Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

zdravím všechny kolegy.........,mám Fabiu 1,4 Mpi..a již nějakou dobu mi klakson troubí pokěkud divně.Uvažuji že bych ten původní odstranil a nahradil ho nějakou sirénou nebo houkačkou je to z hlediska montáže možné ? :) díky za rady ....Petr

Vloženo

je to možné a velmi snadné, klakson máš schovaný pod nárazníkem, u levé strany výztuhy nárazníku = povolit matičku a klakson odpojit....a máš ho v ruce, poté jen záleží jaký klakson si seženeš a jak moc je kompatibilní, umístit si ho můžeš téměř kam chceš (samozřejmostí je prodloužení kabeláže)

PS: více lidem vadil "nedomrdlí" tón klaksonu a tak si je zaměňovala za dospělejší klakson z OII, když pohledáš v sekci elektrika, něco tam určitě najdeš ;)

Vloženo (editace)

jj díky za radu,máš pravdu ty staré klaksony to je hrůza....koukal jsem na net ale zatím co jsem našel tak to byli ty velké tlampače s několika možnými variantami zvuku...co tak shámím je například zvuk nějaké houkačky nebo kolotoče,prostě něco podobného viš jak to myslím :) né ten obyč zvuk klaksonu :)

Editováno: , autor: Luďa
Necituj předchozí příspěvky
Vloženo

jinak, ke kabeláži se dá dostat relativně snadno, dá se protáhnout dolů, pod nárazník (musí se vyšroubovat jeden šroub v krytu motoru, aby se protáhnul)

post-12297-0-74099300-1345232940_thumb.j

jinak se tam dá dát třeba toto:

post-12297-0-51721600-1345234071_thumb.j

Dvoutonová houkačka.

Vloženo (editace)

to není špatný :) a kde jsi takovou dvoutonovou houkačku koupil ? co tam je vůbec za patici k tomu starému klaksonu....?

Editováno: , autor: Luďa
Necituj předchozí příspěvky
Vloženo

No sehnat se dá na vrakáči z nějaký Elegance/Comfortu. Nebo koupit v servisu nové ($)

Pak záleží jakou máš stávající houkačku, od MR07 se dávala "lepší" fanfára (je to vlastně vysokotónová z té dvoutónové), a proto tam je taky shodná svorkovnička: 4D0971992 s piny 000979141.

Pokud máš starší než MR07, tak tam je typ houkačky, co se dávala snad už do eMBéček :) To pak budeš potřebovat ty svorkovničky dvě, protože ta stávající nesedí.

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...