Přejít na obsah

Spojka 1.8 20V

ozzy

Doporučené příspěvky

Cawte , v poslednom čase (približne mesiac) hlavne ked je motor studený este ,tak cítim jak keby auto nemalo správny tah , kamarát mi hovory že presmykuje spojka , sem tam ked prudko prídam plyn tak jak keby na aute som mal zatiahnutu ručnú brzdu , mate s týmto niekto nejake skúsenosti? , ci je vazne spojka a treba menit lamely?....mam najazdene 180000 km. Dik moc za rady

Editováno: , autor: ozzy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dnes som bol v servise sadol si za auto servisný technik , nahodil 5 rychlost ,rozbehol sa bez plynu a auto zdochlo, vystúpil a že spojka je ok!

zevraj to budú rozvody že prešmykuje remeň, pritom mi menili asi 20000km dozadu ,hm :-( teraz neviem

kamarád uhodil hřebíček na hlavičku asi spojka dodělává
Odkaz ke komentáři

byl to servisní technik a nebo jen nějaký zametač co tam uklízel??? pochopil bych kdyby za jízdy dal 5ku a plný..aby prokluzovala...ale stát na mistě a rozdej se??? co to je za kripla???? jed jinam..a tam už nikdy nechoď!!!

Editováno: , autor: VSemi
Odkaz ke komentáři

psal jsi ze te to zlobi hlavne pri studenem motoru, co cidlo teploty? Kdyby prokluzovala spojka, tak bys hlavne pri vyssich stupnich pri pridani plynu jasne citil jak auto nezrychluje a otacky stoupaji, navic by to bylo i citit, jak se pali oblozeni.

Odkaz ke komentáři

...nato som myslel aj ja že pokdem este sa inde spýtat ,nech sa kuknu nato

byl to servisní technik a nebo jen nějaký zametač co tam uklízel??? pochopil bych kdyby za jízdy dal 5ku a plný..aby prokluzovala...ale stát na mistě a rozdej se??? co to je za kripla???? jed jinam..a tam už nikdy nechoď!!!
Odkaz ke komentáři

N.Zamky....Skoda service!!!!

Rozvodovy remen je ozubeny.

Moze tak max preskocit.

Moze dojebat motor.

Nema co presmykovat.

Presmykovat moze tak klinovy plochy drazkovany.

Co ma spolocne s pohybom auta?

Kde si to preboha bol?

Editováno: , autor: ozzy
Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Ahojte,

mal by som par dotazov ohladom vymeny spojky na mojej Ocatvii I (rv 6/99, 1.8 20v/92kw).

- aka presne spojkova sada do toho ide, totiz na niektorych strankach pisu priemer 215mm (elit) a zasa na inych 220mm (autokelly), nerad by som kupil nejaku blbost.

- do akej znacky zainvestovat pre bezne jazdenie - valeo, luk, sachs? (uprednostnim asi to co davali od vyroby)

- dalej sa chcem spytat na narocnost takej vymeny. V prirucke "ako na to" pripadne v dielenskej prirucke, ktoru sa mi podarilo zohnat je cely proces relativne detailne opisany, az som mal dojem ze by som to mohol zvladnut, ale rad by som vedel nazor na to ci to priemerne zrucny clovek zvladne. (zatial som si menil brzdy predne, zadne, tesnenie vyka ventilov a zopar dalsich drobnosti, ale spojka je predsa len o kus viac roboty.

- hlavna otazka je ze ake specialne naradie realne potrebujem. Totiz prirucky su plne "hazet" a "vw" pripravkov na upevnenie a pohybovanie motorom, centrovanie lamely pri montazi ... no je tam tych pripravkov dost. Da sa to zvladnut aj bez tychto pomocok, trebarz podlozenim motora nejakym zdvihakom miesto original haku a manipulacia dostran len odstrkavanim rukou? Je potrebne ho nejak specialne ukotvovat?

Takisto vybavenie garaze kde by som to chcel robit sam je povedzme trosku oldschool - kedy existovali skrutky a matice len 6 hranne. Vsimol som si ze minimalne na povolenie poloosi potrebujem nejaky divny kluc - nieco ako protikus torxu o velkosti cca 30? mm co teda nemam. Toto by som si niekde zohnal, ide mi skor o prekvapenia vnutri, napr ci spojkovy tanier nieje priskrutkovany nejakou exotikou? Budu stacit obycajne gola/vidlicove 6 hranne kluce?

Je potrebne davat dole koleso aj z pravej strany alebo staci rozobrat len lavu stranu?

Robil to uz niekto v domacich podmienkach? Ak ano poprosim akekolvek rady/skusenosti/pripadne popis specialneho naradia.

Diki

Odkaz ke komentáři

Tak spojku daj sachs je to slovenska vyroba a presnu spojku zistis tak ze predajcovy das presnu motorizaciu s kodom motora a vin čislo aby vedel presne na tvoj model objednat spojku. A sam ju urcite nemen. 1. zdvihak 2. momentovy kluč 3. skusenosti

Skrutky spojky maju urcity moment ktory musi byt dodrzany inak hrozi ze sa ti moze nieco odtrhnut alebo povolit a pokial nemas skusenosti s tym tak akurat si mozes viac uskodit ako pomoct a v konecnom dôsledku ta oprava vyjde viacej ako keby si to dal spravit. A daj to spravit cloveku na ktoreho su dobre referencie a nie prvemu garazistovy co nema o tom ani ponatia. Mozno zaplatis o 10€ viac ale mas istotu ze to mas dobre spravene a nemusis sa bat ze ked pojdes niekde dalej ze sa ti nieco pokazi. A ja byt tebou ked budes davat menit spojku vymen aj prevodovy olej.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...