vorlajz Vloženo 1. Září 2008 Sdílet Vloženo 1. Září 2008 jj... souhlas... já jsem s tím dokonce jednou jel... a není to špatný! prostě pro klidné řidiče postačující... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 Mozna jsem vyjimka, ale ja bych si Octavii 1.4 klidne koupil. Jsem spokojen s nejslabsim motorem ve Fabii, tak nevidim duvod proc bych nebyl spokojen s nejslabsim motorem v Octavii, ktery ma navic lepsi parametry nez ten ve Fabii, takze bych si vlastne polepsil JJ myslím, že máš pravdu.Já jsem s tím motorem jel v OII-je to pro klidnou jízdu docela dobré.Jediné co mi dělalo potíž bylo odhadnout možnosti zrychlení a na křižovatce jsem si nebyl jist zda-li mohu jet či ne a to samé při předjíždění.Šlo však vysloveně o nezvyk a obavu nepoškodit vypůjčený vůz.Věřím, že se dá s tímto motorem sžít a klidně s ním jezdit.U nás ji jeden pán má a je velice spokojený-říká, že na ježdění po rovinách kolem Brandýsa a poskakování v zácpách po Praze je jeho Okina docela dostačující.Docela mu to věřím.Asi to není motor na dlouhé cesty a určitě ne do hor ale jinak bych mu toho zase tolik nebytýkal.Jediné co mě u zapůjčeného vozu zarazilo byla dlouhodobá spotřeba 9,5l.Byl to ale předváděcí vůz a tak si v něm každý asi zkusil co to vlastně umí a tak ta spotřeba byla dost nahoře.Rozhodně převodovka byla k motoru velmi dobře odstupňovaná-nebyla to špatná jízda.Tuším, že se k tomuto motoru nedává klimatizace-to může někomu vadit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 no k té 1.4 se dá objednat Climatic za 35 tisíc... ale myslím si, že asi ten kdo si koupít classica s 1.4 nebude mít v požadavku klimu... ale kdo ví... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dany950 Vloženo 2. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2008 zdravim. mam oct.2 ,1.4,55kw a mam naj.iba 30 000 km achcel by som sa opytat aky je pre tento motor najlepsi mot.olej.dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2008 no konečně někdo s 1.4 MPI ... napiš jak to jede a porovnej to třeba s 1.6 MPI ... a taky za kolik jezdíš??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 3. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2008 zdravim. mam oct.2 ,1.4,55kw Olej používej jako do jakéhokoliv benzínového motoru v Okině doporučuji plně syntetický SAE 0W-30 či 5W-40.Značkové servisy okolo Brandýsa dávají nyní Shell Helix 5W-40.Se stejnou specifikací můžeš mít i Castrol, Mobil F1 atd. Jinak se připojuji k Vorlajzovi-jak ti to jezdí? Já jsem s 1.4 ujel jen cca 50 km a to se moc nezjistí.Bál jsem se předjíždět a rozjezdů na křižovatce-zrychlení mi připadalo jako ve Š 120 ale motor šel pěkně a i převodovka se mi líbila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
limuhob Vloženo 22. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2008 Ahoj, máme tento motor v Octavii I viz: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry876879 na naše běžné jezdění to plně stačí (občas jedu i Praha Brno). spotřeba je mezi 6,5 - 7,5 l na dálnici drží bez problému tempo 160 (dle tacho). max. cca 190 (opět tacho) Máme ji skoro 7 let a najeto skoro 80 000 km. Nižší cena při dalším prodeji mi nějak moc nevadí, protože ji nemáme v plánu prodávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bangladezo Vloženo 23. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2008 VČERA JSEM ČETL CENÍK NOVÝ OCTY,A1.4 -55KW ZA 350000 FAKT O NÍ DOST PŘEMEJŠLIM.59KW URČITĚ STAČÍ A KROUTÁK PŘES 130 U ATMOSFERICKÉHO MOTORU JE NAPROSTÁ ŠPIČKA.NO A UŠ TO MÁ I NĚJAKOU SKROMNOU VÝBAVU TUŠÍM.NAPŘ TÍMTO MODELEM KONČÍ ÉRA OCTÁVEK S PŘEDNÍMA OKNAMA NA KLIKU,VŠECHNY UŠ BY MĚLY MEJT ELEKTRIKU ATD.TAK ŽE PROČ NE?MIMO MĚSTO JEZDÍM TAK 110 A PD DÁLNICI 150 A TO S TÍMHLE MOTOREM NEBUDE FAKT ŽÁDNEJ PROBLÉM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 23. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2008 no jestli si pohodář a kliďas, tak do toho klidně běž... ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ttc1 Vloženo 4. leden 2009 Sdílet Vloženo 4. leden 2009 Mam O2FL 1,4 59kw samo s klimou od 18/12 - ujeto 1100 km zatim spokojenost obvykle cesty dalnice + velke mesta (semaforty) po I.tr jezdim minimalne (i kdyz ted zrovna o vanocich je najeto 1/2 z toho najezdu a to byly skoro jen I.tr, ale zase nulovy provoz) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 4. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 4. leden 2009 A jakou máš zatím spotřebu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 29. leden 2009 Sdílet Vloženo 29. leden 2009 Ja som mal tento motor v O1 a spotreba bola okolo 7,5-7,8 (mesto, medzimesto - 50/50). Na dlhsie trate dokonca klesala aj na 6,7-6,9...Neviem ako je to mozne, kedze prave na dlhsich tratiach bolo auto viac nalozene a aj motor trosku viac vytacany. A comu uz vobec nerozumiem - raz som dosiahol spotrebu Nitra-Košice 6,3 a to pritom boli horucavy!!! - jazdil som 100-120, len na dialnici 160 - 170 (na tachaci), co uz je dost vytacanie a hluk. Motor je podla mna vhodny do mesta a na okresky. Tam je skutocne postacujuci. Pokial chcete predbehnut bus do kopca - majte silnu vieru a este viac odvahy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brdy Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Ahoj, přiznám se že po O2 1,4 59kW přemejšlím. Byl jsem se s ní kráce projet (20min. předváděčka) a překvapila mě živost do 120km/h. Naši mají O1 1,6 55kW a musím říct, že to žádná kaše není, ve 2 to jede slušně nehledě na kopce když se správně řadí, ve 4 s plným kufrem na dovolenou to je horší, ale není to žádná křeč. Porovnával jsem váhu O1 a O2 a oba motory a musím říct, že mi přijdou téměř totožné. Teďka mám hyundai accent 1,3 63kW a pokud to nevytáčím jak blázen tak to nejede. Myslím, že O2 1,4 59kW by byl lepší výkon i když jde o těžší auto. Za rok najezdím cca 20.000 km, 40% město, 20% dálnice, 40% I. silnice. Co jsem četl o 1,6 tak tu taky na některejch fórech slušně drbou. Kámoš má O1 1,8 110kW prostě to jede a je to raketa, spotřeba při cestě z německa na dálnici 10,5l při 180-190 což jde na tu rychlost. Brdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Proti hustu žádný dišputát, ale já bych tu 1.4 MPI nebral, radší oželím výbavu, a pořídím si 1.6 MPI... Na 20 000km a 60% provozu mimo mesto navic, to bych radší vykonejší motor a ta 1.6 nejede špatně a můžou ju pomlouvat jak chcou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Marios súhlasím s tebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Kdyby byl 1.6MPI 75kw tak špatnej motor,tak ho rozhodně VW nedělá 15.let(sice za tu dobu prošel inovacema,ale v jádru jde o pořád stejný motor).....Kdysi jsem četl článek kde bylo napsáno že pro OI byla ta 1.6MPi 75kw nejvhodnější motorizace...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 1,6 75kW rozhodně neni špatný motor a když jsem kupoval svoje první pořádny auto tak mi prodejce řekl že o ty 1,6 je velký zájem a že to je hned pryč...bohužel se doba změnila...je fakt že to musíš hodně vytáčet a pak ten motor trošku papá víc ale je to držák-o tom žádná! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Romčo a kolik jsi s tou jednšestkou najezdil??? já asi 60 tis. km... vím, není to nic extra, ale mě se ten motor moc líbil!!! jediný co mi vadilo, že na dálnici při 140 km/taho to už na můj vkus řvalo... ale zase to porovnávám s Otesánkem a ten je tichej jako blázen!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Vorlajz: kupoval jsem to jako referenční vozidlo a mělo najeto cca18 tisic a prodával jsem to při 60 tisicích takže cca přes 40 tisic km.Mě srala ta spotřeba a línej motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 ale líný to nebylo!!! to zas prrrr.... tebe zarazí turbo do sedačky a myslíš si, že jedeš bůhví co... viď? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Woe...no jasně! Miluju ten turboefekt a rozdíl mezi tim co mám ted a OI 1,6 75kW je znatelnej...75kW proti 115kW v turbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 nj Romčo... ale musíš to srovnávat se sérií... ne s nějakym pičem... víš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Lásko moje jediná...turbo je turbo a fakt ta atmosféra na ní nemá ani v základu.S tím snad souhlasíš ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 nedokážu objektivně posoudit... protože s tou tvojí 1.9 TDI jsem valstně nikdy nejel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 No vidíš to...já Ti ji někdy půjčim.Ju? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.