Přejít na obsah

Tlumené rány-zadní náprava


tex

Doporučené příspěvky

Dobrý večer,

od ZL kola se mě zničehož nic začaly ozývat tlumené rány. Rány so ozývají i při jízdě po rovině(tedy ne při přejezdu nerovností) a zajímavé je to, že frekvence ran kolísá spodle rychlostí auta(když se zvyšuje rychlost jsou rány "rychlejší " a naopak. Ty rány jsou něco jako když se na kolo nalepí např.kus asfaltu. Auto neposkakuje nikde nic nevibruje jen ty rány. Po nějaké chvilce je klid, pak zase 500 m rány. Pneu jsou čisté. Děkuju za příp. radu kam se podívat.

Dík TEX

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě bouchalo něco jakoby gumovým kladívkem do zadní nápravy, nepravidelně , tak jsem vyměnil zadní silentbloky za RS -sácký, nový tlumiče, ložiska byla poměrně nová, tak jsem je neřešil a nic se nezlepšilo, tak jsem šel znovu na ložiska , před 50tisíci namontovaný nový ložisko na pravý straně VIKA-nebrat , :kol-43:, to jsem vyměnil za FAG. Než jsem to odstranil , tak jsem najezdil dobrých 15tis. km. Bouchání se projevovalo vždy až po ujetí tak 10 km , asi se to ložisko zahřálo a roztáhlo , pak víc bouchalo.

Je divný, že první zadní ložisko jsem měnil, protože hučelo a další zadní se projevilo jinak, bouchalo.

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

VAG BoBo

pneu jsem nezkoušel prohodit, ale že by to mohly dělat gumy to jsem netušil. Začalo to dělat z ničeho nic.

Casy

tohle se mě na ložisko nezdá, už jsem nějaké měnil a projevovalo se jinak, ale všechno je možné.

Mohla by to být i pakna, která možná nějak špatně chodí a při jízdě bouchá v bubnu. Pokud se to objeví, dám to někam zkouknout.

Všem dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

zdravím, mám takový problém, při jízdě po nerovnosti jsou slyšet v autě takové utlumené jemné rány, po oběhnutí auta s klíčem nic nezjištěno když sem rukama lomcoval s každým kolem, zjistil jsem že na levém zadním kole po zalomcování je slyšet takový ťukavý zvuk, ale vše je utaženo, může to být ložisko?? toto se objevilo po ujetí větší vzdálenosti s vozem (cz - de) cca 700km, auto fabi 1.4tdi combi rok 06 236tkm. díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...