KoNG Vloženo 24. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2012 (editace) Kdyby někdo chtěl dorobit tuhle dle mého hodně užitečnou věc tak zde má můj návod který jsem pomocí člena Jikra dal dohromady snad Vám to zjednoduší práci Je třeba: senzor 1K0 955 559 AH držák senzoru 1K0-845-543 konektor 1C0-973-119 B 3x kablik do konektoru 000 979 009 lepidlo na sklo, primer (D 009 200 02) a šablona kryt 1T0 955 738 Y 20 a 1T0 955 737 Y 20 nejprve sklo nutno očistit já použil obyč. tech. benzín. Dále se provede nalepení šablony na nanesení primeru, nanesení primeru. Po správném uschnutí (mělo by stačit 5hodin já to nechal 24hod) doporučuji kolem šablony kraje obřezat nožem a poté až odstranit šablonu aby nebyl stržena i část primeru. Pak už jenom zbývá nalepit rámeček na sklo to doporučuji dělat tak že se provede lepení a uvnitř si necháte vložená senzor pro lepší trefení se do vymezeného prostoru. Po nalepení a fixace malířskou páskou doporučuji nechat do druhého dne uležet Pak již jenom odstranit pásku. Jelikož jsem prováděl zakrytování senzoru tak jsem nakonec senzor do držáku nalepil T.rexem s pomocí 2,5mm špici na kolo (při krytování by zavazela) kterou jsem si udělal pro fixaci senzoru. Zbývá nám natáhnout 3 dráty k BCM a pojistkám a nakódovat vše potřebné a ještě provést úpravu krytů na senzor. zapojení senzoru: Pin 1 napětí 12V ideální 30 ne spínaná 15 aby se dalo použít i pro dotažení oken v případě deště pokud je fuknce požadována Pin 2 kostra Pin 3 LIN zapojit na bílou svorkovnici BCM T73b pin24 kódování BCM: zaškrtnout pro funkci senzoru Byte 8 bit 0 Byte 14 bit 1 Byte 14 bit 7 není nutno - pokud nechcete aby rychlost stírání závisela také na rychlosti vozu mělo by to fungovat i bez senzoru pro dotažení oken Byte 4 bit 6 Byte 3 bit 7 a provést kodování senzoru pokud jsem něco nenapsal tak se zeptejte Editováno: 26. leden 2013, autor: KoNG 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 (editace) Mě by zajímalo, zda se s tímhle dohromady dá zapojit i senzor světel a CH LH funkce. Editováno: 3. Prosinec 2012, autor: waikiki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 25. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 (editace) ano dá se to nakodovat lze dodělat i auto spínač světel Editováno: 25. Listopad 2012, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakas Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Ahoj, jak a z čeho si dělal tu šablonu? Děkuji, Jakub. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 19. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 šablona je originál ŠA ale číslo si už nepamatuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino2 Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Kolko ta to zhruba stalo a testol si to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 19. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 no testl úspěšně to již delší dobu provozuji, stálo mě to 500kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 20. Březen 2013 Sdílet Vloženo 20. Březen 2013 A co je potřeba k tomu autozapínání světel? Musí se měnit spínač světel? S polohou AUTO? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 20. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2013 (editace) a čím by jsi to jinak chtěl aktivovat ? je třeba spínač ,2 relátka a překopat zapojení. Já jsem se do toho nepouštěl zůstal jsem nakonec jenom u senzoru Editováno: 20. Březen 2013, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 1. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Květen 2013 ještě doplním něco málo fotek z montáže které jsem našel v mobilu při čistce 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 1. Květen 2013 Sdílet Vloženo 1. Květen 2013 tak to bych nikdy nodakazal , ale jsi Machr . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 1. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Květen 2013 (editace) ale jo dokázal jak vidíš nesundával jsem strop to by byla spousta práce takže jednoduše vyhodit lampičku, schránku na brýle, sluneční clony, zakrytí sloupku a už se tahá kabel naštěstí dírou po schránce jsem protáhnul ruku ke sloupku a podal si kabel pozor dáš akorát na uchycení kabelu v případě stropních bagů a na druhou anténu v okně Editováno: 1. Květen 2013, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utur Vloženo 15. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2013 no testl úspěšně to již delší dobu provozuji, stálo mě to 500kč Ahoj včera jsem si byl objednat dle tvého rozpisu komponenty na dodělávku senzoru deště jak zde popisuješ a jen senzor mi nabízeli v orig dílech za 2500 kč a na netu jsem objevil tak okolo 1800 kč. Ty píšěš ,že cena celkem 500 kč . Co dělám špatně jak dosáhnout takové ceny? Také v Etce nenašli ty dva díly na konci seznamu tj. kryt 1T0 955 738 Y 20 a 1T0 955 737 Y 20. Můžeš mi prosém poradit. Děkuji předem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 7. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2013 ahoj díly jsem nekupoval v origo servise tam to stojí ranec senzor jsem sehnal po bazarech Ty dva díly musí najít v etce Volkswagenu jelikož to je díl na starý Touareg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schima Vloženo 6. Únor 2014 Sdílet Vloženo 6. Únor 2014 Ahoj, mám dotaz, našel jsem tento paket se senzorem deště a automatickým zapínání světel a stmívacím zrcátkem. Bude toto fungovat u Fabia II FL? http://www.ebay.com/itm/OEM-AUTO-HEADLIGHT-SWITCH-WINDSHIELD-RAIN-SENSOR-KIT-ANTI-GLARE-REARVIEW-MIRROR-/181210183650?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a30f7f7e2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kovar Pavel Vloženo 21. Duben 2014 Sdílet Vloženo 21. Duben 2014 Ahoj kluci, chtěl bych vyměnit svůj dešťový senzor na Octavii I z O II a chtěl bych i se světelným senzorem, tak bych chtěl poradit jestli to půjde nebo ne. Předem díky za odpověď. A promiň, že to píšu do tvého příspěvku . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 24. Květen 2014 Sdílet Vloženo 24. Květen 2014 Určitě vám to nepůjde použít. OI a OII mají naprosto jinou verzi elektroniky. Senzor z OI je naprosto jiný oproti OII, jedná se o vnitřní logiku a funkci elekrtoniky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kovar Pavel Vloženo 24. Květen 2014 Sdílet Vloženo 24. Květen 2014 Jo to jsem chtěl slyšet, že to tam nepůjde, tak asi víc nebudu řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 24. Květen 2014 Sdílet Vloženo 24. Květen 2014 (editace) Ale na té OI co mate na fotkach není senzor deště. Omyl je tam, omlouvám se. Špatně jsem koukal!!! Má chyba. Editováno: 24. Květen 2014, autor: Combi2002 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kovar Pavel Vloženo 24. Květen 2014 Sdílet Vloženo 24. Květen 2014 Jo potvrzuji je tam :-). A mě se právě jenom jednalo o ten světelný senzor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.