Přejít na obsah

Bezpečnostní šroub kola


Fido

Doporučené příspěvky

Poradí někdo, jak vymontovat (vyvrtat) bezpečnostní šroub (s květinkou) na kole? V pneuservisu to tak zarvali, že když jsem to dneska povoloval, tak se ta květinka zkroutila (na šroubu).....Nedělali jste to už někdo - nebo nějaké zkušenosti?...Děsím se totiž defektu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dneska jsem vyařoval ty McGardy, protože se mi podařilo strhnout tu "květinku" na nástrčné matici a kód samozřejmě nemám. Nejdřív jsem s tím byl ve Škodovce - řekli si 1500,- Kč a za čtvrt hodiny mi volali, že neví co s tím a že si to auto mám odvézt. Tak jsem se na to doma kouknul a přišel na jednoduchou a zaručenou věc. Vzal jsem obyčejnou trubku s vnitřním průměrem 2 cm, uřezal z ní tak 8 cm a ten kousek trubky jsem nasunul na bezpečnostní šroub (v hliníkáčích) potom jsem klasickou elektrickou svářečkou vyvařil vnitřní prostor trubky se šroubem a pak už jsem jenom na konec té trubky přivařil dostatečně dlouhý plocháč, který slouží jako páka na odšroubování. Takhle jsem to udělal na všech čtyřech kolech a za půl hodiny jsem neměl co dělat - šlo to fakt dobře. Teď mě hřeje pocit z ušetřených 1500,- kč....... p.s. nezapomeňte odpojit baterku, než začnete svařovat!!!!!

Editováno: , autor: Fido
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně je potřeba druhý pól svářečky (kabel) připojovat blízko svářeného místa, aby ten svářecí proud netekl bůh ví kudy a taky přes ložiska při sváření na šroubech kola. Při těchto správných podmínkách by snad neodpojená baterie neměla způsobit nějakou havarii, ale kdo ví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...