kibi Vloženo 1. Květen 2012 Sdílet Vloženo 1. Květen 2012 vyjádření Škoda auto (na základě tohoto papíru je možno zapsat např. origo 16" 6.5J ET 42 na klasickou Fabii) http://www.mdcr.cz/N...49320126095.pdf další postřehy k tématu vítány 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 2. Květen 2012 Sdílet Vloženo 2. Květen 2012 Postup zápisu ráfků a pneumatik do technického průkazu vozidla Postup zápisu ráfků a pneumatik do TP vozidla nad rámec uvedených výrobcem: A) Typově schválených – na základě typového listu Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů: 1) Řádně vyplněný typový list – typový list musí odpovídat vzoru uvedenému v seznamu držitelů schválení * – musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis) – musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum) – musí být potvrzena montáž na vozidle kontrolním technikem typu „K“, který ověří shodu s uvedeným schválením KBA (ABE) XXXX, které je nedílnou součástí daného typového listu (datum, podpis, razítko). U ráfků a pneumatik uvedených v tabulce c) (pro daný typ vozidla) je držitel schválení oprávněn potvrdit v typovém listu i část „montáž na vozidlo“, s tím, že k potvrzení (datum, podpis, razítko) uvede: „Schváleno MD pod č.j. xxxxxxx“. 2) Schválení KBA (ABE) XXXX, včetně překladu do českého jazyka Poznámky: 1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla) 2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla 3) Kontrolní technik typu „K“ v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla se všemi podmínkami uvedenými ve schválení KBA (ABE) XXXX 4) Seznam držitelů schválení včetně vzorů typových listů, schválení KBA (ABE) XXXX a jejich překladů je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy www.mdcr.cz (viz adresový řádek) 5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje B.) Zápis na základě prohlášení autorizovaného dovozce a kontrole v pověřené zkušebně Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů: 1) Řádně vyplněné prohlášení autorizovaného dovozce – prohlášení autorizovaného dovozce musí odpovídat vzoru uvedeného v seznamu akreditovaných dovozců – musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis) – musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum) – musí být potvrzena montáž na vozidle pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným TÜV posudkem, který je nedílnou součástí daného prohlášení (datum, podpis, razítko) 2) TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka Poznámky: 1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla) 2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla 3) Pověřená zkušebna v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v TÜV posudku XXXX 4) Seznam akreditovaných dovozců včetně vzorů prohlášení akreditovaného dovozce, TÜV posudku XXXX a jejich překladu je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy www.mdcr.cz (viz adresový řádek) 5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů: 1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle 2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka Poznámky: 1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla) 2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla 3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX 4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje * U firmy Alcar Bohemia, s.r.o. jsou typové listy a prohlášení autorizovaného dovozce tištěny přímo u dealera, odpovídají uvedenému vzoru. Jedná se o typové listy případně prohlášení autorizovaného dovozce stažené výhradně smluvními partnery z internetových stránek firmy ALCAR BOHEMIA. V případě, že jsou řádně podepsány prodejcem kol, včetně razítka a data vystavení, jedná se o originál typového listu příp. prohlášení autorizovaného dovozce. Seznam držitelů schválení http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Zapis_rafku_a_pneumatik/Postup_zapisu_rafku_a_pneumatik_do_technickeho_prukazu_vozidla.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 9. Květen 2012 Sdílet Vloženo 9. Květen 2012 (editace) vyjádření Škoda auto (na základě tohoto papíru je možno zapsat např. origo 16" 6.5J ET 42 na klasickou Fabii) http://www.mdcr.cz/N...49320126095.pdf další postřehy k tématu vítány Vyjádření dle mě... jde tam cokoliv co si upravíte 2x ozkoušeno Editováno: 9. Květen 2012, autor: Krtek6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 23. Květen 2012 Sdílet Vloženo 23. Květen 2012 Já jenom současnou zkušenost. Asi před 3 roky jsem si koupil alu kola na svoju Fabii, nedostal jsem TP, 3 roky mne to nějak netrápilo, teď už ano .. tak jsem po TŘECH letech napsal do firmy, která mi je prodávala (nejlevnějšípneu.cz), poslal jsem jim kopii faktury a včera jsem měl typový list ve schránce jednalo se o kola AEZ Xylo Takže teď už jen hurá na STK je zapsat a taky na škofin pro techničák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frankie_ Vloženo 13. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2012 chci se zeptat! Když mám v typovém listu zápis od technika "K", kde je uvedeno razítko i stav "vyhovuje" je nutné jezdit s vozem na evidenčku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 10. Září 2012 Sdílet Vloženo 10. Září 2012 Nemusíš,na STK to potvrzuje právě technik "K".Pokud už tam jeho máš vyjádření,není důvod pro kontrolu na STK. Běž rovnou na úřad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kortyzon Vloženo 12. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2013 neexistuje nejaky protokol o tom ze jdou legalne zapsat kola z F1RS na klasickou F1 combi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 16. Červen 2014 Sdílet Vloženo 16. Červen 2014 Tohle sem nedávno řešil na homologačním oddělení škody a nějak se mi to nezdá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlastik.vitek Vloženo 4. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2015 Zdravim, Mam na fabii combi 1.9tdi 2002 zapsán y pouze dva rozměry disku a pneumatik, a to 185/60 r14 a 195/50 r15, udajne by ale fabia měa mit zapsano rozměrů více, včetně rozměru 185/55 r15. Jak lze dostat více originálních rozmeru do tp? Psal jsem na zastoupení Škoda auto, ale vypadá to, že od nich vyjádření k zápisu origo alternativních rozměrů nedostanu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 9. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 Já zapisoval alternativní alu kola u matčiny 207 takto(byla na leasing proto jsem to hlavně dělal). 1) koupil nové alu kola s typovým listem 2) nasadil na auto 3) zajel na STK aby ověřili zda vše sedí s typovým listem 4) zašel na úřad kde na základě typového listu a protokolu z STK zapsali alu kola i s rozměry pneu, které se smějí na těchto kolem použít(byli uvedeny na typovém listě) 5) zaplatil poplatek a bylo hotovo Zde je vše popsáno na stránkách Ministerstva dopravy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.