Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Octavia 1.6 55kw AEE - huli jak sadrovej jezek pod plynem

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdar a silu,

nejakou dobu jsem bojoval se svoji koktou - litaly otacky, cukala, az jsem se nedavno nas**l a koupil novou skrtici klapku a zapalovaci kabely. Po instalaci to vypada docela dobre, az na "drobny" problem - ve chvili kdy prislapnu plyn se od vyfuku vyvali sedy podivne smrdici dym - a je ho docela dost. Po ujeti par km se to trochu srovnalo, ale porad to neni idealni.

Po napojeni na VAG hlasi chybu 00522 - cidlo teploty motoru, skupina 001 druhy udaj v bloku hodnot pri sledovani ukazuje -40 C.

Cili - mohl by to byt termostat? To cidlo v plastovym budniku odkud se rozvadi chladici kapalina pod rozdelovacem? A rj si mysli ze je venku minus 40 a strika bohatou smes?

Rad bych aby mi to nekdo potvrdil, protoze hned potom ho vyndam, a narvu ho mechanikovi jednoho nejmenovaneho prazskeho servisu tam, kam mu slunce nesviti, neb mi ho cca pred mesicem menil i s tim plastovym kusem (prasknul, pry se neda objednat zvlast), za bratru 2k cechokreditu bez faktury.

Diky moc za rady.

• Autor

Jsi si jistej tim termostatem? Prikladam schema - nemela by to bejt ta 18ka? Nechci se hadat, jen pro jistotu :)

schema%20aee.jpg

veď 18-ka je snímač teploty...

termostat je 7

hrdlo 5

veď to máš všetko popísané v tom popise

Ten tvůj popis závady mě přijde trochu zmatečný. Dle VISu je kód 00522 chyba - čidlo teploty chladící kapaliny a ne

čidlo teploty motoru, to jen pro upřesnění. A jak píše libero 1071, prostě ho vyměň (je to ta 18).

• Autor

Ok, takze vymenit cidlo teploty - cislo 18 ve schematu. Sorry, nejak se mi to vsechno smotalo, hodina je pozdni, a ja mam za sebou vymenu skrtici klapky ve 40ti stupnovym vedru, takze mozek uz obcas vynechava... Dik :)

tak sme sa predsa k tomu dopracovali kol11

Ten tvůj popis závady mě přijde trochu zmatečný. Dle VISu je kód 00522 chyba - čidlo teploty chladící kapaliny a ne

čidlo teploty motoru, to jen pro upřesnění. A jak píše libero 1071, prostě ho vyměň (je to ta 18).

Ahoj, prosím tě kde najdu to čidlo teploty motoru, teď se nebavím o čidle kapaliny?
  • Autor

Tak jsem tady zas - cidlo teploty jsem uspesne vymenil (akorat ruka me pali jeste tedka, ta chladici kapalina bude pekna mrcha zirava, par deci se mi ji probehlo po ruce...), na vagu ukazuje dobre. Pro sichr jsem jeste udelal zakladni nastaveni skrtici klapky.

Problem je, ze to smrdi a kouri porad. Na vagu mi vyskocila nova chybka - 00525 - Sonda lambda - signal too low

Chapu to spravne ze mam bezet do autodilu jeste pro lambdu? :D

Kde tankuješ?

• Autor

Benzina, Lukoil - kde maj zrovna slušnou cenu, ale ne zas za každou cenu - čerpacím stanicím JZD Horní Dolní se vyhýbám :D Teď naposledy jsem bral plnou n95 u Lukoilu na D8 u Prahy...

Než Luk to raději JZD, naber benzín u Benziny a to nejlépe někde kde normálně nejezdíš a pak řeš něco dál. Jinak já lambdu hned neměním, proženu raději auto v otáčkách, myslím tím kolem 5000 ot/min a pak vymažu chyby, pokud to napíše znova, tak pak výměna lambdy.

• Autor

Já u Lukoilu dělal, vím co se nakupuje a kde, a hlavně vím že se dělá pravidelně údržba tanků, navíc při výtoči co ta benzínka má se tam ten benál otočí co dva dny - tam problém nebude. Ale koneckonců můžu zkusit natočit plnou Vervy u Benziny, akorát mám strach o katalyzátor...

• Autor

Tak, lambda vyměněná, kouřit to sice na sto procent nepřestalo, ale je to tak o osmdesát procent lepší, uvidíme až se vytvoří adaptační data. Ale hlavně, spotřeba 6.5 litru na sto místo devíti co to žralo předtím vysloveně potěšila :)

Jestli tam máš nekvalitní benzin tak tu lambdu měníš do půl roku znovu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.