Jozinko1 Vloženo 9. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2006 Hello hosi.. To jak s tym jazdite??? Ja mam 1.6 75kW 2003 a aj ked chodim hodne na dialnici a na tempomat tak okolo 110 tak sa pod 6.5 nedostanem... a to podla palubaku..cize este viac.. a take cisla ohladne dojazdu som este nikdy nevidel... momentalne mam tristvrte nadrze a dojazd 580 km... hrozne.. Dodo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 12. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2006 Hello hosi..To jak s tym jazdite??? Ja mam 1.6 75kW 2003 a aj ked chodim hodne na dialnici a na tempomat tak okolo 110 tak sa pod 6.5 nedostanem... a to podla palubaku..cize este viac.. a take cisla ohladne dojazdu som este nikdy nevidel... momentalne mam tristvrte nadrze a dojazd 580 km... hrozne.. Dodo No zrejme to bude suvisiet s tvojim chybnym termostatom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davys Vloženo 12. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2006 nech sa snazim ako chcem ale ja som sa s 1,6 75kW v meste pod 8l nedostal Myslím, že 8 l na město není tak špatná spotřeba. Když si člověk vezme ty kolony a neustálé rozjíždění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octan Vloženo 22. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2006 Zdravím. Moja láska 1,6 75kW r.v.2003 pneu. 205/55/R16 Bridgestone Turanza ER30 tlak v nich 2,2 Mpa. Cesta do práce cca. 25 km. Zima / leto spotreba 6,3 l. Je to viac menej po meste ( pre tých ktorý vedia o čom píšem Petržalka - Devínska Nová Ves ) . Spotrebu som overoval aj podľa Maxi DOT-u, ale aj podľa plnej nádrže a dotankovania. Nie som nejaký trhač asfaltu ale netvoria sa za mňou kolóny. Som spokojný !!!javascript:emoticon('') smilie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlk Vloženo 22. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2006 Tak asi neumím jezdit, denně do práce a zpět 70 km (50 po dálnici) + běžné jízdy po městě i mimo, na dálnicích od 120 do 160, svižní ale ne razantní jízda 1,6/2001, bez úprav, 195 gumy a spotřeba 8,2-8,7 l/100 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redliner Vloženo 23. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2006 vlk: to je pohoda ja to ma +- rovnako tiez asi neviem jazdit v BA ako pise OCTAN som nikdy nemal spotrebu pod 7,5l nemam sice OII ale G5+ ale v tom by som velky rozdiel nevidel hmotnost OII je 1270 a G5+ 1308, spotreba podla tech. udajov (mesto, mimo mesta, kombinovana) OII 9,9/6/7,4 G5+ 10,4/6,2/7,7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 23. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2006 Zdravím.Moja láska 1,6 75kW r.v.2003 pneu. 205/55/R16 Bridgestone Turanza ER30 tlak v nich 2,2 Mpa. Cesta do práce cca. 25 km. Zima / leto spotreba 6,3 l. Je to viac menej po meste ( pre tých ktorý vedia o čom píšem Petržalka - Devínska Nová Ves ) . Spotrebu som overoval aj podľa Maxi DOT-u, ale aj podľa plnej nádrže a dotankovania. Nie som nejaký trhač asfaltu ale netvoria sa za mňou kolóny. Som spokojný !!!javascript:emoticon('') smilie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octan Vloženo 6. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2006 Aby som bol úplne presný tak mám aj tempomat. Používam ho síce len cestou domov, ale ráno ( cesta do práce ) na to nie je čas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 (editace) To je paráda!! Téma který mě aktuálně moc zajímá! Koupil jsem 1,6i 75kW, rok 2002 z Německa bez úprav, gumy 195/60 15". Mám jí krátce a podle počítače jsem se děsil spotřeby! Ale podle mého výpočtu (plná nádrž - plná nádrž) je prům. spotřeba 7,7 l/100. Cesty po městě, 1x Plzeň - Praha a zpátky, 1x Plzeň - Klatovy a zpátky, snažím se mít lehkou nohu. Takže jak to tak sleduju, tak můžu být klidný, spotřeba je v normě. (i když jsem čekal tedy míň ) --- Jinak dříve jsem měl Peugeota 405 GRi, 1,9 - nádrž cca 75 litrů, když jsem jí narval až do hrdla a když se jezdilo s citem, to pak byl dojezd! (až 1000km) :-) K pumpě jsem jezdil, jen abych nezapomněl jak vypadá Ovšem když jsem bral plnou, to pak byla pálka, ale pardon za menší OT (to sem nepatří) Editováno: 8. Listopad 2006, autor: Stanley78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moravecmilan21 Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 já mám spotřebu za posledních 3000 km/7.72l,žádný loudání a sem tam docala razantně. motor má nalítáno kolen146000km a nemůžusi ztěžovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 8. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2006 (editace) Tak se pridam dlouhodobejsim sledovanim. Nyni najeto 128,5k r 2001 17735 km 7,6 l/100km r 2002 17483 km 7,2 l/100km r 2003 20632 km 7,3 l/100km r 2004 18732 km 7,3 l/100km r 2005 19512 km 7,0 l/100km r 2006 16528 km 6,8 l/100km cca 60 % Praha Editováno: 5. Březen 2007, autor: oct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novi37 Vloženo 8. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2006 ja mam 2,0mpi a co sem vymenil lambda sondu, tak jezdim tak za 7,2 prumer za poslednich 1800km....a jezdim na dalnici tak tech 120, 130...a mimo tak kolem 100..no ale jakmile clovek chce zavodit, tak to leti rychle naahoru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 Už jsem odpovídal výše - mám Octávii 1,6i 75kW a mám jí cca měsíc. Tak mě samozřejmě zajímá spotřeba. Podle počítače je poměrně vysoká. Ale od plný do plný nádrže jsem to spočítal na cca 7,7 l/100. Přijde mi to docela dost, na to, že jí zatím hodně šetřím (snažím se mít lehkou nohu). A jel jsem tak 40% město a 60% dálnice (tak max. do 140km/h) Zdá se vám to v pořádku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redliner Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 Stanley: uplne v poriadku inak aku spotrebu mas pisanu v specifikacii? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 Stanley: uplne v poriadku inak aku spotrebu mas pisanu v specifikacii? Psáno mám: 13,0/6,9/9,1 - talže 7,7 je fakt asi v normě. I když to jsem se fakt musel snažit, abych se na 7,7 dostal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redliner Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 jj 7,7 je pohoda ja sa v meste pod 8l ani nedostanem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 Hodne zalezi na tom, co je to "mesto". Priklad: Praha Bubenec - Jizni mesto odpoledne po magistrale 10 - 14 l/100 km Praha Bubenec - Jizni mesto odpoledne tunely + j. spojka 7 l/100 km, kdyz neni spojka nejvetsim parkovistem v republice Druha trasa je o 2km delsi, ale podstatne rychlejsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redliner Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 no mesto klasika semafory, krizovatky, brzda plyn, ziadne obchvaty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slon Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 Zdravím, jak tak koukám tak moje průměrna spotřeba 7,65 je úplně v poho. Ale i tak nechápu jak někteří s tímhle motorem můžou vidět údaj 5,5 l/100km, to bych si od nich docela rád nechal poradit. Mám OI r.v. 97. 1,6i/74kw 195/65/15 a na delší cesty jsem ještě nekouk pod 6,5l/100km. Ještě bych ale rád uvítal nějaké zkušenosti jak vám auto tímto motorem jezdí? Pač mě se to moje zdá příliš lenivé. Třeba otcova Xantia 1,9TD/66 kw jede a táhne o poznaní líp! Nevyznám se nějak extremně v tom kdy bude lepší TD a kdy benzín ale ty KW by v tom měly být rozhodujicí, aspoň podle mě. Nemůže třeba s tím mým motorem něco být co by nikaj nesouviselo se spotřebou ale na výkon by si to šahlo? Třeba ta váha vzduchu, lambda,..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 Zdravím,jak tak koukám tak moje průměrna spotřeba 7,65 je úplně v poho. Ale i tak nechápu jak někteří s tímhle motorem můžou vidět údaj 5,5 l/100km, to bych si od nich docela rád nechal poradit. Mám OI r.v. 97. 1,6i/74kw 195/65/15 a na delší cesty jsem ještě nekouk pod 6,5l/100km. Ještě bych ale rád uvítal nějaké zkušenosti jak vám auto tímto motorem jezdí? Pač mě se to moje zdá příliš lenivé. Třeba otcova Xantia 1,9TD/66 kw jede a táhne o poznaní líp! Nevyznám se nějak extremně v tom kdy bude lepší TD a kdy benzín ale ty KW by v tom měly být rozhodujicí, aspoň podle mě. Nemůže třeba s tím mým motorem něco být co by nikaj nesouviselo se spotřebou ale na výkon by si to šahlo? Třeba ta váha vzduchu, lambda,..? Ahoj, no, ta spotřeba se mi, při rozumné jízdě, normální nezdá. Jinak u TDi je běžné, že táhne lépe "od spoda". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 5,5 l/100 km muze videt kdokoli. Dulezita je dlouhodoba spotreba, ktera je mnohem objektivnejsi. Ovsem jen tehdy, kdyz nekdo v rijnu neda auto na spalky a sunda je v kvetnu, coz neni muj pripad. Priznam ale, ze v zime najezdim mesicne mene, nez jaro - podzim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 5,5 l/100 km muze videt kdokoli. Dulezita je dlouhodoba spotreba, ktera je mnohem objektivnejsi. Ovsem jen tehdy, kdyz nekdo v rijnu neda auto na spalky a sunda je v kvetnu, coz neni muj pripad. Priznam ale, ze v zime najezdim mesicne mene, nez jaro - podzim. Dlouhodobou spotrebu mam 6,6-7,4l, dle rocniho obdobi, nalady, provozu v Praze a tak, prevazne Praha, ve spicce moc nejezdim. Jet mimo mesto za 6l neni zas takovej problem, jen to neni zadny rallye, za 6,5l je to naprosto v pohode, za 7l a vic mimo mesto uz musim jet jak hovado, po cipu, AKL, lehkobeznej olej, atd. Cesty do Chorvatska, ve 4 s totalne nalozenym kufrem a prevazne dalnice a furt kolony nejdou pres 6,3-6,7l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slon Vloženo 9. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2006 5,5 l/100 km muze videt kdokoli. Dulezita je dlouhodoba spotreba, ktera je mnohem objektivnejsi. Ovsem jen tehdy, kdyz nekdo v rijnu neda auto na spalky a sunda je v kvetnu, coz neni muj pripad. Priznam ale, ze v zime najezdim mesicne mene, nez jaro - podzim. Dlouhodobou spotrebu mam 6,6-7,4l, dle rocniho obdobi, nalady, provozu v Praze a tak, prevazne Praha, ve spicce moc nejezdim. Jet mimo mesto za 6l neni zas takovej problem, jen to neni zadny rallye, za 6,5l je to naprosto v pohode, za 7l a vic mimo mesto uz musim jet jak hovado, po cipu, AKL, lehkobeznej olej, atd. Cesty do Chorvatska, ve 4 s totalne nalozenym kufrem a prevazne dalnice a furt kolony nejdou pres 6,3-6,7l. tak já se bavím jen o té dlouhodobé, za 2500km jsem ji měl 7,6l, dle PC nějakých 7,9l, a jet plně naložený a to ještě za 6 - 7l/100km to u mě určitě nehrozí, musel bych šlapat po plynu a to samosebou vylítne všechno na horu. Mám tak i trochu tušení na špatnou váhu nebo něco takového. pár příznaku o kterých se tu různě píše někdy pociťuju. A to že D líp táhne od spoda to jo ale v pružnosti ze 100km/h na 130km/h je pořád svižnější ta otcová Xantie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 (editace) je pravda ze znamej ma 100konovku a je linejsi a bumba vice. Dlouhodobka - nad 8 L Zajimave a dodam, ze motor je takovej linej jak ta 55Kw. Docela me to zarazilo. Kdyz byla napichnuta, zadna chyba. No a ta moje lita jako prase a bumba ted v zime 6L na dlouhodob.prumer. Nevim, treba ji mam chiplou,ale to ja nepoznam. Na me kokte kdyz nato dupnu, tak se opru o sedak. Ale tamta je takova , takova jina. asi spatne zajeta nebo ja uz nevim. Vypada to, ze kazda Octa jezdi jinak. A to jsou stejny motorizace Editováno: 12. Listopad 2006, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 20. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2006 Dnesni vydani Sveta motoru (48/2006) je venovano tematu "Spotreba nasich auticek". Jeho soucasti je tez vzorec pro vypocet hranice [km], od ktere se stava vznetovy motor provozne vyhodnejsi. Ve vzorci neni zahrnuta zustatkova cena vozu po 5ti letech. Je zde porovnani 110ti modelu, 40 je v detailu i s tipem redakce. Ukazka octavek Tour 1,6 / 1,9 TDI 20 005 km TIP 1,9 TDI OII 1,6 Classic / 1,9 TDI Classic 15 789 km TIP 1,9 TDI Kdyz budete chtit nekdo porovnani jinych vozu, tak napiste. Svet motoru neni na webu publikovan. a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.