david1 Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 kluci potřebuji poradit než jsem si přečetl návod na čištění filtru tak jsem ho vyfoukal vzduchem což jsem neměl myslíte že jsem ho zkurvil a mam rači koupit nový Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Urcite...nez pak kupovat novy turbo za 20-30 tis kc...tak lepsi koupit filtr za 1500kc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david1 Vloženo 6. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 no že jsem si ty ruce rači nezlamal vymněnimho a dam papírak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kony Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 Vyhoď KN a dej tam normální, bavlněný hadr namočený v oleji bych do auta nikdy nedal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 21. Únor 2009 Sdílet Vloženo 21. Únor 2009 Vyhoď KN a dej tam normální, bavlněný hadr namočený v oleji bych do auta nikdy nedal No pokud je v orig airboxu tak proc ne ..aspon je "dozivotni" pri spravne udrzbe... v motorsportu se pouziva bezne tak asi neco na tom bude.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal N Vloženo 31. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2009 Vyhoď KN a dej tam normální, bavlněný hadr namočený v oleji bych do auta nikdy nedal No to je vážně odborná reakce...proč asi jsou všechny kvalitní sportovní filtry tolik vychvalovaný a mají doživotní záruku? O lepším zvuku a spalování ani nemluvě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 18. Září 2012 Sdílet Vloženo 18. Září 2012 Mám dilema, jestli osadit stávající airbox vzduchovým filtrem K&N nebo pořídit komplet K&N airbox. Přikláněl bych se ke kompletnímu novému airboxu, ale nevim, jestli za vynaložené finance bude přínos nějak zásadní. Jedná se o motor 1.6 MPi (BSE). Taky jsem zaslech ("voni" toho dost nakecaj), že se samotný filtr nedá jen tak strčit do originál airboxu, protože netěsní nebo nesedí nebo nevimco. Víte o tom někdo něco? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 21. Září 2012 Sdílet Vloženo 21. Září 2012 Prinos nebude nijak zasadni, respektive bude temer nulovy, s obojim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 21. Září 2012 Sdílet Vloženo 21. Září 2012 Tak proč je dělaj? Blbá otázka. A blbá odpověď, pak netřeba řešit, jestli dát Bosch nebo Mann nebo Filtron nebo Starline nebo ponožku. Si dělám Něco na tom snad musí být, noné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 No a co si od toho filtru slibujes za vysledky? Myslis, ze kdyby slo filtrem za par korun opravdu realne zlepsit auto, ze by si to tam ti vyrobci nedavali uz sami z vyroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 osobní názor mám takový, že našim motorům než nějaký "sportovní" filtr mnohem více prospěje častější výměna toho klasického...pokud se pohybuješ v prostředí kde je hodně prachu tím tuplem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 (editace) No a co si od toho filtru slibujes za vysledky? Myslis, ze kdyby slo filtrem za par korun opravdu realne zlepsit auto, ze by si to tam ti vyrobci nedavali uz sami z vyroby. Rozhodně by je tam nedávali. Rozšířili by sortiment "originálních" dílů a příslušenství a pěkně by to namastili. Slibuju si od něj, že zachytí malinko víc nečistot, ale hlavně, že se snad zlepší dynamika při otáčkách 2-3 tis., což by bylo přesně to, co tenhle motor potřebuje. Věřim, že přínos bude a moje otázka je, jestli airbox stojí za to, potažmo, zda je nějaký "problém" se samotnou výměnou filtru (viz. výše). Předpokládam, že máš praktickou zkušenost, proto se ptám, proč je přínos nulový. Zkoušel jsi filtr i airbox a nic? Editováno: 22. Září 2012, autor: Laďan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanesek Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 (editace) Podle pana Jandy bys musel otevřený filtr co 1/4 roku čistit . A stejně bez upravy řj je to k ničemu . Editováno: 22. Září 2012, autor: hanesek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivanrs Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 Mal som sportovy filter konkretne sisku ( ziadny smejd) na OI 1.9 TDI 66kw a bolo dost citit ako sa zlepsila pruznost a drzali sa viac otacky, nepadali tak rychlo pri preradovani. Proste auto bolo zivsie, ja len odporucam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 27. Září 2012 Sdílet Vloženo 27. Září 2012 Díky za názory. Filtr prostě dřív nebo pozdějc bude, to vim od začátku . Jenom pořád nevim jakou variantu. Pravděpodobně začnu vložkou a pak se uvidí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 28. Září 2012 Sdílet Vloženo 28. Září 2012 Je to tve auto a nejspis to potrebujes otestovat sam, aby ses presvedcil, ze to nefunguje pripadne abys byl spokojen s placebo efektem. Kdybys prece jen vahal, tak doporucuju navstivit treba Youtube nebo Google, je tam dost testu, kde realne merili rozdil u beznych aut a vysledek byl vzdy nula ci na hranici statisticke odchylky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 28. Září 2012 Sdílet Vloženo 28. Září 2012 Mám dilema, jestli osadit stávající airbox vzduchovým filtrem K&N nebo pořídit komplet K&N airbox. Přikláněl bych se ke kompletnímu novému airboxu, ale nevim, jestli za vynaložené finance bude přínos nějak zásadní. Jedná se o motor 1.6 MPi (BSE). Pokud použiješ bavlněnou filtrační vložku (KN, Green apod.) místo papírové, zvýší to kroutící moment motoru a tedy i výkon o 2 až 3%. Zachovat současný airbox je dobré - motor by měl nasávat uklidněný vzduch z airboxu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 28. Září 2012 Sdílet Vloženo 28. Září 2012 Díky všem za konzultaci. Zkusit to musím sám. Airbox zachovám. K&N to asi nebude, protože jsem z nezávislých míst slyšel, že špatně sedí a podfukuje (konkrétně u OII). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.