Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím borci. Od času kedy som kúpil moju Fábiu 1.9TDI elegance riešim dlho jednu vec. Má nabehaných 160 tisíc r. v 2001. Bola kupovaná z hruba pred rokom. Ked jednoducho idem a pustím plyn a pridám škubne z motom resp. v momente ked začne brzdiť motor škubne z autom. Musím veľmi ale veľmi jemne prídávať plyn aby to nebolo ako tak cítiť.Takisto to robí aj ked sa rozbieham a pomaly púšťam spojku akokeby niečo čo sa otáča alebo motor ako celý v uloženiach do niečoho tvrdého buchne. Ked motor zaberá a vyradím, pustím spojku a pri padaní otačiek na zakladné cukne v motore a zase ked dám rychlosť pri pušťaní spojky teda ked začne zaberať cukne z motorom celým autom. Robí to aj vtedy ked idem na rýchlosti auto ťahá a ked pustím plyn a v momente ked začne brzdiť motor škubne z autom resp. motorom. Asi to možno poznáte aj zo starých autobusov. Mám takého tušáka že to budú nejaké silentbloky na motore prípadne prevodovke neviem ako to tam je uložené.

Vloženo

a škubne to skutečně nebo jen klepne/bouchne? každopádně zkontroluj reakční vzpěru zespod (spojuje přes gumové uložení motor s nápravnicí), jestli není urvaná.

jinak při těch kilometrech už taky můžou být někde v hnacím řetězci vůle, takže je celkem normální, že při prudkém puštění nebo přidání plynu, dojde ke "kovovému" klepnutí. mě to tak dělá a nikde problém není. zkrátka vůle jsou už větší.

Vloženo

aj to škubne aj to klepne a dosť nepríjemne, ked sa potrebujem rýchlejšie rozbehnuť tak to klepe dosť a počujem to aj cez zavreté okná netobôž ked sú otvorené.....okej ked budem mať tento víkend chvílu čas pojdem na rampu a pojdem do pozrieť.....no aj to ma napadlo žeby mohla byť vôľa v hnacom reťazci lenže tam je vôľa minimálna ked mam zvdihnuté auto na zdviháku a zaradenú rýchlosť koleso sa mi moc nehýbe možno tak 5 cm po priemere vonkajšom. fajn dakujem za rad

Vloženo

mrkni na tu vzpěru, rampa netřeba, jsou tam jen dva šrouby = plastovej kryt pod motorem dolu a tuším 2 x 17, vyndej vařeku, na obrázku máš červeně vykroužkovanej silentblok (gumu) co nesmí být potrhaná....

už jsem jí dvakrát měnil (ne u sebe :) ) a dokáže to udělat pěknej bordel (první viz tvůj popis - klepání , ťukání, škubání...pak vybrace a nakonec mrdy jak blázen)

post-25532-0-44581400-1336848574_thumb.j

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...