osel Vloženo 3. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2012 Zdravím vás kolegové Jelikož jsem nic nenešel ohledně výměny spojky klimakompresoru Denso Přesně 6Q0 820 803 J Nevíte někdo čím nahradit a nebo lépe jak vyměnit ložisko eventuelně i spojku?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 4. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2012 (editace) Jeho náhrada je 6Q0 820 803 P. http://www.cc-autodily.cz/kompresor-klimatizace-1-1 Editováno: 4. Listopad 2012, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 4. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2012 kompresor u fabie nemá spojku. běží pořád a elektricky se reguluje výkon. jediné co může být příčinou toho, proč se netočí - je střihnutý "mezikus" na pohonu, ke kterému dojde třeba po zadření čerpadla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osel Vloženo 4. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2012 kompresor u fabie nemá spojku. běží pořád a elektricky se reguluje výkon. jediné co může být příčinou toho, proč se netočí - je střihnutý "mezikus" na pohonu, ke kterému dojde třeba po zadření čerpadla. jo to vím že nemá spojku ale když jsem měnil napínací kladku ploch řemenu protože byla po smrti tak jem zkusil vůli řemenice kompresoru a je tam vůle . v režimu AC vypnuto chrastí. Zvuk jde od středu řemenice. V režimu AC zapnuto je ticho. Je přeci blbost mněnit celej kompresor když dle mne je jen ložisko ko. Jinak kompresor normálně fuguje (klimaservis olej +chladivo každý rok ) přidávám obrázky nevím jak ten bazmek dostat dolu resp dostat se k ložisku zatím se mně povedlo akorát urvat to přidržovací hrdo 17 klíč je to z hliníku nebo nějaké slitiny hliníku.Budu rád za každou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osel Vloženo 24. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2012 Tak už mám spraveno. Dal jsem do servisu a tam bylo totálně zpraseno.Mechanik zapoměl vyndat velkou pérovku povolil náboj řemenice tím pádem došlo ke zlomení náboje je to z plastu a slitiny hliníku Při zadření kompresoru se náboj střihne ,ale můžete pokračovat bez klimatizace v jízdě. Oprava: objednání ložiska 35x52x20 a náboje řemenice klimtizace u firmy Schiessl Brno -2300kč Výroba specielního klíče pro dotažení náboje ca 30min práce (originál stojí 700kč¨) postup:sundat velkou perovou pružinu na řemenici je po celém vnitřním obvodu pro povolení potřebujete ten speciál klíčnebo dle typu kompresoru nebo 19mm klíč to jsem tam měl než jsem to urval dále potřebujete 7mm klíč le lepší je malá gola -povolit náboj do protisměru hod.ručiček ale musíte držet 7mm klíčem hřídel resp speciál klíč držet a povolovat golou 7mm. vyndat náboj sundat segervku -vetší roztahovací segerovky Sundat řemenici (nepostrácet gumové bločky je jich uvnitř řemenice 6ks¨) vylisovat ložisko (stačí stojanová vrtačka- střední) a zde pozor nemlátit, řemenice je z plastu plněným 40%skla takže zapomeňte na kladivo to je důležité řemenice by mohla snadno prsknout je zmateriálu PF GF40 takže tvrdý ale křehký tak že ložisko pouze lisovat./ řemenice nová 4000kč/ Nyní odzkoušíme bez řemenice nový náboj cvičně našroubovt na hřídel kompresoru a lehce utahnout nesmí drhnout o hrdlo kompresoru mně to drhlo je to způsobeno tím že druhovýroba už není tak přesná a musel jsem náboj lehce přibrousit.Po ozkoušení na sucho nasadit řemenici zajistit segerovkou našroubovat náboj packama mezi gumové bločky dotáhnout a hotovo. nasadit řemen a jedééééém. Krásně autí ztichlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lupi Vloženo 9. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2013 Ahoj, mám problém u mé Fábie 1.9.SDi jsem za poslední měsíc měnil, už po druhé klínový(plochý) řemen mám strach jestli se nepřidírá ložisko v klimě. Řemen byl celej rozsekanej a spadnul mi. V servisu mi zdělili, že klima je OK a prý by to mohlo být od napínací kladky. (prý začneme od toho levnějšího. ) Neměj jste někdo podobný problém. Díky L.P. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-honza_ Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 kladka, volnoběžka altíku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frenky5cz Vloženo 29. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 Zdravím - nevíte co je tam za ložisko (klimakompresor Fabia 1,4 16V) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 29. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 kdyby nekdo chtel,tak na dily na kopresory mame dodavatele nerikam,ze sezenem vse na vscehno(pdoel dostupnosti),ale dodavame dily do 3 servisu co se specializuji na autoklimatizace. ceny samozrejme maloobchod minus urcita sleva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.