Corwin_x Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Zdar a silu, nejakou dobu jsem bojoval se svoji koktou - litaly otacky, cukala, az jsem se nedavno nas**l a koupil novou skrtici klapku a zapalovaci kabely. Po instalaci to vypada docela dobre, az na "drobny" problem - ve chvili kdy prislapnu plyn se od vyfuku vyvali sedy podivne smrdici dym - a je ho docela dost. Po ujeti par km se to trochu srovnalo, ale porad to neni idealni. Po napojeni na VAG hlasi chybu 00522 - cidlo teploty motoru, skupina 001 druhy udaj v bloku hodnot pri sledovani ukazuje -40 C. Cili - mohl by to byt termostat? To cidlo v plastovym budniku odkud se rozvadi chladici kapalina pod rozdelovacem? A rj si mysli ze je venku minus 40 a strika bohatou smes? Rad bych aby mi to nekdo potvrdil, protoze hned potom ho vyndam, a narvu ho mechanikovi jednoho nejmenovaneho prazskeho servisu tam, kam mu slunce nesviti, neb mi ho cca pred mesicem menil i s tim plastovym kusem (prasknul, pry se neda objednat zvlast), za bratru 2k cechokreditu bez faktury. Diky moc za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 to čidlo teploty vymeň.... termostat sa dá vymeniť samostatne http://www.cc-autodi...tat-felicia-1-6 taktiež ako to hrdlo http://www.cc-autodi...-skrine-termost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corwin_x Vloženo 21. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Jsi si jistej tim termostatem? Prikladam schema - nemela by to bejt ta 18ka? Nechci se hadat, jen pro jistotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 veď 18-ka je snímač teploty... termostat je 7 hrdlo 5 veď to máš všetko popísané v tom popise Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Ten tvůj popis závady mě přijde trochu zmatečný. Dle VISu je kód 00522 chyba - čidlo teploty chladící kapaliny a ne čidlo teploty motoru, to jen pro upřesnění. A jak píše libero 1071, prostě ho vyměň (je to ta 18). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corwin_x Vloženo 21. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Ok, takze vymenit cidlo teploty - cislo 18 ve schematu. Sorry, nejak se mi to vsechno smotalo, hodina je pozdni, a ja mam za sebou vymenu skrtici klapky ve 40ti stupnovym vedru, takze mozek uz obcas vynechava... Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 tak sme sa predsa k tomu dopracovali Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Ten tvůj popis závady mě přijde trochu zmatečný. Dle VISu je kód 00522 chyba - čidlo teploty chladící kapaliny a ne čidlo teploty motoru, to jen pro upřesnění. A jak píše libero 1071, prostě ho vyměň (je to ta 18). Ahoj, prosím tě kde najdu to čidlo teploty motoru, teď se nebavím o čidle kapaliny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corwin_x Vloženo 22. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Tak jsem tady zas - cidlo teploty jsem uspesne vymenil (akorat ruka me pali jeste tedka, ta chladici kapalina bude pekna mrcha zirava, par deci se mi ji probehlo po ruce...), na vagu ukazuje dobre. Pro sichr jsem jeste udelal zakladni nastaveni skrtici klapky. Problem je, ze to smrdi a kouri porad. Na vagu mi vyskocila nova chybka - 00525 - Sonda lambda - signal too low Chapu to spravne ze mam bezet do autodilu jeste pro lambdu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Kde tankuješ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corwin_x Vloženo 22. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Benzina, Lukoil - kde maj zrovna slušnou cenu, ale ne zas za každou cenu - čerpacím stanicím JZD Horní Dolní se vyhýbám Teď naposledy jsem bral plnou n95 u Lukoilu na D8 u Prahy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Než Luk to raději JZD, naber benzín u Benziny a to nejlépe někde kde normálně nejezdíš a pak řeš něco dál. Jinak já lambdu hned neměním, proženu raději auto v otáčkách, myslím tím kolem 5000 ot/min a pak vymažu chyby, pokud to napíše znova, tak pak výměna lambdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corwin_x Vloženo 22. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Já u Lukoilu dělal, vím co se nakupuje a kde, a hlavně vím že se dělá pravidelně údržba tanků, navíc při výtoči co ta benzínka má se tam ten benál otočí co dva dny - tam problém nebude. Ale koneckonců můžu zkusit natočit plnou Vervy u Benziny, akorát mám strach o katalyzátor... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corwin_x Vloženo 23. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 23. Srpen 2012 Tak, lambda vyměněná, kouřit to sice na sto procent nepřestalo, ale je to tak o osmdesát procent lepší, uvidíme až se vytvoří adaptační data. Ale hlavně, spotřeba 6.5 litru na sto místo devíti co to žralo předtím vysloveně potěšila Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 24. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2012 Jestli tam máš nekvalitní benzin tak tu lambdu měníš do půl roku znovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.