Přejít na obsah

vymena prevodovky - z peti na sesti

David Krhut

Doporučené příspěvky

Dobry den,

uvodem - jsem naprosty auto-amater a veskere starosti o vuz prenechavam servisu - presto bych se chtel nejdrive poradit ( aby mne v tom mem servisu nemeli az za tak velkeho vola ;-)

Mam uz pres 3 roky skodu roomster (1.6 16V) a jsem docela spokojeny, az na (domnele (?) chybejici sesty prevodovy stupen.

Hlavnim duvodem pro danou zmenu je muj 'dojem', ze je motor ve vyssich rychlostech az prilis mnoho/casto pres 3000 (az 4000) otacek; napr. tedka jsem mel pujceny vuz (jine znacky) se sestisupnovou prevodovkou a tam se v drtive vetsine otacky pohybovaly mezi 2000-3000 (i kdyz jsme se hodne 'snazil' to vyhnat vys).

Chapu ze dane hodnoty vyrazne ovlivnuje zpusob jizdy (vetsinou poklidny, malokdy sportovni), ale nekdy mi prijde ze mi vuz na petku uz fakt nekdy moc 'rve' (tedy v porovnanim s tim jinym vozem).

Mate nekdo zkusenost s vymenou prevodovky z peti-stupnove na sesti ? Respektive -

• nepokazi se to (nebude to zbytecny zasah do puvodniho/tovarniho nastaveni vozu)?
  • je to 'jenom' o vymene prevodovky nebo to ovlivni spoustu dalsich casti vozu (kterych) ?
  • vyplati se to (v porovnani s tou puvodni petistoupnovou)?

Dekuji,

David

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Já to zkusím jinak, jo?

Kdysi jsem si pořídil diferenciál s delším stálým převodem (z turbodiesela) do 325i Coupé.

Nelíbilo se mi, že při 235 km/h točil motor 6500 ot./min.

Nebyl žádný problém zástavbový, snímač rychlosti stačilo přemontovat na nový diferenciál, ten byl zase samosvorný atd.

No a při 235 km/h byly otáčky 5450 / min.

Dost rozdíl a víc ticho.

Jediné, co se mi nezměnilo byla spotřeba.

Asi jsem se naučil později řadit - prostě ve stejných otáčkách, ale jen při vyšší rychlosti.

Jestli se to vyplatí?

Finančně jistě ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...