Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

tak jsem prošel emisní kontrolou. Jen by mě zajímalo, zda mám dobře seřízený LPG u auta viz podpis a co vlastně opravňuje nazývat LPG ekologickým palivem. Totiž dle porovnání benzín/plyn je na tom zdá se benzín lépe?

Měřeno v pondělí, venkovní teplota 35°C (na slunci ještě mnohem více), po cca minutě sepnul ventilátor chladiče, takže si říkám, po jakou dobu je lambda ještě objektivní než se chodem na místě přehřeje?

Stav tachometru 123400

LPG natankováno od "Adast Adamov"

Analyzátor Brisk JT 283

LPG BA95

zvýšené

Otáčky 1970 2020

Obsah CO 0,11 0,05

Obsah CO2 13,4 13,4

Obsah HC 57 43

Obsah O2 0,09 0,14

Lambda 0,998 1,003

COcor 0,12 0.06

volnoběh

Otáčky 750 750 (nevím jak to tam dostal, protože mám upravenou jednotku Cimbu kolem 900ot./min :) )

Obsah CO 0,12 0,01

Obsah CO2 12,8 13,5

Obsah HC 53 37

Obsah O2 0,97 0,13

Lambda 1,045 1,004

COcor 0,14 0.01

Ve vyšších otáčkách to máš bohatší na LPG.

Ve volnoběhu jsou emise chytnuty na LPG zase chudší.

Spíš bych tyto hodnoty ale bral jako nevěrohodné, protože nejsou souvislé.....tzn ten člověk co to měřil, tak to nechytl v pravý moment.

• Autor

Ten chudý volnoběh bude pravda, jelikož mi od počátku instalace padá asi tlak na reduktoru po chvíli volnoběhu při prohřátém reduktoru. Taky kvůli tomu je pořád přiotevřený krokový motůrek zespodu šroubem... Aby to nechcíplo.. Ale na jednu stranu je chudý volnoběh vlastně výhoda, ne?(teda když se to nepřežene a je dobrá zapalovací soustava, aby to nestřelilo při sešlápnutí pedálu) Trochu to uspoří a při této malé zátěži to snad katalyzátoru, ventilům, ani lambdě neškodí, ne?

Ten zvýšený volnoběh nevím. Protože jak říkáš, mohl to chytit v nesprávný moment a navíc by se to mělo měřit 2500-2800 ot....

Ale divím se, že je bohatší, jelikož v ŘJ plynu mám nastaveno tuším 0,42 na té střední hodnotě lambdy.. Spíš jestli byl ustálený plynový pedál a zrovna se nepřidalo, pak by krokový motůrek přiotevřel a přidal víc... No to už nezjistíme..

Upraveno od 1Radar

Vidím, že máš Stag100 + Tomasetto At07 předpokládám.

Taky kvůli tomu je pořád přiotevřený krokový motůrek zespodu šroubem.. --- žádná taková úprava není dovolena pro kvalitní práci.....tvůj mechanik co ti to montoval by se měl spíše na peníze více soustředit na nastavení tohoto programu. Pak mu nebude potřeba šroubkama podkládat servomotorky :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.