Přejít na obsah

Plyn nereaguje jak by měl

Qwee

Doporučené příspěvky

Ahoj,

již dlouho se potýkám s následující závadou:

Pokud je auto zahřáté, tak mi občas otáčky spadnou na volnoběh..plyn ale držím nohou ve stále stejné poloze. Musím pak znovu vymáčknout a stisknout plynový pedál. Dokud ho nevrátím do výchozí polohy, tak vůbec nereaguje na jakýkoliv stisk. Potom to již funguje. Stává se mi to nejčastěji při záběru na dvojku či trojku. Občas to cukne jakoby docházel benzín a pak se to chytne a nebo to udělá to co píšu. Dělá mi to již rok, nikdo mi neporadil, akorát mám již vyměněno: palivový filtr, škrtící klapku, benzinovou pumpu, svíčky, plynový pedál. Zkoušeli mi i vyměnit řidicí jednotku. Kabelový svazek rozmotán již dávno před vznikem této závady. Olej a olejový filtr měněn 1x ročně.

Když je auto studené, tak vše funguje super. Otáčky drží dobře.

Rok výroby: 2000, motor 1.4 16V, najeto 160 000 km

Po výměně škrtící klapky to pomohlo asi tak na 4 měsíce a teď to dělá opět.. :(

Zajímavé je, že se mi to stává jen v městkém provozu, při neustálem rozjíždění. Často to bývá i na stejných místech, nejčastěji když zatáčím vlevo a přidám plyn.. :o či při nějaké nerovnosti. Prostě už vím, kde a kdy se mi to stane. Zní to zvláštně, ale opravdu je to tak. Diagnostika žádné chyby to nepíše ani nezaznamenává.

Jakákoliv rada či někdo z Prahy kdo by mi to mohl nějak opravit prosím??

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...