Publikováno Prosinec 2, 201212 r Zdravím, ještě řeším jeden problémek. Při záběru turba se kolem 3000ot projevuje krátkodobý propad výkonu, to samé to udělá občas i po 4000ot. Co to může způsobovat? VAG mi občas hlásí pohles tlaku mezi turbem a škrtící klapkou.
Prosinec 2, 201212 r Vyměň hadičku 13A (odvětrání hlavy válců) a 10 (odvětrání karteru) - číslování dle ETKA - ta první praskne napříč, ta druhá podél a tudy fučí stlačený vzduch ze sání pryč.
Prosinec 3, 201212 r Autor Tak jsem si chtěl zjistit cenu a pak nevím kde tyhle dvě přesně najdu, je tam hromada hadic
Prosinec 4, 201212 r Autor Tak obě hadice jsou v pořádku :-/ EDIT: a dnes mi auto začalo samovolně chcípat při couváním, hlavně v momentě kterej dávalo naprosto krásně bez plynu, jenom na spojku, teď chcípne i s plynem :-/ Upraveno Prosinec 4, 201212 r od plasmo
Prosinec 4, 201212 r Tak obě hadice jsou v pořádku :-/ Jo? Tak to jsi asi první na světě. Vždyť jsi psal, že ti to fouká mezi turbem a klapkou - tak kudy jinudy? Co píše diagnostika dalšího? Váha vzduchu? Lambda? Upraveno Prosinec 4, 201212 r od Tonda-B
Prosinec 4, 201212 r Autor Lambda a vaha ok další tam byla sporadická chyba a jednou pokles tlaku v palivové soustavě, ale to bylo jednou, vždy tam bývá jen pokles tlaku mezi turbem a škrtící klapkou
Prosinec 5, 201212 r Tak hledej dál. Někudy to utíkat musí. Opravdu jsi měl sundané oba plastové dekly motory a sundal jsi i ten plechový pásek, který vpředu u sacího potrubí všechno přidržuje? Pokud to není za chodu motoru slyšet - a to už by u tebe být mohlo - poznáš to podle toho, že je okolí úniku zaolejované.
Prosinec 5, 201212 r Autor Zdravím, tak přikládám ještě diagnostiku: http://sdilej.net/?di=013547291358 http://sdilej.net/?di=013547291713
Prosinec 5, 201212 r Váha vzduchu tě čeká - řekl bych. Tak pořiď Bosch, s jinými bývají zase jiné problémy. Ale napřed dořeš to unikání stlačeného vzduchu mezi turbem a klapkou. Když to klapne, mohl by ses váze vzduchu vyhnout - vidím tu šanci tak 50/50. Upraveno Prosinec 5, 201212 r od Tonda-B
Prosinec 5, 201212 r Autor Hele, mám tam podezření na dvě místa, zítra na to mrknu, hadice u IC, tam bývá často díra v koleni pak někde je trubka pro regulaci tlaku paliva ze předu motoru Pokud se povede tak bych vyřešil všechny problémy jednou ranou, i tu spotřebu oleje. Podle VISu může ta váha právě souviset s únikem vzduchu někde. BTW: mám tam opravdu EGR, ale dlouho tam už nebude
Prosinec 10, 201212 r Moje RS taky vypisovala chybu "pokles tlaku mezi turbem a skrtici klapkou". Měl jsem děrave hadice odvětrání klikové skříně, ale taky byl netesny spoj mezi turbem a IC. Přesněji jak vede z vrchu trubka od turba tak je do ni dole vsazena gumova hadice s plechovou prirubou na které je těsnící o-kroužek. Vyměnil jsem hadice a o-kroužek a je klid.
Prosinec 15, 201212 r Autor Tak sem zatím žádnou díru nenašel :-/ bojím se že to bude něco vážnějšího
Prosinec 17, 201212 r Autor Myslím že záhada bermudského trojúhelníku vyřešena ... musím se na to ještě pořádně podívat (sundat a prohlédnout), ale na 99% tam je díra v hadici na odvětrání hlavy.
Prosinec 22, 201212 r Autor Takže jsem na to koukal, všechny hadice co praskají jsou už nové i Nkovej ventil, dokonce i váha vypadá jako nová. Ale olej teče u víka hlavy ventilů, takže půjde nové těsnění, jen, mohlo by špatné těsnění souviset s těmito chybami? http://sdilej.net/?di=013547291713
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.