P1azer Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 (editace) Zdravím. Koupil jsem Felicii LXi 1.3MPi, rv. 99, najeto cca 97tis. (doložené serviskou). Auto je v super stavu, ale hned druhý den od koupení mi začala blikat kontrolka mazání. Tak jsem dolil vodu do chladiče a olej byl tak na půlce. Na benzince měli jen polosyntetiku (10w40), takže olej je aktuálně trošku přes 3/4 (podle měřidla). Blikání je nepravidelné, když třeba prudce zabrzdím, tak se kontrolka rozbliká (viz. video), ale když se třeba rozjíždím, tak zhasne a při jízdě nebliká. Tak doufám, že je problém jen v nějakém spínači nebo tak. Neměli by jste nějaké rady pro nezkušeného (nejsem mechanik, motorům nerozumím) ? Děkuji video: http://www.youtube.com/watch?v=q-r6wado2vA Editováno: 16. Květen 2012, autor: P1azer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Podle mě sundat vanu a vyčistit sací koš nebo jak píše Malta vyměnit "policajta"-snímač tlaku Když stojíš na místě, tak ti na volnoběh bliká? A po přidání plynu a zvíšení otáček zhasne? Jinak co hledat???? http://forum.skodaho...1#entry1429477v http://forum.skodaho..._1#entry1491452 http://forum.skodaho..._1#entry1417824 Jen v sekci FELICIE Hledání termínu mazání vrácený 10 výsledky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 16. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Teď jsem byl mrknout na olej a asi jsem to minule špatně měřil, tak jsem to ještě dolil tak do reálných 3/4. Zkusil jsem to nakopnout a po nastartování to právě nesvití. Začne to problikávat třeba když zabrzdím a když přidám, tak to přestane (řekl bych nezávisle na otáčkách). To čidlo tlaku se dá vyměnit jen tak nebo pouze s výměnou oleje? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 (editace) čidlo nemá s výmenou oleja nič spoločné....vykrútiť staré a dať nové,poprípade si daj pri výmene pod neho kúsok handry P.S. kde má Malta príspevok? Editováno: 16. Květen 2012, autor: libero1071 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 16. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Hned v tom prvním odkazu, který sem dával Luďa. A to čidlo tlaku je tohle? http://www.autobyznys.cz/detail19109/cidlo-tlaku-oleje-skoda/favorit/felicia-1-3-orig-047919081 Asi se blbě ptám, ale je to moje první auto a nemám se servisem žádné zkušenosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 áno,je to ono Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Nejsnazší je podle vin, ale nekupuj žádnou čínu. Nezapomeň nový těsnění pod čidlo-jen prevence. P.S. kde má Malta príspevok? Hned v tom prvním odkazu, který sem dával Luďa. Přesně tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 OK popravde ja som tie linky ani nepozeral Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 17. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2012 (editace) Tak já předpokládám, že když zajedu v Brně do autorizovaného servisu, tak mi tam prodají spravný kus. Urcite chci originální. Chtěl jsem nechat i vymenit olej, ale auto mě stálo vic, než jsem puvodně počítal, takže výměna oleje a filtru až nejdřív za měsíc (podle servisky byl olej měněný loni cca pred 5tis., ale nikde není i vysačka, co tam je vůbec za olej - ani u motoru, ani na sloupku). Snad to teda pomůže. Edit: Tak jsem jel do prace, coz je cca 5km pres okraj Brna a nesvitilo to (ani neprobliklo).Asi by to chtelo zkusit na delsi trasu, jestli se to deje az pri zahrati.Je to moje prvni vlastni auto, nechci to podcenit :-( Editováno: 17. Květen 2012, autor: P1azer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 18. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 Ještě jsem chtěl zeptat, jak moc mam ten závit dotahnout? Je k tomu i nějaká dokumantace, abych to hned zase nerozbil. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 18. Květen 2012 Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 dotáhni to na fest ale neurvi to, do autorizáku nejezdi budou drazí - nejde jen o čidlo, nebo se napřed podívej na třeba skoda-dily.cz na ceny, olej kontroluj za studena na rovné ploše a olej klidně dolij pod horní rysku a uvidíš co to bude dělat, nejvíc info jestli budeš mít feldu delší dobu a vrtat se v ní získáš z knížky od Cedrycha Automobily Škoda felicia, nakl. Grada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 18. Květen 2012 Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 rukou bez klíče co ti to pude a pak by mělo stačit čtvrt otáčky. Ani ne. Lehce a s citem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 18. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 (editace) To jsou docela rozdilne nazory, ale kamarad mechanik mi taky rikal, abych to neurval (jsem zvykly z kola vetsinu veci rvat nadoraz). Z prace se stavim do servisu a poptam se, kolik to bude stat. Jestli to bude do 200kc, tak proc bych cekal na to, nez mi to poslou postou. Pro Luďa: Mam ten olej opravdu dolit na horni rysku? Editováno: 18. Květen 2012, autor: P1azer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 18. Květen 2012 Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 Já bych ho dolil a sledoval za jak dlouho se dostaneš na "min". Čidlo musíš dotáhnout "natvrdo"-nenechávat ho volně zašroubovaný. Ale zas za něj nemůžeš rvát klíčem s metrovou trubkou a na konci se houpat. Prostě dotahovat s citem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 18. Květen 2012 Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 špatně čteš, o nákupu čidla - šlo o zjištění ceny a nákup např. třeba jiných dílů autorizák je vždy přdražený a můžeš koupit jinde, a máš špatné zvyky - při dorvání natvrdo i na kole můžeš něco lehce zku****, olej dolij POD HORNÍ rysku a sleduj spotřebu po několika stovkách km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 18. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 Ano, tak ja jsem to taky nemyslel tak, ze kdyz cokoliv dotahuju, tak to rvu pres zavit, to ne. Jinak jsem to koupil v Brne od AutoBayer za 130kc, co neni tak hrozny. Ale dojel jsem domu a. zjistli, ze nemam tak velky klic, tak ho musim nejdriv pujcit :-. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 21. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2012 (editace) Tak vyměněno. Vylítlo z tama tak 1/4 deci oleje, takže hadru jsem rovnou vyhodil. Jinak když jsem porovnával ten originál s tím, co tam bylo, tak tam asi fakt byla ta čína. Tak uvidíme, jestli to pomůže, dám ještě echo. Jinak Vám zatím děkuji. EDIT: Tak mi to nedalo a zajel jsem pro přítelkyni do práce a po cestě to bohužel zase začalo blikat a pak i svítit. Takže to nejmenší, co to mohlo být, to bohužel nebylo .Takže teď asi vyměnit olej a přitom to nechat vyčistit - sací koš (takže servis :-( ). Myslíte, že s tím můžu měsíc jezdit? Teď se mi takový výdaj moc nehodí.. Editováno: 21. Květen 2012, autor: P1azer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Květen 2012 Sdílet Vloženo 21. Květen 2012 a máš opravdu dost oleje? může být vyběhané olejové čerpadlo dává malý tlak, na koš bych nesázel, když svítí červená tak stojím!!! na to ta kontrolka tam asi je, kolega známý kolenovrt když mu zasvítilo mazání tak to dotáhl na D1 na benzinku 3km a motor byl v hajzlu, podle mě tam měl málo oleje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 21. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2012 Olej jsem ještě měřil při výměně toho čidla a nic neubylo (je tam 3/4, nic jsem od posledně nedolíval a nic neubylo). Ta kontrolka nesvítí pořád. Zhruba tak 10km to nedělá nic, po zahřátí motoru začně problikávat, ale jen na volnoběh nebo když brzdím. Takže při normální jízdě nic nesvítí ani nebliká, pouze když dobržďuju na semafor a pak následně stojím na křižovatce. Asi teda zajdu dolít ten olej na hodní rysku nebo rovnou zítra zavolám do servisu a poptám se, kolik bude stát vyměna oleje, čištění těch potřebných komponent a výměna filtru... co mi asi zbývá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Květen 2012 Sdílet Vloženo 21. Květen 2012 hlavně s takovým autem už nejezdi do značkovýho oškubou tě jak holátko, a ten jejich předražený olej ... přitom do feldy stačí ten nejlacinější obyčejný neznačkový ze superhyper krámu v akci, u právě koupeného auta to může být cokoliv i dobrá péče toho značkového servisu což někteří dobře známe - výměna oleje nebo části bez výměny filtru ap., co zůstane za nechtama těch ušmudlanců to se prodá v hospodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 22. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 (editace) Dneska se domluvim s majitelem servisu, kam jezdi otec asi 20roku. Aby se podivali, jestli je tam dobrej tlak a jestli to maze. Jinak ja jsem s tim v servisu jeste nebyl, vzdyt auto mam 2 tydny. Ve skodovce jsem byl jen pro originalni cidlo tlaku oleje a to stalo 130Kc. Olej jsem rano dolil na max a zase mi to po 10km zacalo trosku problikavat. Jako spatny kontakt to asi nebude, to by asi blikalo hned pri rozjezdu a ne az pri zahratem motoru. Ono se to tady resilo v jinych tematech, ale nikdo tam nenapsal, co bylo pricinou... Jako to muzu dojet do servisu na vymenu oleje a filtru a treba to stejne nepomuze, proto tam chci jit s necim konkretnejsim. Editováno: 22. Květen 2012, autor: P1azer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.