Přejít na obsah

Vzduchový filtr/airbox K&N

david1

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 roky později...

Mám dilema, jestli osadit stávající airbox vzduchovým filtrem K&N nebo pořídit komplet K&N airbox. Přikláněl bych se ke kompletnímu novému airboxu, ale nevim, jestli za vynaložené finance bude přínos nějak zásadní. Jedná se o motor 1.6 MPi (BSE).

Taky jsem zaslech ("voni" toho dost nakecaj), že se samotný filtr nedá jen tak strčit do originál airboxu, protože netěsní nebo nesedí nebo nevimco. Víte o tom někdo něco?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a co si od toho filtru slibujes za vysledky? Myslis, ze kdyby slo filtrem za par korun opravdu realne zlepsit auto, ze by si to tam ti vyrobci nedavali uz sami z vyroby.

Rozhodně by je tam nedávali. Rozšířili by sortiment "originálních" dílů a příslušenství a pěkně by to namastili.

Slibuju si od něj, že zachytí malinko víc nečistot, ale hlavně, že se snad zlepší dynamika při otáčkách 2-3 tis., což by bylo přesně to, co tenhle motor potřebuje. Věřim, že přínos bude a moje otázka je, jestli airbox stojí za to, potažmo, zda je nějaký "problém" se samotnou výměnou filtru (viz. výše).

Předpokládam, že máš praktickou zkušenost, proto se ptám, proč je přínos nulový. Zkoušel jsi filtr i airbox a nic?

Editováno: , autor: Laďan
Odkaz ke komentáři

Je to tve auto a nejspis to potrebujes otestovat sam, aby ses presvedcil, ze to nefunguje pripadne abys byl spokojen s placebo efektem. Kdybys prece jen vahal, tak doporucuju navstivit treba Youtube nebo Google, je tam dost testu, kde realne merili rozdil u beznych aut a vysledek byl vzdy nula ci na hranici statisticke odchylky.

Odkaz ke komentáři

Mám dilema, jestli osadit stávající airbox vzduchovým filtrem K&N nebo pořídit komplet K&N airbox. Přikláněl bych se ke kompletnímu novému airboxu, ale nevim, jestli za vynaložené finance bude přínos nějak zásadní. Jedná se o motor 1.6 MPi (BSE).

Pokud použiješ bavlněnou filtrační vložku (KN, Green apod.) místo papírové, zvýší to kroutící moment motoru a tedy i výkon o 2 až 3%.

Zachovat současný airbox je dobré - motor by měl nasávat uklidněný vzduch z airboxu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...