Přejít na obsah

Turbo?

Doporučené příspěvky

Zdravím,

na mé nové FRS (najeto 150 000 km) mi odešlo turbo. Bylo to z ničeho nic, nepředcházelo tomu žádné pískání, žraní oleje... Při cca 2000 ot./min. na 2rs se rozlítla vrtulka na sání. Následovala oprava, turbo vyměněno za jiné co mělo najeto 80 000 km, kompletně pročištěno sání, cooler atd... Vyměněn olej, veškerá těsnění a všechny filtry. Po instalaci bylo 10 km vše ok, auto nebylo ani v plným zatížení a pak začlo turbo z ničeho nic hrozně pištět, při přidání otáček nad 1500 ot. min - čím více otáček, tím húř. Sání i vedení tlakovýho vzduchu za turbem těsní a tlak oleje je ok, z turbo odchází i olej zpět do vany, obě vrtulky (jak sání tak výfuk) jsou taky ok, stejně jako před instalací a VAG žádnou chybu nehází. Myslíte že takhle rychle odešlo z ničeho nic turbo? Budu teď dávat repasované, ale jde mi o to aby to nebylo hned to samé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak píšu tak těsnění věškerá nová, IC je ok - byl venku když jsem z něj dostával zbytky starého turba, stejně tak těsní všechny hadice i sání. Výfukové potrubí pohledem těsní - nikde není začerníno ani není nic pod autem slyšet. Tlak oleje měřen tlakoměrem připojeným na mazací okruh. pro jistotu jsem ještě schodil vanu a okontroloval sací koš aby nebyl ucpaný např. kousky starého turba, ale vše ok.

Odkaz ke komentáři

ja myslim že to turbo se jen tak něčím nezničí.. to co jsi tam dal tak už možná bylo před smrtí... turbo doděláš jedině že by ti to nasálo nějake zbytky lopatek tak by to poškodilo kompresorove lopatky .. a pak ještě že by se to turbo nemazalo jinak nevidim žadne jine možnosti poškození..pokud nejezdíš stylem brzda plyn a pak nezastavíš a hned nevypneš motor tak to bude ok

Odkaz ke komentáři

neslyšel, nicméně prý auto ze kterého pocházelo normálně jezdilo (než šlo přes boudu :D ). Samozřejmě je možné že bylo KO... Nenasálo určitě zbytky starého - to by bylo vidět na lopatkách na výfuku, ale z obou stran ok jako před montáží a co se týká mazání tak starým před smrtí prošlo během chvíle tak 3l oleje takže olej tam jde a teď když jsem zkoušel povolit odtok oleje z "nového turba" tak z toho taky lítá. Dám tedy repasované a uvidíme, snad bude vše ok.

Jinak stylem brzda, plyn jezdím dost často, ale turbo nechávám minimálně minutu až dvě dochladit a čoud dostává vždy jen s plně ohřátým motorem.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...