Přejít na obsah

výměna starého klaksonu

pimbol

Doporučené příspěvky

zdravím všechny kolegy.........,mám Fabiu 1,4 Mpi..a již nějakou dobu mi klakson troubí pokěkud divně.Uvažuji že bych ten původní odstranil a nahradil ho nějakou sirénou nebo houkačkou je to z hlediska montáže možné ? :) díky za rady ....Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to možné a velmi snadné, klakson máš schovaný pod nárazníkem, u levé strany výztuhy nárazníku = povolit matičku a klakson odpojit....a máš ho v ruce, poté jen záleží jaký klakson si seženeš a jak moc je kompatibilní, umístit si ho můžeš téměř kam chceš (samozřejmostí je prodloužení kabeláže)

PS: více lidem vadil "nedomrdlí" tón klaksonu a tak si je zaměňovala za dospělejší klakson z OII, když pohledáš v sekci elektrika, něco tam určitě najdeš ;)

Odkaz ke komentáři

jj díky za radu,máš pravdu ty staré klaksony to je hrůza....koukal jsem na net ale zatím co jsem našel tak to byli ty velké tlampače s několika možnými variantami zvuku...co tak shámím je například zvuk nějaké houkačky nebo kolotoče,prostě něco podobného viš jak to myslím :) né ten obyč zvuk klaksonu :)

Editováno: , autor: Luďa
Necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři

No sehnat se dá na vrakáči z nějaký Elegance/Comfortu. Nebo koupit v servisu nové ($)

Pak záleží jakou máš stávající houkačku, od MR07 se dávala "lepší" fanfára (je to vlastně vysokotónová z té dvoutónové), a proto tam je taky shodná svorkovnička: 4D0971992 s piny 000979141.

Pokud máš starší než MR07, tak tam je typ houkačky, co se dávala snad už do eMBéček :) To pak budeš potřebovat ty svorkovničky dvě, protože ta stávající nesedí.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...