360spider Vloženo 2. Září 2012 Sdílet Vloženo 2. Září 2012 Ahoj kolegové, chci se zeptat na Vaši zkušenost. Mam 2 roky fabii r.v.2005 výše uvedenou motorizaci a v pátek večer se mi po startu z ničeno nic rozsvítila kontrolka. Auto jede normáně akorat když ho chcípnu tak má tendenci udělat ještě 2 tempa a zavibrovat. V sobotu sem v praci udělal diagnostiku a načetlo mi to závadu na vadný motor klapky saní. Něco málo sem si přečet na netu ale nechce se mi hned měnit. Měl někdo takový problém? pomůže čištění? diky za odpovědi. PS: omlouvám se pokud se už řešilo, ale jiné vlákno s tímto problémem sem nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 2. Září 2012 Sdílet Vloženo 2. Září 2012 Ahoj, 100% vyčistit včetně EGR ventylu. Je tam humus a klapka se nehýbe. Sice mi kontrolka nesvítila, ale když jsem to rozebral, tak ta klapka, co se má hýbat, tak ani prsetem se nepohnula. Po vyčištění se lehce pohybovala a auto od té doby jede lehčeji. Takže bych to určitě zkusil. Když to nemůže, tak asi odešla úplně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-honza_ Vloženo 3. Září 2012 Sdílet Vloženo 3. Září 2012 a zkontrolovat podtlaky.. nakonec jednoducha kontrola... někdo sedne do auta a zastavi motor-podtlak zatahnet tahlo klapky při spravne funkci.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kortyzon Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 mam ten sami problem. vyndej hadici ktera vede do chcipaci klapky. zahybej s ni a pokud se hybe tak ti odesel elektrickej moturek stejne jako me a musis sehnat novou klapku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kortyzon Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 a zkontrolovat podtlaky.. nakonec jednoducha kontrola... někdo sedne do auta a zastavi motor-podtlak zatahnet tahlo klapky při spravne funkci.. jestli je to rok 2005 tak klapka neni rizena podtlakem ale elektronicky viz jeho diagnostika vadny moturek klapky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kartar Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 Měl jsem stejný problém. Najeto 220 tisíc a rozsvítila se kontrolka "Porucha motoru". Po vyčtení paměti závad chyba : 19559 - Motor klapky v sacim potrubi (V157) vadny P3103 - 35-10 - - - Sporadicky Po demontáži a rozebrání klapky jsem objevil stržené ozubení mechanismu klapky. Jedná se o plastový díl s naprogramovanou životností od výrobce, takže vcelku známý problém. Řešením je nová klapka za 5500,- Kc nebo se pokusit o opravu. Z internetu jsem objednal opravnou sadu, klapku vyčistil, vyměnil plastové díly za mosazné, smazal chybu a hotovo. Vše funguje zatím bez problémů a se značnou finanční úsporou. Předpokládám, že klapka teď přežije zbytek auta. Doufám, že tento návod pomůže dalším majitelům, kterým je líto vydat ranec peněz za nový díl. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 Kartar: přínosný příspěvek a kdyby jsi dal nějaké foto z opravy a odkaz na stránky kde jsi objednal opravnou sadu, byl by ještě přínosnější..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kartar Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 (editace) Link jsem nedával, abych nedělal reklamu konkrétnímu výrobku . Dají se sehnat dva typy: plastová a mosazná. Já koupil tu mosaznou na: https://www.kienau.com/Special-Parts/DROSSELKLAPPE-REPARATUR-KIT-FUeR-VW-AUDI-SEAT-SKODA-TDI-1-4-1-9-2-0-2-5-2-7-3-0--1102.html Během opravy jsem bohužel zapomněl fotit, takže jen pár obrázků z návodu k použití. Nejnáročnější část byla odstranění původního ozubení. Já použil štípačky, vrtačku a trpělivost. Bohužel jsem nenašel žádného přímého dovozce, takže stránky jsou v NJ. I přes relativně vysoké poštovné (10€ do ČR) jsou náklady ve srovnání s novým dílem zlomkové. V případě dotazů poradím co a jak. Editováno: 4. Prosinec 2017, autor: Kartar 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.