Přejít na obsah

čidlo teploty vody


bobek

Doporučené příspěvky

pro motor 1.4mpi 50kw

je čidlo teploty vody jen pro ukazatel na pristojovce nebo ma i vliv na chod motoru?

při studenem startu rano mi auto udrží nastartované až na potretí a všiml jsem si že pak drží jen volnoběžné otáčky a né zvýšené(sitič)

co vše ma vliv na to že auto zapne sitič nebo co to ted u aut je krome venkovní teploty ta byla asi sedm stupnu a auto po te co chytlo melo jen normalni volnobežne otačky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jen na parádu to tam určitě není, čidlo měří teplotu vody v motoru a podle toho hází informace dál a dávkuje se směs benzínu. V podstatě když Ti to bude mylně informovat o tom, že je motor studený a nebude, tak budeš mít vyšší spotřebu. Mě to dělalo taky, ručička si ukazovala kolik chtěla, jednou ukázala 70 stupňů, pak zase 90 a mezi tím kolísala, vyměnil jsem ho a je klid, vyšplhá na 90 a drží. Ale nevím, jestli to má vliv i na to, co tady popisuješ, že Ti nejde nastartovat hned napoprvý.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mam podobny problem, ale mne rano chyta na prvy krat, ale ma tiez len volnobezne otacky. Na testeri ukazalo chybu cidla teploty chlad. kvapaliny. Vymenil som ho, ale zmena sa nedostavila, takze neviem co s tym. Skrtiacu klapku na testeri ukazalo ako dobru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...