bRi Vloženo 17. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2012 (editace) Dobrý den, prosím o radu jak spárovat Samsung Galaxy III (Android ICS 4.1.1) s rádiem AMUNDSEN (Superb II, 2010) a jednotkou 5N0 035 730 C (jednotka se nachází pod plastovým krytem pod sedadlem spolujezdce). Pro další potenciální tápající popíšu můj postup (pokusy a omyly) a věřím, že se zde postupně od přispívajících dočtou podstatné informace k problematice a vyřešeni i jejich problému. V prvé řadě jsem při párování postupoval dle návodu (Škoda), tzn. zapnul BT na telefonu, zapnul klíčky zapalování a na palubním počítači dal vyhledat nové zařízení. Bohužel mi jednotka nic nenašla, jen zahlásila "Žádné zařízení..". Zkoušel jsem to opakovaně, ale bez úspěchu. Zkoušel jsem i vyhledávání od telefonu, bohužel se stejným výsledkem. Starší Samsung SGH-E250 i kámošův iPhone 4 to sice vyhledalo, ale i tak po pokusu o spárování jednotka zahlásila "Telefon není podporován..". Napadla mě aktualizace firmwaru v jednotce a s tím šel i do škodovky. Bohužel se nic nezměnilo. Po přečtení fóra jsem zkoušel stáhnout rSAP do SG III a celý postup opakoval, ale bez úspěchu. Řeším: 1) proč HF a SGIII se vůbec nevidí 2) proč nejde spárovat „žádný“ telefon Můžete mi někdo prosím poradit, jak dál pro spárování telefonu s HF přes BT? Předem děkuji za tipy a rady. bRi Editováno: 19. Prosinec 2012, autor: žralok Zvětšení písma ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 17. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2012 Tady je odpověď: http://www.android-rsap.com/ Tvá jendotka v autě umí jen rSAP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bRi Vloženo 18. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2012 (editace) Díky za tip. rSAP jsem nainstaloval dle instrukcí, ale hází mě to pořád nějakou chybu. Obávám se nutnosti dát factory reset a znovu instalace nebo počkat na Jelly Bean 4.1.2., která dnes vyšla pro Deutschland. Editováno: 19. Prosinec 2012, autor: žralok Necituj předchozí příspěvek ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 18. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2012 Já mám SGS III a funguju s rSAP. Normálně mi auto najde telefon, ale nejdřív v telefonu musíš povolit viditelnost BT. Pak se spáruje a vyhodí dotaz, jestli povolíš přístup ke kontaktům, dáš ano a jede to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 18. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2012 Galaxy SIII umí rsap z výroby!! nahrej nejnovější fw, zapni na telefonu viditelnost!! a vyhledej zařízení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bRi Vloženo 20. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 Závada vyřešena! Původně jsem waikikimu a Milhauskovi chtěl napsat, že nejsem taková trubka co se viditelnosti a párování týče Neviditelnost BT mě od začátku vrtala hlavou. Celý problém byl v telefonu, kde je nešikovně popsáno zaškrtávací políčko "Viditelnost pouze ve spárovaných zařízeních", což jsem logicky nezaškrtával, jenže po zaškrtnutí se popisek změnil na: " Viditelné pro všechna zařízení BT.." Pak už bylo vše jasné. Takže díky borci za nakopnutí.. Teď ještě vyřešit to zavírání kufru dálkáčem/tlačítkem u řadící páky a jsem happy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 21. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2012 Jo, tak to je. Standart je neviditelný. Pouze se zviditelní na omezenou (nastavitelnou) dobu. Hlavně, že se ti to povedlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior20 Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 Pánové můžu taky dotazek :-) mam ten stejny tel.S3 and.4.2.1 a při detekci mi to BT mi sadu najde ( 3C8 035 730 C ) ,ale nejde sparovat. Poradíte co snad dělám špatně ???? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 24. Duben 2013 Sdílet Vloženo 24. Duben 2013 musíš telefon vyhledat přes maxidot! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WildV6 Vloženo 5. Červen 2013 Sdílet Vloženo 5. Červen 2013 Samsung Galaxy SIII mám taky a zažíval jsem podobný problém. Respektive příběh má vývoj: Když jsem mobil koupil, spároval se na první brnk a bez problémů jsem telefonoval asi 3 - 4 měsíce. Pak přišla první (pro mě) aktualizace firmware (to bylo někdy cca v srpnu 2012). A s tím začaly problémy - telefon se sice s rádiem našel, ale po několika desítkách sekund až minut se odpojil a po nějaké době zase připojil. Když se telefonovalo, tak to drželo, ale když bylo BT spojení jen udržovací, tak to furt dingalo. Pomohla až další aktualizace FW, která se ovšem zase vyznačovala tím, že když se telefon odpojil (resp. se mezi tím připojil jiný telefon), tak už se můj telefon odmítal připojit a pomohlo jenom "výrobní nastavení" rádia. Po poslední (nedávné aktualizaci na 4.1.2) to, jak se zatím zdá, dělá opět dobrotu a funguje to tak, jak má (akorát mi blbne wifi, která i na známé sítě čas od času hlásí "chyba ověření", ale to už je jiná pohádka). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coky14 Vloženo 24. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2013 zdravim :-) vzdy kdyz pripojim samsung galaxy note ke columbusu ,tak to funguje,ale jakmile dam autualizovat telefonni seznam,tak se mi tel.odpoji od columbusu.nevite jak udelat aby to slo vse jak ma? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 24. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2013 A povoloval jsi v telefonu přístup k seznamu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 28. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 Tak jsem včera dostal nabídku na update mého nebrandovaného SGS III. Samozřejmě jsem si ho stáhl a nainstaloval. To jsem si nasr@l do bot!!! Používám kvůli mizernému pokrytí signálem naší části republiky profil vzdálené SIM. Po pokusu o připojení telefonu v tomto módu se telefon najde, oznámí, že SKODA_BT chce přístup k SIM, povolíte to a teď to začne - spojení na dlouhou dobu cca 10 min navazuje komunikaci s mobilem, který už je v režimu rSAP (nemá signál, je odhlášený ze sítě) a pak najednou nepřijde očekávaný dotaz na PIN, ale jednotka pošle požadavek na přístup ke kontaktům. To jsem povolil a teď to nejlepší - naskočí v módu handsfree, ale neopustí ani mód rSAP a tudíž je totálně bez signálu a nezavoláte si ani nikdo samozřejmě vám. Po odpojení od auta a opětovném připojení se občas mobil spojí jako handsfree a občas vůbec. Jediné řešení je, přepnout jednotku do módu handsfree a rSAP oželet. Protože z výše uvedených důvodů rSAP potřebuji, byl jsem nucený k downgradu zpět na systém 4.1.2. Tady mi nastal další problém, protože při updatu na 4.3. jsem si nezálohoval data z telefonu, jelikož to nikdy nebylo potřeba a vždy to vše fungovalo. Zálohu jsem provedl až v systému 4.3 jelikož při instalaci nižšího systému dojde nevyhnutelně ke ztrátě veškerých dat. Na to potřebujete systémi Program KIES 3 a ten komunikuje jen se systémy 4.3 a vyššimi. Po nainstalování systému 4.1.2 jsem nedostal zpět nastavení emailových účtů (Kies 2.6 nedokáže vůbec nabídnout obnovu účtů ze zálohy z Kies 3) a ani zprávy (chybová hláška). Zprávy jsem nutně potřeboval, takže jsem opět musel nainstalovat Android 4.3 a přes Kies 3 nahrát zprávy. Ty jsem si přesunul na SIM a přeposlal k manželce na telefon a šel jsem znovu instalovat systém 4.1.2. Proběhlo vše a dohrál jsem si i zprávy (přeposlal sice všechny od manželky, ale napsal jsem si k nim vždy odesílatele). Strávil jsem tím čas cca od devíti od večera do čtyř do rána - pravda musel jsem hledat a stahovat neupravený systém od Samsungu a čekat než se stáhne a pak také opětovně stahovat update na 4.3. Opravdu všem tedy doporučuji nestahovat update pokud chcete použít rSAP profil. Po instalaci systému 4.1.2. jsem telefon spároval během cca 5 minut i s načtením seznamu a vyzkoušením. Samsung zase vypustil něco nedodělaného a opravdu mě tím nasr..l, takže příští telefon od Samsungu nebude. Není to první pokus vypustit 4.3. Androida v úpravě od Samsungu a zase je neúspěsný. Akorát si myslím, že teď už ho nezastaví jako minule, protože zákazníků s těmito problémy bude málo. Jinak za chvíli používání jsem našel několik dalších chyb v systému 4.3. Např. se nedá oktualizovat poloha v počasí pokud není zapnuté GPS (4.1.2 to určí podle sítě a WIFI) a nejde přepsat výchozí stránka v prohlížeči (přepsat jde, ale nic si z toho nedělá a při každém startu prohlížeče mi naskočila stejná stránka to opět ve 4.1.2 nedělá). Samozřejmě jsem při pokusech spojit telefon uvedl jak telefon, tak jednotku do továrního nastavení a systém v telefonu byl ofiko ne rootnutý. Docela legrace je i s programem Kies, protože moje předchozí zálohy telefonu v programu 2.3 nový Kies 2.6 nechce načíst, takže je vám to na dvě věci. Ani Kies 3 nenačetl zálohy z Kies 2.3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 5. leden 2014 Sdílet Vloženo 5. leden 2014 Tak to se stalo i mě-do prd...e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfonsak Vloženo 5. leden 2014 Sdílet Vloženo 5. leden 2014 tak se taky bohuzel pridavam k nestastnikum s Samsungem a 4.3.... me se nakonec podarilo naparovat telefon aspon v handsfree rezimu :-( aspon neco, ale taky me to s.r. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 Jak to jde naparovat v Hf režimu? ?? Mám taky SGS3 a jefnotku s Rsap GSM III v GolfuV a po aktualizaci na Android 4.3 . problém. .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 toto umí jenom novější hf jednotky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 Jo, ale co s tim -?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 vyměnit hf jednotku která umí klasický profil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 Nebo vratit firmware na 4.1.2.-tam to chodilo bez problémů - však jsi mi paroval a montoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 nebo tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 Tak by mě zajímalo, jestli je někdo, komu chodi SGSIII s androidem 4.3 s RSAp? Jestli vubec je... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Těžko když je to chyba softu 4.3. Buď záplata nebo možná neofiko systém. Otázka je kdy a jestli vůbec záplatu vydají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Vyřešeno K originál ROM 4.3 jsem stáhl rSAP a Bluetooth SIM Access Install , spustil si instalaci (je třeba ROOT) a vše začalo šlapat bez problémů. Tímto zpětně děkuji Sharkymu za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jets Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 po zajímavém večeru stráveném na netu a fórech se mi podařilo zprovoznit rSAP s S4 mini. Jenom se mi po připojení telefonu v autě přepne rádio na media a začne přehrávat hudbu z telefonu. Netušíte co musím kde změnit aby se to nezapínalo samo? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.