Jizera-CZ Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 Ahoj všichni, mám takový snad ne hloupý dotaz ohledně žárovek ve světlech od Milotecu.... Pořídil jsem si tyto světla od Milotecu na svoji Fábii http://www.milotec.n...skoda-fabia.htm Jak na dálkový, tak i na potkávací světlomet (čočka) je tam předepsaná žárovka H7. Já bych si rád koupil místo obyčejných žárovek žárovky H7 Osram Night Breaker a teď nevím, jestli je mám dát do potkávacích pod čočku, nebo do těch dálkových k obyčejné parabole? Nedegradovala by ta čočka potkávaček světelný tok té žárovky, která má mít lepší světelný tok, než žárovky obyčejné? Přecijenom čočka je optický prvek a já nevím co to s tím udělá. Nebo se na to celý mám vyprdnout a nechat tam obyčejné H7 s tím, že ta čočka snimi bude svítit lépe i tak ? Díky, J-CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 můžeš si tam dát jakýkoli H7, pořád je to stejná zárovka jako obyč, jen má větší svítivost. určo bych je dal na potkávací, pokud máš dost peněž můžeš je dát i pod dálkový. potkávací světla používáš častěji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 11. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 Jo, já vím že jsou stejné, jen jsem měl obavu aby to s tou čočkou nevyšlo nastejno jako s obyčejnými žárovkami ikdyž ty Night Breaker by měli mít účinost vyšší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 no počkej a myslíš, že odraz od paraboly nezhoršuje světelný tok? Vždyť na fábii2 před faceliftem, pokud jsi chtěl, aby Ti to trochu svítilo, tak sis musel objednat ty světlomety s čočkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 11. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 No já si myslím, že cokoliv co je v cestě světelnému paprsku-světlu jej mění. Otázkou je zda k horšímu, nebo k lepšímu. Například o optické soustavě objektivů bych tady mohl vyprávět hodiny, ale u čočky reflektoru auta jsem uplně mimo Já bych normálně světlomety na své Fábce ani neměnil, ale vyskytla se mě výhodná koupě těchto Hella světel od Milotecu a vzhledem k mému horšímu zraku při jízdě v noci se sériovými světly padlo rozhodnutí na výměnu za něco lepšího. A Hella pro mě osobně kvalita je, ale to jen tak bokem. Jde mě jen o to, že jsem si vyhlédl ty Night Breaker a nevím, zda se je vyplatí kupovat pokud mají přijít pod čočku reflektoru světlometu. Jestli stejnou službu přes tu čočku neudělají žárovky normální. Jasný, nějaký nárust do intenzity světla tam u těch Night Breaker asi bude, jde o to jestli takový, jak slibuje výrobce, který ty žárovky přecijenom asi stavěl na světla s obyčejným reflektorem. Popřípadě pokud by mě někdo mohl doporučit nějaký tip na žárovky H7 které například pro ty reflekorové světlomety stavěné byly. Nebo je to vlastně jedno a já to jen moc hrotím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 12. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2012 Podle mě ta čočka jen usměrňuje tok světla, takže to s ní dokonce bude ještě lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 12. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Říjen 2012 Dobře, takže do těch potkávaček dám bez obav ty night breaker a uvidím co to udělá. Doufám že něco vydržej za ty peníze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.