Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, nabíhalo mi pozdě turbo, tak jsem měnil za jiné s cca 60tkm. Co mě však překvapilo, tak po vyndání starého na něm nebylo nic vidět, vůle prakticky žádná a lopatky taky ok. Jediný rozdíl byl, že staré má slabší pružinu na zavírání obtok. ventilu, než "nové". No je tam "nové", zlepšení nastalo, ale jestli je to ok nevim. Snažil jsem se na netu sehnat nějaký jiný log pro porovnání a nic jsem nenašel, tak jestli by na to někdo mrknul, nebo mi poslal jeho log turba, byl bych vděčný :) Motor je 55kW, AMF

Tady jsou v excelu pro porovnání staré a "nové"

http://uloz.to/xcJbAR7/turba-xlsx

koukal jsem se, 1.4ky tolik neznám, ale co jsem se projel a co vím, tak tenhle motor má prostě pozdější náběh (kolem 2000ot) a malé spektrum využitelných otáček, proto dost majitelů nechává dělat chip, aby se to alespoň trošku zlepšilo a zároveň to ožilo.....dle mne to už lepší v serii nebude

• Autor

díky za odpověď, byl jsem naměřit jinou fabku s tímto motorem a log byl v podstatě úplně stejný, takže to bude asi ok... :)

• 4 týdny později...

mam 1.4 tdi 59kw a mam to chiply na 76kw. turbo nabiha cca kolem 1800 otacek je slyset to piskani ale ozije to az za 2000 a v klidu se to da podrzet do 4000 kde to treba na trojku udela stovku

• 1 rok později...

zlepší se to jen v pripadě že se namontuje  turbo s naklapenim  z jineho modelu 1.4....ja mam čip na 74kw a zlepšení nic moc....občas použiju power box a tam je to už znatelny zlepšení ale zas to hulá jako krava jak to nestačí tu naftu spalovat :) ale je stim cca prez 90 KW :D

90kw uz je na seriovej motor moc

Taky si myslím, ten motor musí trpět jako blázen

by me zajimalo kolik tlaci v tomhle naladeni turbo

• 11 měsíců později...

Zdravím chtěl bych se zeptat, zada někdo neví kolik tlačí turbo u 1.4 TDI 59 Kw? serie bez úprav. Předem dík.

nedal bych za to ruku do ohne ale myslim ze 0,950 baru
udelej log a dozvis se to
ja mam pozadavek po chipu na 1,098 baru ale bezne tam mam 1,150 baru prefukuje az na 1,4 baru

• Autor

1,4 TDI 55kW má požadavek v serii 2091 mbar

tak si od toho odecti 1000 protoze to je atmosferickej tlak :D
ale i tak je to na serii moc nemas to nahodou chipnuty?

Upraveno od kortyzon

• Autor

jj, je to tlak od nuly :) Jinak teď už to čiplé je, ale ještě jsem to nelogoval. Úpravce mi říkal, že zvednul tlak o desetinu a asi trochu přidal na naftě, že většina myslim přidává jen naftu? Nebo jak to říkal.. Každopádně to nezakouří ani při řazení, ale tak jak tobě to nejede, když jsem porovnával videa.

pritom ja mam na turbu pridano jen trosicku jeste to budem zvedat az bude cas

• Autor

Jo, taky mi rikal, ze to zvedne jen lehce s ohledem na najezd a uvidi se, mozna ho nekdy casem necham, aby pritlacil na pilu, s tou kratkou prevodovkou je to ted prijemny, jen chybi sestka, i do kopce to udela pres 180 a je to pretoceny :)

kolik ti to ted tlaci at vim kam az muzu zajit

• Autor

Nekdy v tydnu zkusim udelat log, ale rikal, ze to zveda jen o desetinu, slovo jen me docela prekvapilo, tak asi snese i vic, otazka pak ale životnost. Kolik mas uz najeto?

mam pres 312 000km
jinak nasel sem polo bluemotion co tlaci 1,22bar
ted sem koukal a pozadavek 1,15bar ale limiter zustal na 1,091bar takze koukam ani diesel power nejsou stoprocentni
no po vejplate zajedu ke znamymu a ten mi to predela tak jak se to ma a trochu to prifouknem, zkusim to na 1,2bar snad to bude drzet

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.