mensich problemov. mam SuperB 96 kW r.v. 2004. Dakujem za akukolvek radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bryndza1 Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 Tak dnes sa auto hodilo do nudzoveho rezimu, rozsvietila sa kontrolka Emise - do dilny. Auto nema tah. Spozoroval som ze prvykrat po zhasnuti a nastartovani motora auto uz uz zacinalo tahat, ale zrazu som pocitil ako keby som zabrzdil a auto prestalo tahat. Poobede s tym idem do servisu na diagnostiku a kontrola motora a vsetkeho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 Nejspíš podlakové hadice k turbu, nebo váha a nebo n75, tim jak vypneš motor, tak to restartuješ a jak přesáhneš určité otáčky, tak to spadne do nouzáku znova, měl jsem to dřív u octávky a minulej rok i u supa, vždy hadička, nevim z čeho to dělaj, že se to prodře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bryndza1 Vloženo 30. Květen 2013 Sdílet Vloženo 30. Květen 2013 Ahojte, presne ako si vravel Doktorone, podtlakova hadica turba bola derava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
melonmenajs Vloženo 19. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2016 seruste mam ten isty problem zo supom 1.9 96kw 2006 ako tu pisete svieti mi kontrolka mil zo zaciatku jazdy vychadza z motora sumenie po par kilometroch alebo prydanim plynu ho prepne do nudzoveho auto vobec netaha a z vyfuku ide kudel dymu pry prydani nie vzdy ale ide a este z motora ide nejake rapotanie sem tam a tak isto mi vypisuje emise do dilny neviete co stym je? dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 25. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2016 Jak psali chlapci výše přeci !!! diagnostika, kontrola hadic, EGR..... Je dobré nejdříve vyzkoušet výše popsané možnosti a pak můžeme řešit dále Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smudlik22 Vloženo 21. Duben 2018 Sdílet Vloženo 21. Duben 2018 Ahoj dnes se mi obevil podobný problem jak se dostanu na 2500otacek tak to to najednou prestane tahnout jak kdyby to zkocilo do nouzaku a musim zastavit chcipnout to a zase nastartovat a zase jede emise do dilny mi to nepise. mohla by to byt take hadicka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 23. Duben 2018 Sdílet Vloženo 23. Duben 2018 Takhle to nikdo moc nepozná. Je potřeba log skup. 3,10,11 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sumec.samko Vloženo 23. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2018 U mna bolo vadne cidlo teploty motora. Po vymene cidla bolo vsetko v poriadku a doposial ziadny problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Superbi Vloženo 30. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2018 Zdravím pánové pořídil jsem si superba 2003 1.9tdi a při nastartování vůbec netahne ale jak seslapnu plyn tak trošku cukne a rozjede se nemáte někdo s tímto problémem skusenost. Olej, filtry, váha vzduchu vše už jsem vyměnil. Žádná kontrolka mi nesvítí. Děkuji za rady... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubajo Vloženo 16. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2021 Zdravím panove mam takovy blby dotaz. Muj superb 1.9 74kw mi napsal emise do dilny ale auto tahlo stejne. Po pripojeni na dia my to vypsalo vahu vzduchu spatny rozsah hodnot. Carmechanic mi rekl ze by to mohl delat jeste egr tak jsem pro jistotu vymenil tez. Ale o co mi jde po pripojeni nove vahy auto total bez vykonu hodnota dat uplne podprumerna pri zapojeni stare vahy o neco lepsi a kdyz ji odpojim uplne jede uplne jak kule. Muze mi nekdo vysvetlit jak je mozne ze nova vaha od pierburgu nefaka? Diky moc za reakci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.