tom271 Vloženo 21. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2012 Můj YETI má od 5/2010 najeto 28000 km. Na první výměnu oleje jsem šel dříve (8/2011) a dal si změnit interval výměny na 15 tisíc km. Již nějakou dobu slýchávám nepatřičný zvuk z motorového prostoru bezprostředně po nastartování. Skoro jak od naftového motoru. Obvykle jde o start v garáži, kde je zvuk motoru mezi stěnami vnímán silněji, ale již po mírném přidání plynu během vyjíždění z garáže se ten zvuk skokem zmenší na neznatelnou úroveň. Myslel jsem si, že se jedná o nutnou časovou prodlevu, než se řádně promaže rozvodový řetěz. Dnes jsem si toho zvuku všiml při volnoběžných otáčkách před garáží. Obvykle motor vypínám, protože v garáži "kramařím" a nezajíždím s autem ihned dovnitř. Při otevřené motorové kapotě byl onen "chřestivý" zvuk slyšet výrazněji, při přidání plynu sice zmizel, ale po ubrání plynu se znovu objevil. Osaháváním krytu rozvodového řetězu na levé straně motoru (při pohledu zpředu) jsem moc moudrý nebyl. Olejová měrka ukazovala spodní okraj, tak jsem dolil cca 0,4 litru, ale charakter zvuku a chování po přidání plynu se nezměnilo. Máte někdo vysvětlení pro tento můj problém ??? V srpnu bych měl jít na druhou výměnu oleje, nebo bych měl jít hned teď ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2012 Proč zakládáš nové téma,když se to tady řeší horem dolem? Rachotí ti rozvodový řetěz. Dej to do servisu na výměnu rozvodové sady. Více info zde: nebo zde: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 21. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2012 Přesně tak Pawoučku. Rozvodový řetěz. I datum výroby by odpovídalo. Nechápu jen, proč nebyl Tom svolán... P.S.: Tom není sám, kdo si nepročte fórum. Njn, je pohodlnější udělat nové téma... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 21. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2012 páč škodovka nic oficiálně nesvolávala ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2012 (editace) Tak tak,ty témata mají špatný název,svolávací akce to nebyla a není. @Tygrik - Tuším,že oficiálně se tomu říká Dílenská servisní akce a dovíš se o ní jedině,když se ti to servis milostivě uráčí říct při jeho nějaké návštěvě. Viz přípěvek kolegy libero1071 http://forum.skodaho...ost__p__1540017 Citace od libera1071: "pokúsim sa sem vniesť trošku svetla ohľadom dohadov či je alebo nie je ZVOLÁVACIA AKCIA na motory 1,2 TSI či už na CZ alebo SK -ŠA vydala dielenskú akciu na základe ktorej sa vymieňa rozv.reťaz,jeho napinák a spodná skriň rozv.reťaze.Okrem toho je nutné vymeniť aj olej a olejový filter...týka sa to motorizácie 63 aj 77kW s kódmi motorov CBZA a CBZB...MR 2010 a 2011.. -ďalej sa uvádza,že zákazníkov zvolávať NEBUDÚ....oprava sa bude prevádzať v rámci ročnej prehliadky alebo pri akéjkoľvek návšteve zákazníka v servise.. -v každom prípade treba pred opravou vozidlo skontrolovať pomocou systému ELSA alebo SERVICE ONLINE či vozidlo skutočne do tejto akcie spadá..." Mně ze začátku např. servisák tvrdil,že něco takového,jako výměna řetězu se přece nedělá... Editováno: 21. Červenec 2012, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 21. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2012 páč škodovka nic oficiálně nesvolávala ! Ani oficiálně nebude. Stálo by to ranec a raději budou strkat kotrby do písku než přiznat co ten motor je za exota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2012 Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolicek Vloženo 6. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2012 To ja pozoruji trosku stejny zvuk ale v jinem rezimu kdyz prehrali sw tak po nastartovani ma motor velke otacky tak neni nic slyset ale kdyz se rozjizdim po 1 na 2 tak v malych otackach rachoti, hodne to je slyset kdyz ma clovek stazene okenko a jede pomalu v podzemce nebo pri cukani na mytu ale mam motor 1.2 TSI CBZB...MR 2012 ktery ma prej novy retez Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2012 Tyto zvuky ti to dělá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolicek Vloženo 6. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2012 ddd Tyto zvuky ti to dělá? Zvuk je podobny ale ne tak razatni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2012 Tady je to poněkud tišší: Rozvody...no comment. Můžeš studovat zde: http://forum.skodaho...lavacka-12-tsi/ Mně to u FII 1.2 TSI v určité fázi hrčelo třeba i 2 km po nastartování... Pak je ještě možnost,že ti drnčí klapka regulace obtoku turba - "Klapka rozvodu regulace výfukových plynů turbodmychadla je záměrně konstrukčně volně uložena. V mírně otevřené poloze tato klapka bije proti plášti turbodmychadla a tak to chrastí. Prostřednictvím vložení distanční podložky se tomuto zabrání." A to řeší akce 24W6 - montáž podložky pod servo regulce obtoku turba http://forum.skodaho...6-linejsi-auto/ http://forum.skodaho...o-kanala-turba/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolicek Vloženo 7. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2012 Podlozku mam uz namontovanou ten druhej zvuk je hodne podobny kdyz na to myslim dela to hodne pri zahratem motoru nikdy jsem to nepozoroval protoze jsem mel zavrena okenka a to neni slyset a jeste po dovolene jsem presedl do TDI a tam nic takoveho neni slyset tak me to upoutalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 7. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2012 Hm,tak ty videa jsou vadné rozvody. Jinak se ozývá taková drnčení při rozjezdu,které má,mimo jiné (hlavní důvod je nejspíš zabránit padání motoru do nouzáku),řešit ta podložka. Jenže já tam např. mám jen 1mm tlustou podložku a drnčí to vesele dál. Je pravda,že je to slyšet jen s otevřeným okénkem. Jestli máš možnost,tak to nahraj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolicek Vloženo 20. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2012 Nedari se mi to nahrat manzelka nechce jezdit na kapote Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 20. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2012 (editace) To nemá smysl pro adrenalin? Půjč si přísavky od okenářů a bude to fajn.... Editováno: 20. Srpen 2012, autor: Jakub Nabel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corzar Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 (editace) Tak tady máte oficiální vyjádření k rozvodům u motorů TSI: http://auto.idnes.cz...46_automoto_fdv A je po diskuzi ... Editováno: 19. Listopad 2012, autor: Corzar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.