Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

kodovani

09 centralni elektrika

07 kodovani

otevrit v LCode

byt 0 bit 3 odskrtnout pro vypnuti denni evropa

byt 0 bit 4 zaskrtnout pro zapnuti denni amerika

byt 17 bit 4 zaskrtnout pro zapnuti denni pres mlhovky

byt 20 dec nastavit % svitivosti

můžeš mi prosím poradit k tomu kódování,zkoušel jsem to udělat kamarádovi,ale nějak se mi to nepodařilo,on tam ten bit 17 a 20 nemá,je úpně prázný,to znamená že se to pak u tohoto auta nastavit nedá?jeho současný log je viz příloha

post-57060-0-57071200-1371652417_thumb.j

• o 4 týdny později...
Vloženo

Takže jak je to s denním svícením - základní stav je nenakódováno a máme vypínač s třemi polohami (bez AUTO) - tedy v poloze 0 nic nesvítí nikdy, v druhé svítí parkovačky, ve třetí svítí světla a dají se zapnout dálková světla. Správné nakódování pro nás je Skandinávie, pak jsou při poloze 0 automaticky rozsvícená všechna světla hned po otočení klíčku, svítí při startování a pak svítí klasicky jako při třetí poloze, jen nejdou dálková světla.

A pak je kódování na Ameriku, kdy při poloze 0 a zatažené ruční brzdě nesvítí nic, při odbrždění ruční brzdy se rozsvítí přední světla (případně mlhovky, dle nastavení), při druhé poloze svítí jen parkovačky a při třetí poloze zase vše klasicky svítí a fungují dálková světla.

Denní svícení tedy nastavuje jen polohu "0" a jak ta se bude chovat. Samozřejmě pro případ, že zůstanete stát někde u přejezdu, vypnete motor a zatáhnete ručku, stačí zapnout do druhé polohy a budou svítit parkovačky.

A ještě ke nastavení denního svícení na mlhovky - dle mého názoru to kromě "MachrIndexu" žádný praktický význam nemá, hlavně s ohledem na cenu žárovek H8 a H7. U xenonů už možná trochu ano, ale i tak, jaká je životnost a cena výbojky a jaká žárovky H8 v mlhovkách. Ale to je jen můj názor. :)

Zdravicko,

je pri nastaveni severna amerika normalne ze mi zmizlo z maxidotu menu Comming Home/Leaving Home? Mam 2005, bkd, Tunnel light a dazdovy/svetelny senzor.

Dakujem za odpoved.

Vloženo

neni, mas to spatne nakodovane...

Kurna, super, sme to robili cez Vag-Com a pouzili sme tu kalkulacku pre dlhe kodovanie.

Co by bolo treba aby si mi k tomu mohol povedat kde je chyba? Urobil som na aute Log subor pred kodovanim a po kodovani.

Dakujem

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zdravím, resim trosku jiny problem v poloze nula a nastartovani se mi rosviti xenony chtel jsem si to nechat vypnout ale v jednotce ta funkce automatickeho rozsviceni neni aktivovana napada nekoho jak by tohle mohlo byt udelano? Mam octu 2 rok 2005

Vloženo

Zdravím, resim trosku jiny problem v poloze nula a nastartovani se mi rosviti xenony chtel jsem si to nechat vypnout ale v jednotce ta funkce automatickeho rozsviceni neni aktivovana napada nekoho jak by tohle mohlo byt udelano? Mam octu 2 rok 2005

Vloženo

Myslis v motorovym prostoru jsou jen 3 relatka zkousel jsem je po jednou vyndavat kdyz jsem ale vyndal to posledni tak se nerosvitilo vubec nic ani konrolky na pristeojovce a u tech prvnich dvou svetla svitily vesele dal:-D

Vloženo (editace)

to by právě mělo jít, to tam někdo musel dát relé nebo dokodovat... nevím odkud si, třeba bych ti helpnul. každopádně v 9 jednotce, to tam určitě musí byt... že trvale používáš potkávačky(pravděpodobně takovy rozbalovací menu kolem 20 bitu)

Editováno: , autor: kokta7
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Trochu jsem si pohrál s nápadem použít LED v mlhovkách jako denní svícení ale zároveň jsem chtěl zachovat klasické mlhovky protože často jezdím Praha - MB a mlhu mám takhle na podzim téměř každý den. Co na to říkáte? ještě to není hotové....

• o 1 měsíc později...
Vloženo

ja sem to vyresil po svem nelibilo se mi ze mi sviti automaticky hlavni svetla a mhlovky uz taky ne tak sem to udelal takto vydel sem to na scoutu a mooc se mi to libi eu homologace na svetlech a sviti paradne jeste nechat vypnout funkcni automatickeho roznuti svetel pak je teprv dopojim dodrzel sem skoro i umisteni chybi 5cm mezi svetly ale zas mam snadny pristup k mlhovkam(nekomu se to nelibi a me zrovna moooooooooc)

post-6207-0-65243900-1390133545_thumb.jp

• o 2 týdny později...
Vloženo

Mám nakodovánu Ameriku a mlhovky pro denní svícení na 60% svítivosti. V lednu jsem byl na technické a prošel jsem bez připomínek. A co se týče Policie, musí přece vidět na první pohled, že mi svítí mlhovky jako denní svícení, protože svítí samostatně. Kdybych svítil mlhovkama jako spousta některých dobrodruhů, měl bych k nim rozsvícena obrysová světla, neboť na rozdíl od denního svícení, mlhovky úplně samostatně zapnout nejdou. Je to ošetřený dobře, myslím že se není čeho bát a policajt by musel být úplný ťululum, aby tohle nepochopil.

No ,já platil ped dvěma týdny 300kč státním policajtům

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...