Přejít na obsah

Kazetový adaptér Technaxx DigiTape adaptér DT-02


Doporučené příspěvky

Ahoj draci. Potřeboval bych poradit. Mám ve Fioně originál rádio na kazety MS 402. Zakoupil jsem si adaptér protože se mi nechce kupovat nové rádio. Nemá s ním někdo zkušenosti? Potřeboval bych poradit proč mi v autě nefunguje a na jiných přehrávačích bez problémů. V autě když tam dám kazetu, tak mi tam skočí opět rádio. Nevím čím to je :(

Adeptér:

Kazetový adaptér Technaxx DigiTape adaptér DT-02

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádio má detekci otáčení cíveček v kazetě = ochrana před zamuchláním pásku a vzniku tzv. BANDSALÁTU. V adaptéru žádný cívečky nejsou, takže se otáčivý pohyb nepřenáší na unášeče kazetové mechaniky = rádio detekuje závadu v posunu pásku a vypíná se. Rada jak od toho pomoct je dvojí - buď trváš na nekvalitním a 2x zkreslovaném přenosu z přehrávače přes 2 magnetofonové hlavičky (1 je v adaptéru, druhá je v rádiu = původní magnetofonová hlava), pak musíš sehnat dvě cívečky ze staré nepotřebné kazety, rozebrat opatrně adaptér a cívečky do něj vložit jako by to byla obyčejná kazeta - a co je nejdůležitější, mezi tyto cívečky musíš natáhnout tenkou gumičku, aby se otáčení jedné cívky přenášelo i na tu druhou. Pak se rádio nebude vypínat.

Anebo chceš aspoň trochu kvalitní přenos nf signálu do rádia - a pak je nejlepší koupit si FM transmitér. Pod tímhle pojmenováním ho najdeš i na netu - prodává se jich 6 půlek značek a typů a všecky dělají to samé - nf stereosignál z jakéhokoliv přehrávače převedou na slabý rádiový signál, naladěný do pásma VKV FM2 na místo, kde se v dané lokalitě nedá přijímat žádné FM rádio. Není potřeba přímé kabelové propojení, dosah transmitérů je cca 3-5m, takže dosáhnou svým signálem k rádiu i když jsou například v kufru. Cena je sice poněkud jinde než u té kazetové zhovadilosti, ale kvalita přenosu je mnohem lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha. No děkuju moc za radu. Takže jsem vyhodil tedy 400,- oknem :( Už jsem četl, že jim kolikrát ty přenašeče rušili signály z okolí? Co je na tom pravda? Nebo popřípadě bych chtěl poradit nějaký hodně kvalitní. Nechci si kupovat nové rádio a tak bych zainvestoval do tohodle. Děkuji za rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale tahle má jen propojení s telefonem nebo mp3kou co? Já bych raději nějakou s vlastní pamětí nebo na paměťové karty.. Taky záleží zda můžu mít ten napáječ do zapalovače ve Fabii, jelikož je tam pitomě ve Fabii u ručky... Nevěděl bys o nějakém alternativním řešení? Na karty a s vlastní baterkou třeba? Nebo to se asi nedělají viď?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budeš furt kupovat blbosti za 400korunek a nakonec zjistíš,že už mohl mít nové autoradio MP3 a na SD kartu.Vyprdni se na FMtransmiser taky žadnej zázrak sám jsem ho měl a skončil ve sklepě.

Jenže to taky nesmí kupovat socka edition transmitér - ale pořádnou věc s kvalitní frekvenční syntézou a laditelným výstupem. Pak se dá koupit i typ s USB slotem nebo slotem na SD karty. Takovéhle věci nemá cenu pořizovat systémem do-do = nikdo nemá dost peněz na to, aby mu stačily jen laciný věci. K samotnému FM transmitéru si přece může pořídit podle vlastního výběru přehrávač - a ten používat i samostatně. Pokud se nechce zbavit origo rádia, je transmitér jedinou cestou jak zvuk přenést relativně kvalitně - protože skrz tu dvojitou indukčnost magnetofonových hlav mu projde frekvenční rozsah tak do 10kHz, výš už to bude spíš syčet jak husa nebo šumět jak Atlantik. Zatímco kvalitní modulátor FM transmitéru přenese s naprostým klidem ještě 16kHz - a přijímačové obvody rádia takové kmitočty umějí zpracovat taky, kazeťáková část je dimenzovaná na mnohem nižší kvalitu...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám transmitter portable 2 GB a zatím je v poho. Ten co bys si chtěl ti možná bude překážet, jak je to prodloužený, protože to umístění zapalovače vedle ručky je fakt nepraktický :kol-32: a možná je zbytečný dávat 650,- a pak ty funkce nevyužít, navíc na displej stejně pořádně neuvidíš

Další

Sdílet na Facebooku

Poslat odkaz známému

Tisk

FM transmitter PORTABLE 2GB

Další

Sdílet na Facebooku

Poslat odkaz známému

Tisk

FM transmitter PORTABLE 2GB

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj názor v tomhle je nula - neznám ho. Ale vyhnul bych se příliš kombinovaným a tím i komplikovaným zařízením. Mobil taky nemám proto, abych ho používal místo kamery, když potřebuju něco natočit nebo místo diktafonu, když si chci udělat poznámku - i když to všecko umí taky... Ale když potřebuju udělat reportáž, vezmu si kameru a kvalitní reportážní záznamový zařízení - myslím že mi rozumíš. Ten přístrojek může klidně umět i vařit kafe, ale naráz ho uvaří tak do náprstku - budeš ho z něj moct lokat po kýblech? Nebudeš, takže stejně budeš dál na kafe zastavovat u pump a mekáčů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

pro JardaCerv: chápu a rozumím tomu estetickému myšlení, já sám jsem puntičkář a lecos bych si do či na auto nedal. Ty nová rádia jsou tak krásná a mají spoustu vymožeností: BT, SD karta, DO, fleška a jiné. Co budeš dělat, kdyby nedej Bože Ti ta 402 odešla, budeš jí u Škodovky kupovat znovu? Nekupuj ty doplňky, jak již bylo psáno, kde je umístíš? Udělej si radost i svému miláčkovi to dopřej, nebudeš litovat. Nebojse toho, jdi do toho. Radek :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry za ty dva odkazy v předchozím příspěvku, nějak mi to tam vlezlo :kol-28: . Jinak mi nezbývá než souhlasit s kolegy, buď normální transmitter jen na hudbu nebo nové rádio, já se už taky koukal a kolem 2000,- jsou pěkný i se zeleným podsvícením a se všemi dnešními vymoženostmi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím, že se dají sehnat už levné rádia. Ale zase když už ten transmitter tak ne za 200,- . Chtěl bych aby byl ten zvuk co nejlepší i když to nebude takový samozřejmě jako u klasické mp3. Já doufám, že se mi na tom radiu nic nerozbije :) Asi ten transmitter vyzkouším... Za zkoušku nic nedám :) Ale děkuji za rady. Moc si toho vážím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...