Vlastys Vloženo 30. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2012 Zdravim, stala se mi neprijemna vec, nalil jsem omylem do sve octavie 1,9TDI combi z kanystru v garazi benzin, nastesti mi to doslo dive nez jsem nastartoval, potreboval bych poradit jak nejsnadneji dostat benzin ven z nadrze, ma nadrz nejaky vypousteci sroub zespod nebo musim rozebrat cast auta a dostat do nadrze jinudy ?? octavie je asi 8-10 stara. dekuji za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 30. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2012 Napis kolko litrov benzinu si nalial??? Cca 5-10L ??? Ak malo benzinu tak nic nemusis vytahovat!!! Staci dotankovat nadrz do plna-nalej tam NAFTU. Vypustny srob na nadrzi nenajdes. Ty nevies ako stare mas auto?? 8-10 stara. :kol-24: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastys Vloženo 31. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 je to pujcene auto od rodicu, tak proto nevim, jinak jsem tam nalil 30litru .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Kup si na aukru čerpadlo za 400,-Kč a můžeš bez problému přečerpat palivo z nádrže a určitě to využiješ i do budoucna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Jak chceš využít benzín smíchaný s naftou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Under umí využít všechno a všude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Wojnar má samozřejmě pravdu. nuff: V tomto případě jsem měl na mysli využití zmiňovaného čerpadla do budoucna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Tak to potom jo. Však člověk nikdy neví, co do nádrže nalije příště. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 V mé nádrži bylo docela dost druhů různých kapalin. I v pevném stavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Jedině asi vlézt pod auto, odpojit výtlačnou hadici od nádrže a nechat směs "naftobenzínu" vyčerpat přímo podávacím čerpadlem v nádrži. Další možnost (ve výsledku asi rychlejší) je použít nějaké malé čerpadlo z OBI/Baubau a pod. schopné čerpat organická rozpouštědla (TO JE NUTNÉ ZMÍNIT PŘI NÁKUPU!!!) s kusem nasávací hadice - a tu hadici dostat do nádrže deklem pod zadními sedačkami. Postup - vyndat zadní sedadla, odhrnou koberec pod nimi, na podlaze najdeš kulatý deklík zpod kterýho vedou dráty - ty patří k palivoměru. Deklík odmontuješ, opatrně vyndáš měřicí ústrojí s plováčkem - NEZOHÝBAT DRÁTY, měřilo by to pak blbě! - a máš před sebou hladinu paliva v nádrži. Využití "naftobenzínu" je možný buď jako nějaký podpalovač pro rozdělávání ohně za mokra (na chatě, chalupě...) , nebo v zimě, kdy se naprosto běžně může přidávat benzín no motorové nafty v množství DO cca 5% (nejvýš 1-2 litry benzínu do plné nádrže nafty) kvůli zvýšení odolnosti proti ztuhnutí vysokomolekulárních složek nafty vinou nízké teploty. V paneláku to moc nevyužiješ, ale dá se najít příležitost, kdy taková směs může být k užitku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Tu hadici nemusí dostávat pod sedačky. Prostě to normálně strčí do nádrže a zmáčknutím tlačíka (nebo jiným zapnutím) čerpadla se to odčerpá např. do připraveného kanystru. To, co v nádrži zbude (nesmí toho tam být hodně), to tam nech a natankuj do plné naftu a máš po starostech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 (editace) Jestli má 8-10 staré TDI, předpokládám že má rotačku (66 nebo 81 kW) a zde žádné čerpadlo v nádrží NENÍ! Nicméně asi na každé čerpačce lze koupit takovou hadici s balónkem uprostřed na přečerpávání paliva. Ať už zkrz nalévací hrdlo nebo víčko s plovákem to pak jednoduše tím bazmekem odčerpat. Editováno: 31. Červenec 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Nepsal jsem o jednom konkrétním autě, psal jsem to co nejvšeobecněji "pro každýho" - výhoda možnosti zvolit si pro sebe to nej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 V tom případě se zas můj příspěvek může brát jako rada nehledat čerpadlo v nádrži u 1.9 TDI 66/81 kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr- Vloženo 23. Června Sdílet Vloženo 23. Června Nalevacim otvorem hadička vsunout nejde, možná je tam sítko. Zkoušel jsem rozpojit pod kapotou zpětnou hadičku - chvilku z toho palivo teklo, pak kupodivu chcipnul motor a dalo mi hodně práce ho znova nastartovat. Teď jsem odmontoval zadní sedadla a odšrouboval kryt, jenže plovák nevyndám, pokud nesejmu hadičky, ale nevím, jak je sejmout, aby mi nepraskly. Jak na to? Díky. Octavia I 1.9tdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr- Vloženo 24. Června Sdílet Vloženo 24. Června Protáhnul jsem hadičku kolem plováku, aniž bych ho musel sundat. Takže dobrý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 24. Června Sdílet Vloženo 24. Června člověk může být blbý, ale musí si umět poradit. 👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.