Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím,

Nemá tady někdo na autě US(A) svícení ? (odvícené blinry).

Lze to udělat přes řídící jednotku nebosi do blinrů natahat diody ?

Tal asi přes jednotku to nepude bo s tím výrobce nepočítá.

Nejsnazší budeš mít natežení druhýho drátu vod obrysovek a dvojvláknový žárovky. Ale kde sehnat oranžový dvouvlákna.

nebo bys musel přidat odpor, aby se snížila svítivost a nějaký spínací-rozpínací relé, aby blikač blikal.

A druhá věc je co na to PČR když tě zastaví.

• Autor

Luďa -> Děkuji ti

Dejme tomu že chci aby to svítilo pouze když budu někde stát aby auto bylo vidět - tak by problém s PČR odpadal.

Ale nechci - aby to svítilo společně s obryovkama - tz. aby to bylo na nich nezávislé.

tak to je jednoduchý. Někde sebrat šťávu, vypínač a pak ji pustit do obvodu.

jinak dvouvláknová oranžová žárovka existuje:

PY27/7W a používá se v US přesně na to co ty potřebuješ, jen auta, který to mají, mají na to i patici... a obvody v autě samozřezjmě

Zas na druhou stranu pokud někde stojím, a chci o tom dát vědět použiju výstražné, ne?

Pak jestě asi taky vyřešit, aby nesvítily i kontrolky (šipky) v panelu přístrojů.

k čemu to je vlastně dobré?

K ničemu jako dalších 90% věcí co si člověk přidá na auto. Ale vypadá to hezky.

Auto je osvětlené i ze strany, což je z hlediska bezpečnosti dobré.

Tak do strany spíš pozičky jak má Volvo, mě by se líbili jen svítící přední blikače. Nebo předek a bok bez zadku.

• Autor

V běžnym provozu to může být nebezpečné to nikomu vyvracet nebudu nehledě nato co by nato řekli :kol-29: .

Ale pro takový ty "srazový záležitosti :gunners3: " . Ten modul je pěkný nicméně potřebuji něco "na tlačítko ".

Boční blinkry by byly dobrá věc nicméně si nejsem jistej jak by se tam další žárovka vešla. A ani nevím Kudy bych to po celém autě táhl.

• 10 měsíců později...

dej pozicky do list treba z golfa mam to tak u fabie

• 1 měsíc později...

Tenhle modul vypadá dobře :) aspoň by to vypadalo jako origo US svícení na Fabii. Problém je však v tom, že na to PČR bude nadávat a dávat pokuty.. kdyby to tak nebylo, nebyl by důvod předělávání US aut na EU normu, aby v EU mohli vůbec jezdit :( ale vypadá to hezky, o tom žádná. A cena taky není vůbec špatná.

• 8 měsíců později...

Jde to nakódovat, akorát se snažím přijít na to jak :-)

Já jsem zkusil kamarádovo auto přepnout do USA verze, no myslel jsem, že by se ty blinkry mohly rozsvítit. Jediná změna byla, že to začalo řvát, že jsou otevřené dveře a přehodili se budíky na míle a hodiny na AM PM :)

:-D tak to moc neklaplo. No vím že to tam je. Ale nejde mi to zprovoznit :-D

Nevím no, Fabie se v USA oficiálně nikdy neprodávala, takže nějak nevím, proč by to tam inženýři dávali, aby se to dalo nějak nakódovat :D každopádně co se týče PČR, tak už jsem viděl docela dost Škodovek, který mají US svícení a asi problém neměly. Ale zase znám dost lidí, co měli pozičky a dostali za to pokutu :) ale samozřejmě záleží, na jaký "orgán" narazíš :)

Nakódovatelný to je z jednoho jednoduchýho důvodu - za Veľkou Mľákou se prodává docela velkej podíl produkce Volkswagenu, tudíž se vyplatí mít tuhle možnost nakódovat do ŘJ/komfortky/BCM - a nedělat odlišnej typ pro US variantu. Odlišností ve světlech mezi €U a US je přitom mnohem víc, nejenom oranžový obrysovky s dvojvláknovou járofkou vpředu - jinej je i tvar hranice světlo-stín u potkávaček, jiná je požadovaná svítivost, jiný jsou povinný barvy i účinná svítící plocha jak u předních světel, tak u zadních skupinovek.

Tudíž když pominu něčí dojem, že "to dobře vypadá", tak snažit se na evropským autě provozovat americký svícení je naprostá pitomost...

Aha, já si blbec nevšiml že jsem v sekci Fabia. Řeším to na Octavii II

A není u OII to US svícení to, že ti při "denních" světlech svítí i zadek a při zatažení ručky světla zhasnou??

Jojo to je ono. ALe je možný nakódovat i blinkry jako parkovačky.  

• 7 let později...
V 24. 9. 2013 na 23:28, kortyzon napsal:

dej pozicky do list treba z golfa mam to tak u fabie

Ahoj nejaké finálne foto ako to vyzerá? 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.