Bobulak Vloženo 10. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 Všecny Vás zdravím, dělám brzdy na Fabii a tak mám pár otázek, tak doufám že mi poradíte: 1) když vyměním obložení zadních brzd a gumičky+prachovky prasátek a složím to dohromady tak co dál? Myslím tím jak ovzdušnit brzdy? Jestli několikrát zatáhnout ručku, pak zmáčknout pedál a držet a ovzdušnit. Má být nastartovaný motor??? Jde mi o to že jestli neudělám nic s ABS. Třeba u renoltu s ABS to bylo tak že auto muselo stát kolama na zemi (byl tam nějaký ventyl na nápravě) jinak z toho kapalina nešla. Prostě potřebuji vědět jak postupovat při ovzdušnění brzd když má Fabka ABS. 2) Jaká brzdová kapalina tam patří (teplota, typ) Díky všem Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 10. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 Takže, líp se ti to bude dělat, když auto bude třeba na zdviži, protože se musíš dostat k odvzušňovacím šroubům. Ujistíš se, že máš plnou nádobku brzdovky, nějakej pomosník ti bude v autě šlapat brzdovej pedál a ty začněš odvzdušňovat. Začíná se od nejvzdálenějšího kola, to je zadní pravy. Pomocník ti našlape pedál a drží ho sešlápnutej. Ty povolíš odvzd. šroub u kola a necháš kapalinu vytéct do nějaký nádoby (třeba petlahev s hadičkou, kterou nasadíš na ten šroub). Postup opakuješ, dokud nejdou žádný bubliny, resp. začne téct čistá brzdovka. POZOR! Hlídat stav hladiny v nádobce, nutno doplňovat! Pak uděláš zadní levý kolo, potom pravý přední a nakonec levý přední. U posledního kola dávat pozor na brzdovku, aby hladina byla na max. Brzdovka se používá DOT 4... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 10. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 Ještě jak ti ten pomocník drží ten pedál, tak až povolíš odvzd. šroub, pedál mu klesne, musí ho držet a ty zase utáhneš ten šroub. on znova našlape, podrží, ty povolíš, pedál klesne, utáhneš, našlape,,pořád dokola. dyž ten pedál nebude držet a povolí ho dřív, než utáhneš šroub, zase se ti do systému nasaje vzduch... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 10. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 A ručka se vůbec nepoužívá a motor není nastartovanej... kruci, to je teda román.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobulak Vloženo 10. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 Díky za radu, pomohla mi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Hlavně ať vám nevyteče brzdová kapalina ven, jinak ABS bez diagnostiky neodvzdušníš. Tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.