Přejít na obsah

Auto viac plave s novymi tlmicmi

krtk0

Doporučené příspěvky

Zdravim,

stala sa mi taka zvlastna vec. Auto dost plavalo, ako detsky kocik. Najprv som dal vymenit predne tlmice za Bilstein, vcera som vymenil zadne tlmice za Bilstein 19-029429. Prachovky aj ulozenia som nechal stare, zdali sa byt dost dobre (mozno som sa mylil, ale to predpokladam, ze nesuvisi s temou:).

Problem nastal po vymene zadnych, odkedy auto viac plave. Zena vravela, ze sa to dajak viac naklana ked sme este ani na hlavnu cestu nevysli :)

Je to Octavia 2002 1.6 sedan, 120 tisic km, mam ju rok. (btw do teska mame 7 retarderov tam a 7 spat:-) Stare tlmice boli este original. Tiez som si vsimol, ze auto je asi o centimeter vyssie vzadu (ked je prazdne) a novy tlmic je asi o 2-3 cm kratsi ako povodny.

Mal by niekto nejaky napad, akoze co sa mohlo stat? pruziny sa nejak posunuli abo pokazili/dozili pocas vymeny tlmica? alebo mi predali zle tlmice v dobrej krabici? pripadne spravne ale nejak zodrete?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tlumič snad nikam netlačí ne?Navíc co to jsou 2 cm?Když zvedáš auto na heveru tak se ty tlumiče vytáhnou snad o 10 cm...

Navíc funkce toho tlumiče by podle mě měla být snad po celé délce chodu pístnice stejná.

Ale každopádně krtk0 dal na auto něco co tam očividně nemá být :-)

Ale zase podle odkazu jsi nakoupil správně :kol-32:

http://www.hanza-autodily.cz/tlumic-zadni-bilstein-b4-octavia-1-sedan-19-029429/d-70317/

Přímo na tlumiči je nějaké značení?

Editováno: , autor: Ondrero
Odkaz ke komentáři

pružiny měnit nemusíš,díval jsem se,ten tlumič máš správný,otázka je jestli sedí nápis na krabici s obsahem(na tumiči není žádné značení?-porovnat s krabicí),jinak mě nanapadá jak se to mohlo stát,jedině že by se ti při montáži pohla pružina a nesedí tam kde má.

Editováno: , autor: milan1971
Odkaz ke komentáři

takze zatial sme dospeli k tomu, ze tlmice su spravne, tak jedine sa mohli posunut pruziny alebo este ma napadlo... je ulozenie tlmica rovnake alebo kazdy vyrobca vyraba vlastne pre svoje tlmice? ja verim skor tomu, ze je len jeden rozmer, cize tu by som asi tiez nehladal chybu.

Odkaz ke komentáři

Já taky neříkám že je poškodil.Ale jestli má ještě původní a najeto 120tis km,tak je může mít už unavené,naprasklé(je to jenom kus gumy),to potom auto překážku nepřejede,ale pocitově jakoby oběhne.Sám jsem měl tento problém a po vyměně silenbloků a tlumičů vše o.k.

Odkaz ke komentáři

takze zatial sme dospeli k tomu, ze tlmice su spravne, tak jedine sa mohli posunut pruziny alebo este ma napadlo... je ulozenie tlmica rovnake alebo kazdy vyrobca vyraba vlastne pre svoje tlmice? ja verim skor tomu, ze je len jeden rozmer, cize tu by som asi tiez nehladal chybu.

Odkaz ke komentáři

Silenbloky mají plastový nebo plechový obal,musíš se podívat jakoby mezi ten obal a gumu.Jinak doma je nevíměníš,protože jsou nalisované.Vservisech mají na to takový přípravek,kterým je tam rovnoměrně namáčknou.Kladivem to nezkoušej-poškodíš většinou plastový obal.Jinak mě už nic nenapadá.POdle mě jsou možnosti:1.špatné slilenbloky,2.pohlá pružina.

Odkaz ke komentáři

Zde na fóru jsem se někde dočetl , že někdo měnil tlumiče a ve výsledku měl stejný problém jako Ty - zajel na test tlumičů a tam mu zjistlili, že nové tlumiče jsou horší než ty staré co tam měl. Takže bych Ti v prvé řadě doporučoval navštívit STK a tam si nechat udělat nezávazný test tlumičů. To Ti mnohé napoví...

Je ale divné - že jsi měnil tlumiče ve 120tis. Důvod? Já jsem nechal dělal test ve 140tis. a na STK mi vyjeli účinnost originál tlumičů s rozdílem 2% na jednom kole 91% a druhém 89%. Zadek byl trošku horší, ale určitě ne na výměnu. Z toho usuzuju, že by ve Tvých 120tis nemusely být špatné. Možná byla a je chyba někde jinde a výměnou tlumíču se jen umocnila.

Táákže než nakupovat další dílý - udělejt test a případně dohodni s prodejcem reklamaci.

Odkaz ke komentáři

Tak som teda skocili do servisu. chlapec sa povozil a prisiel s tym, ze s tymto nevidi ziaden problem. Po dlhsej uvahe a zobrani faktov do uvahy tak vyzera, ze budem musiet potupne priznat, ze to mohlo byt skor psychickeho razu. Lebo: po nainstalovani tlmicov som na testovaciu jazdu a urobenie zaveru nepouzil standardnu cestu do roboty, kde poznam kazdu zakrutu a uhol naklonu auta v nej ; evidentne som s autom kyval viac ako bezne aby som videl ci/(o kolko) je tuhsie ; pred oktavkou som mal korzu, ktora ma relativne sportovo ladeny podvozok (bol citelne tvrdsi) ; oktavka uz nie dlho po kupe vykazovala znamky zlych tlmicov, cize som vlastne v oktavke s poriadnymi tlmicmi este nesedel ; po tyzdni s novymi tlmicmi sa mi naopak zda, ze je to ozaj kus tvrdsie.

suma sumarum - aj ked je to trapne, ale zatial veci nasvedcuju tomu, ze to bolo skor v hlave ako v aute. ale budis poucenim pre ostatnych... kazdopadne chlapi dik za cas a rady

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...