Publikováno Říjen 11, 201212 r Ahoj všichni, mám takový snad ne hloupý dotaz ohledně žárovek ve světlech od Milotecu.... Pořídil jsem si tyto světla od Milotecu na svoji Fábii http://www.milotec.n...skoda-fabia.htm Jak na dálkový, tak i na potkávací světlomet (čočka) je tam předepsaná žárovka H7. Já bych si rád koupil místo obyčejných žárovek žárovky H7 Osram Night Breaker a teď nevím, jestli je mám dát do potkávacích pod čočku, nebo do těch dálkových k obyčejné parabole? Nedegradovala by ta čočka potkávaček světelný tok té žárovky, která má mít lepší světelný tok, než žárovky obyčejné? Přecijenom čočka je optický prvek a já nevím co to s tím udělá. Nebo se na to celý mám vyprdnout a nechat tam obyčejné H7 s tím, že ta čočka snimi bude svítit lépe i tak ? Díky, J-CZ
Říjen 11, 201212 r můžeš si tam dát jakýkoli H7, pořád je to stejná zárovka jako obyč, jen má větší svítivost. určo bych je dal na potkávací, pokud máš dost peněž můžeš je dát i pod dálkový. potkávací světla používáš častěji
Říjen 11, 201212 r Autor Jo, já vím že jsou stejné, jen jsem měl obavu aby to s tou čočkou nevyšlo nastejno jako s obyčejnými žárovkami ikdyž ty Night Breaker by měli mít účinost vyšší
Říjen 11, 201212 r no počkej a myslíš, že odraz od paraboly nezhoršuje světelný tok? Vždyť na fábii2 před faceliftem, pokud jsi chtěl, aby Ti to trochu svítilo, tak sis musel objednat ty světlomety s čočkou.
Říjen 11, 201212 r Autor No já si myslím, že cokoliv co je v cestě světelnému paprsku-světlu jej mění. Otázkou je zda k horšímu, nebo k lepšímu. Například o optické soustavě objektivů bych tady mohl vyprávět hodiny, ale u čočky reflektoru auta jsem uplně mimo Já bych normálně světlomety na své Fábce ani neměnil, ale vyskytla se mě výhodná koupě těchto Hella světel od Milotecu a vzhledem k mému horšímu zraku při jízdě v noci se sériovými světly padlo rozhodnutí na výměnu za něco lepšího. A Hella pro mě osobně kvalita je, ale to jen tak bokem. Jde mě jen o to, že jsem si vyhlédl ty Night Breaker a nevím, zda se je vyplatí kupovat pokud mají přijít pod čočku reflektoru světlometu. Jestli stejnou službu přes tu čočku neudělají žárovky normální. Jasný, nějaký nárust do intenzity světla tam u těch Night Breaker asi bude, jde o to jestli takový, jak slibuje výrobce, který ty žárovky přecijenom asi stavěl na světla s obyčejným reflektorem. Popřípadě pokud by mě někdo mohl doporučit nějaký tip na žárovky H7 které například pro ty reflekorové světlomety stavěné byly. Nebo je to vlastně jedno a já to jen moc hrotím
Říjen 12, 201212 r Podle mě ta čočka jen usměrňuje tok světla, takže to s ní dokonce bude ještě lepší
Říjen 12, 201212 r Autor Dobře, takže do těch potkávaček dám bez obav ty night breaker a uvidím co to udělá. Doufám že něco vydržej za ty peníze
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.