karlos440 Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 Chtěl bych se tady zeptat těch zkušenějších,jestli jste již někdo měnil prachovku na brzdovém třmenu,neboli pístku.Jedná se mi o to jestli se do toho vůbec pustit nebo přenechat servisu.Je to brzdový třmen na zadních brzdách u Oc.2/ 1.9TDI77Kw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 Proč ji chceš měnit? Prachovka je jednoduchá, ale jestli chceš měnit i ten těsnící kroužek pod ní (ten co opravdu těsní pístek), budeš muset brzdu odvzdušnit a to se ti bez pomoci nepodaří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 asi by som mal tip prečo ju ide meniť..poškodila sa pri výmene zadných bŕzd,je dotrhaná od bliciek pri točení...ale to len tak mimo debaty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos440 Vloženo 24. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2012 Chtěl bych vyměnit jen tu prachovku,myslím tím tu venkovní gumu.Měnil jsem totiž brzdové desky a podařilo se mi ji poškodit sikovkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 tak som sa trafil úplne presne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos440 Vloženo 24. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2012 Jen tak pro orientaci,není dotrhaná ale je tam dírka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 No to musí pístek ven, potom vyměnit vnitřní gumičku, manžetu, namazat brzdovkou a pístek zpět nakonec odvzdušnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos440 Vloženo 25. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2012 .Pepo díky za odpověd,to jsem potřeboval vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 (editace) To ne dost dobře chápu: Když ti napíšu, že vyměnit jen prachovku je jednoduché, tak mi nevěříš. Když ti někdo jiný napíše, že kvůli tomu musíš rozhrabat celý třemen (což naprosto neodpovídá skutečnosti), děkuješ? Editováno: 25. Září 2012, autor: Tonda-B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 A dělal jsi to někdy právě na zadní brzdě ? Pokud nevyndáš pístek tak jsem přesvědčen , že tam manžetu nenamáčkneš. Už je to dávno co jsem s tím bojoval a vím , že manžeta tam nešla dostat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 (editace) Ty se mi budeš smát a nebo mi nebudeš věřit, ale jako na potvoru minulý týden. OII, nafta, 77 kW - tak jak je to v nadpisu. Ovšem tam tekla kapalina LZ brzdovým třmenem okolo pístku. Takže bylo třeba opravdu vyndat pístek a vyměnit ten těsnící kroužek co má čtvercový průřez a je uvnitř třmenu. Asi 1 cm hrany té gumičky bylo utržené. Pak odvzdušnit atd. - jak jsi napsal. Tady jde o něco jiného. Prachovka je jednak v zápichu na začátku díry pro pístek a jednak v zápichu v pístku. Takže napřed zatlačíš pístek tak, abys dostal do třemenu ten větší průměr prachovky, opatrně povyjedeš a pak už dostaneš menší průměr prachovky do zápichu v pístku lehce. Editováno: 25. Září 2012, autor: Tonda-B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos440 Vloženo 26. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2012 Podařilo se mi sehnat CD,kde je všechno podrobně popsané.Je to fakt,co píše Pepa,pístek musí ven,jinak není možné tam pracovku dostat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Září 2012 Sdílet Vloženo 26. Září 2012 to isté sa píše aj v DP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos440 Vloženo 26. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2012 Tondo,samozřejmě děkuju i tobě,zkusím ted o víkendu tu tvoji jednoduší variantu a když to nepůjde,tak to rozkuchám.Pak dám vědět jak jsem dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 29. Září 2012 Sdílet Vloženo 29. Září 2012 Dá se někde koupit jen manžeta brzdového třmenu 41mm,Nebo je jen celá sada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos440 Vloženo 29. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2012 Pokud já vím,prodává se pouze celá sada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
caleb Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Ahoj. Je nějaký rozdíl mezi prachovkou předního a zadního třmenu Octavie 1,8T r.v.2000?potřebuji měnit na zadním třmenu pr.41mm. Prodejce mi prodal sadu gumiček,ale je to na předek.Tvrdil,že ta prachovka je stejná. Sada je Autofren seinsa D4025. Dík za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Tady jsi v sekci OII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.