Nomin Vloženo 16. Únor 2009 Sdílet Vloženo 16. Únor 2009 (editace) tak jsem se po tom dnes pídil a jde použít pás z octavie,je tam jen menší problém s tím že pás na fabii je kromě šroubu uchycen i jistým stabilizačním zobáčkem tak při montáži octaviového pásu se musíte pohrát s přesným upnutím navijáku do roviny(jinak bude zadrhávat).Jinak jsem měl dnes v ruce i ten pás na golfa(tuším na typ IV) a je stejný,jen mi přišlo že horní třmen pásu je trochu objemnější tak nevím jestli by nevznikl problém při montáži a provlékáním těmi výztuhami ve sloupku.Snad to někomu helpne Editováno: 16. Únor 2009, autor: Nomin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo.pa Vloženo 25. Únor 2009 Sdílet Vloženo 25. Únor 2009 zdravim nema niekto z Vas skusenosti s tymto: bezpecnostny pas vodica sa mi navynul na doraz / ako sa bezne navyja / a asi sa zasekol / alebo sa nieco vo vnutri pokazilo / neda sa vytiahnut mal uz niekto podobny problem? ako ho riesil? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fer1 Vloženo 7. Březen 2009 Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 (editace) Blbě se navíjel pás u řidiče,až přestal úplně,podle zdejšího popisu jsem středovej plast spolu s dolnim sundal,je to sesazované odzhora,na pravém krytu plastu navíječe šroubovákem opatrně za zobáčky zatlačil a při oddělavání podržel šroubováčkem pružinu ,okouk pružinu prasklá nebyla a tuk byl ,zaklap spátky,podebral levou stranu plastu a sundal, při demontáži levého boku ,natočil středoví kovoví díl ,aby šel vířezem ven a vyndal ho pod tím je mechanismus zabržděni pásu ramínko s tlačnou pružinou pozor at nevyletne při manipulaci,a na hřídelku stříknul kontax a poté i na druhou strani hřídelky navíječe pásu ten jsem neměl celej rozdělanej tak jsem to namazal mezerou mezi kotouč a stěnu na hřídelku,pravou stranu jsem měl jenom kryt pružiny sundanej,při skoušeni staženej na místě šroubu svěrkou +prstem zápatku v dolní části a pak jde tahat za pas navijet , odvíjet. 2003 s mechanickym předepinačem žádné kabely ,žádnou piropatronu jsem neviděl /měl někdo rozdělanou pravou část pod pružinou ,slitinovej deklíček na několik šroubu ,vrchem je to asi propojeny s lankem pod plíšek upevnování šroubu ,kdo má starej nefunkční zkusteho posím rozdělat co v tě pravé části pod pružinou je? Editováno: 8. Březen 2009, autor: fer1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokxo Vloženo 14. Březen 2009 Sdílet Vloženo 14. Březen 2009 Kto poradi ako mam vytiahnut ten skur..ny pas, neviem si dat rady, uz mi ostava ho zapnut za traktor a tahat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fer1 Vloženo 15. Březen 2009 Sdílet Vloženo 15. Březen 2009 stahnout svěrkou ,nebo šroubem plíšek k plechu obrazek číslo 2 tve fotky sundat na levo plast kryt obr. č.1 tve fotky,dole je kulička ,ktera musí sedět na dně jamky /naklonové hlídání,vyskočí kulička zvíhne raménko a nejse vysunovat pás,dole vlevo pružinka/ při vysunováni musí pa byt v poloze jako když je přišroubovanej ve vozidle obrazek č.1 další blokovaní je pod středovím kovovym kroužkem sundaní v mém popisu,pod kterym je systím zapadka rohatka a slabé perko/system rychle vysuneš pas a blokuje to když udělaš mělo by to odblokovat system pro zajištovaní a zatahnutím vytahnout i kdyš je dost daleko zarvanej fer1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 13. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2009 Přestává mi fungovat bezpečnostní pás a chtěl jsem se zeptat : Mám pás bez dopínače a našel jsem za dobrou cenu s dopínačem, můžu ho vyměnit a dopínač nezapojit? A ještě jedna věc, mám FI combi 2006 a na pásu je číslo začínajicí 6Y a na tom co chci koupit 5J jsou tyto pásy vzájemně záměnné? Dík za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 13. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2009 Tak jsem zjistil, že 5J je FII a 6Y je fI a otázka zní, můžu namontovat pásy z FII do FI ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parketa Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Motor Car Dunajská Lužná (bývalý Auto Jáger) - 2943,-Sk rovnaká cena vodič aj spolujazdec. dnes som tam bol kupit lavy predny pas na fabiu, cakum prask 87E, zatial co vsetky ine skodovky v BA mi ponukali za 116E uz to len namontovat a som v klidku P.S.: Lukaso diky moc za tip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolík ASP Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 Obecně bych asi nedoporučoval měněni pásu za jinej typ nebo třeba zapojeni bez predpinace. Sakra, proc si pak kupovat nove auto kdyz si vedome budu snižovat uroveň bezpečnosti? Novej pás je ranec, ano, ale když dete koupit gumy tak si taky nevemete protektory, protože jsou levnější! Beru sražení hrany, nebo namazání aby se navíjel, ale když to nepomůže, je podle mě jediné řešení výměna, a to za totožnej typ. Byť sou autorizovany servisy předražený, todle je věc kterou bych na nich nechal.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1pe1sk Vloženo 26. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2009 Mě pomohá tak asi max. dvakrát za rok omýt ten pás ze spodní strany. Také se nenavíjel, a brzdil se při průchodu přes to oko. Všiml jsem si, že se tvoří na spodní straně pásu takový "hegeš" , asi od rukou nebo od oblečení, prostě od používání... normálně to nebylo vidět, ale po přejetí nehtem to vidět bylo. Jinak pás pod tím okem se navíjí stále jako blázen. F I MR2005. Vždy když to začne váznout, tak to omyju a je to v poho.. Tak to někdo zkuste a dejte vědět.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 16. Květen 2010 Sdílet Vloženo 16. Květen 2010 Tak jsem zjistil, že 5J je FII a 6Y je fI a otázka zní, můžu namontovat pásy z FII do FI ? Pření pásy mi nedovíjí zpat , musím, kdy vystupuju z auta , tak jim pomáhat. Tak jsem se snažil opravit navíjení pásů : sundání plastů -shit , dále chtěl jsem promáznout pružinu-shit , pružina vyskočila, dal jsem ji zpátky - další shit , je to trochu lepší, ale sereš se stím- shit . Nevěřil jsem , že tam dám pružinu zpátky, ale dal, na druhej pás kakám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 16. Květen 2010 Sdílet Vloženo 16. Květen 2010 někdy pomůže bezpečnostní pás "otřít" hadříkem který je namočený, nebo na který se nastříká přípravek na plasty interiéru vozu = setře se bordel z pásu a krásně ho to navýjí zpět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 17. Květen 2010 Sdílet Vloženo 17. Květen 2010 (editace) ¨člověče, postříkal jsem přímo palubovkovým sprayem pásy zespodu v místě dráhy navíjení a zjistil jsem, že po nastříkání se mi objevila na pásu fekál vrstva mazu, ale po natříkání a po setření hadříkem (opakovaněně) ta fekálvrstva zmizela a fakt je 90procentní efekt na světě. Stříkal jsem to přímo na pás, shora , zespodu na styčný plochy, a já blb se pouštěl do vnitřního čištění pásů, - zasraný jsou jen v délce dráhy použití. Editováno: 18. Květen 2010, autor: Standis pozor na citování příspěvků - porušuješ pravidla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 17. Květen 2010 Sdílet Vloženo 17. Květen 2010 to jsem rád že jsem pomohl já to na svým autě dělám vždy když čistím interiér a zatím s pásy není sebemenší problém....když to hůř navýjí, není na škodu tohle vyzkoušet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira 19 Vloženo 23. Květen 2010 Sdílet Vloženo 23. Květen 2010 Mě pomohá tak asi max. dvakrát za rok omýt ten pás ze spodní strany. Také se nenavíjel, a brzdil se při průchodu přes to oko. Všiml jsem si, že se tvoří na spodní straně pásu takový "hegeš" , asi od rukou nebo od oblečení, prostě od používání... normálně to nebylo vidět, ale po přejetí nehtem to vidět bylo. Jinak pás pod tím okem se navíjí stále jako blázen. F I MR2005. Vždy když to začne váznout, tak to omyju a je to v poho.. Tak to někdo zkuste a dejte vědět.. presne tak,jednou za cas to zespodu odskrabnu a naviji jak za mlada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira 19 Vloženo 23. Květen 2010 Sdílet Vloženo 23. Květen 2010 (editace) oskrabu to zespodu v tom oku, ne na pasu cca 2x rocne a opravdu de krasne navijet. Editováno: 23. Květen 2010, autor: mira 19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pája2 Vloženo 5. Červen 2010 Sdílet Vloženo 5. Červen 2010 Zadní levý pás se mi skoro vůbec nechtěl navíjet. Stříkl jsem na hadru trochu silikonu ve spreji a hadrou celý pás několikrát otřel. Teď chodí jak po másle. Udělal jsme to pak i na všech ostatních. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfig Vloženo 8. Červen 2010 Sdílet Vloženo 8. Červen 2010 Kdyz to strikate silikonem nebo cisticem na plasty, nezprasite si potom obleceni? Oboji jsou to nejakym zpusobem mastne pripravky a nerad bych to potom vytrel do kosile..? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 8. Červen 2010 Sdílet Vloženo 8. Červen 2010 Kdyz to strikate silikonem nebo cisticem na plasty, nezprasite si potom obleceni? Oboji jsou to nejakym zpusobem mastne pripravky a nerad bych to potom vytrel do kosile..? Dik Mě fungovala rada od kibiho, postříkat pás zespodu přípravkem na palubovky, je ve spreji, dal jsem tam toho víc, obsah se vpil, ještě jsem to rozetřel, nejen , že to voní, ale není tam tolik mazu jako v silikonu. 90 procent účinek, nemaže to košile.. Jezdím totiž v neoprénu a k tomu ještě topím. ( samozřejmě vtip ) Dokud to nevyzkoušíš, tak se můžeš pořád ptát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pája2 Vloženo 12. Červen 2010 Sdílet Vloženo 12. Červen 2010 Toho silikonu chce jen trochu a to na hadru, ne přímo na pás. Mě to nemastí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaveloSK Vloženo 26. leden 2011 Sdílet Vloženo 26. leden 2011 Mame doma 2004 Fabiu 1.2HTP 12V daka choice edicia, ma vpredu dva airbagy. Asi rok dozadu zacal haprovat spolujazdcov pas, najprv sa vobec nenavijal a bol cely vytiahnuty, potom chvilu fungoval, potom zas nie a teraz sa zas cely navinul dnu a vobec nejde von. Chcel by som ho vymenit za daky pouzity kus. Staci pohladat pas z FI, ktora mala pri spolujazdcovy airbag, alebo to moze byt hocijaky alebo... ? Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkazlin Vloženo 26. leden 2011 Sdílet Vloženo 26. leden 2011 Dnes jsem zjistil, že se my špatně navyjí bezpečnostní pás u řidiče. Vyřešil někdo tento problém jinak než výměnou? Nevíte náhodou kolik stojí nový pás. najdi si tady forum - zaseklý pás u řidiče jirkazlin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alexandrap Vloženo 9. Březen 2013 Sdílet Vloženo 9. Březen 2013 tiez ma postihol problem s pasmi na Fabii(2003) , miestov vodica -natacal sa cim dalej pomalsie,az sa prestal uplne vymontoval som ho (navod tu uz je) - nastriekal Kontox cez prilozenu trubicku (cerveny , mastiaci a cistiaci - neviem ci sa vyraba,lebo ho mam este z cias davno minulych ) 1.) do medzery medzi navijaci bubon a telo navijaca na oboch stranach 2.)pod kryt pruziny oznacena napisom neotvarat! - cez dierky 3.) otvoril som kryt zapadky (treba najprv vytlacit malinke zatky z plastu-tvrdym drotom priemeru 2mm) a nastriekal Kontox pod ozubene koleso,na os bubna, kde to slo ) 4.)silokonovy olej v speji do miest v bode 1.) a 2.) prv som vytahoval a natacal pas otacanim bubna, potom sa zacal navijat sam,coraz rychlejsie teraz funguje v pohode-snad bude aj dalej usetrene 88 eur + pripadna montaz v servise ~20eur Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romaxik Vloženo 13. Duben 2013 Sdílet Vloženo 13. Duben 2013 Zdravím. Neměl by někdo zámek LP pásu na FABII I (2003) bez kontaktu na signalizaci? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Vašíček Vloženo 6. Únor 2014 Sdílet Vloženo 6. Únor 2014 Nevím jestli to tady už někde není,ale lze koupit někde i čistě ten pás? Po bývalém majiteli vzadu je pás, kde v oblasti hrudníku je do půlky rozervaný, nařízlý nebo nevím co s tím dělal A kolik by to stálo popřípadě.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.