Jiří Fojtík Vloženo 7. leden 2013 Sdílet Vloženo 7. leden 2013 Ahoj, chtěl bych požádat o radu. U mé octavie 1.9 tdi se mi začla ztrácet chladící kapalina , v kapalině jsou saze , nádobka je natlakovaná . Je mi teda jasný že je to těsnění pod hlavou. Chtěl bych se zeptat jestli by jste mi nemohli napsat nějaké orientační ceny výměny těsnění pod hlavou , včetně vyrovnání hlavy a práce. Je mi jasné že cena se může všude lišit jde mi jen o odhad . Někde jsem našel cenu okolo 3000 to mi přijde poměrně málo. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 7. leden 2013 Sdílet Vloženo 7. leden 2013 (editace) No, tak já za to dal 12.350,- Bylo v tom: - srovnání hlavy - zabroušení ventilů - nové gufera ventilů - těsnění pod hlavu - gufero na vačce - nové šrouby - nová chladící kapalina - nový olej - nový olej. filtr Navíc: - řemen alternátor-kompresor-posilovač - sada nových zdvíhátek Editováno: 7. leden 2013, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Fojtík Vloženo 7. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2013 Tak to je slušná porce , já doufám že bych to okolo 8000 mohl udělat.Jak si mám ale pak vysvětlit tu směšnou cenu 3000 to mi to snad tu hlavu ani nevyndají ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beny250 Vloženo 7. leden 2013 Sdílet Vloženo 7. leden 2013 (editace) re: Fojtík. Ahoj, pokud má oprava motoru za něco stát, tak opravdu počítej, že to bude 6000 - 12000,- Kč. Méně rozhodně ne. Wojnar to napsal naprosto přesně. Za 3000,- to bude jen těsnění a práce. Já ještě navíc nechávám tlakovat hlavu v horké lázni při 90°C (+500 - 1500,- podle toho kde a jak je velká) aby to bylo tuty a byla vyloučena prasklina (mezi sacím a výf. ventilem nebo případně jinde). V práci děláme tlakovou zkoušku vždy - opravujeme traktory a kombajny 4 - 7000ccm, je to velká rozborka a nemůžeme si dovolit to dělat dvakrát... Editováno: 7. leden 2013, autor: beny250 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Fojtík Vloženo 7. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2013 Ok , díky za radu . Doufám jen že se vejdu do těch osmi , štve mne to protože auto jezdí aý na nějaké blbosti skvěle a najednou takováhle závada . No co se dá dělat vyměním těsnění a snad bude šlapat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 7. leden 2013 Sdílet Vloženo 7. leden 2013 ...Já ještě navíc nechávám tlakovat hlavu ... Tak na to jsem ve výčtu udělaných věcí zapomněl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beny250 Vloženo 7. leden 2013 Sdílet Vloženo 7. leden 2013 re: Wojnar - pod tvůj citát bych se nejraději podepsal: "Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem." a díky! Jsem vždy rád, když se na dotaz ve fóru odpoví, následná oprava dopadne dobře a udělá se vše aby se neopakovala. Diagnostika závad je někdy děsná, časově náročná a peníze se jenom kutálejí.... re: Fojtík - dobře zvaž ke komu dáš opravit auto, bohužel ne každý je dobrej a umí to.... Držím palce ať to stojíco nejmíň a oprava "klapne" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Fojtík Vloženo 8. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2013 Díky auto dám opravit do servisu kam jezdím pravidelně , dělá za poměrně málo a hlavně kvalitně , on sám když jsem sním mluvil říkal že hlavu odešle na vyrovnání a zkoušku.Chtěl jsem vědět jen orientační cenu než sem jej začal otraovat s opravou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robik5 Vloženo 8. leden 2013 Sdílet Vloženo 8. leden 2013 V květnu jsem platil 8.400Kč bez papíru. V ceně: těsnění pod hlavou, šrouby hlavy, sada výfukového těsnění, těsnění sání, simering ventilu, gufero vačky, olej, filtr, chladící kapalina, rovnání hlavy. Od té doby mám najeto 18.000km a bez dolévání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ccdeny Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Ahoj kluci,čtu si vaše příspěvky ohledně těsnění a napadá mě otázka:kolik tak asi těsnění vydrží kilometrů v průměru? Samo je mi jasný že záleži, jak člověk jezdí-vzdálenost,styl,čip atd.. Ptám se jen proto, abych si udělal představu kolik mi ještě může tak vydržet to těsnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beny250 Vloženo 6. Březen 2013 Sdílet Vloženo 6. Březen 2013 (editace) re: ccdeny. tak na tuto otázku ti asi nikdo neodpoví.... znám auta co mají 400 000km a hlava dole nebyla.... také mistry co dávaj hlavu dolu i několikrát za rok. je to stejná otázka jako " kolika let se asi tak dožiju... " asi tak. pokud budeš zatěžovat motor až po dokonalém prohřátí ( a né na studeném má,má,má.má až do omezovače....), dodržovat výměny provozních náplní a nebudeš nechávat chipovat u amatérů a neodborných úpravců, nebudeš mít spatně nastavené LPG či Ethanol - tak to těsnění vydrží hoooodně dlouho. re:Robik 5. tu životnost lze jen těžko odhadnout.... Každopádně kvalita dílů v prvomontáži je dá se říci nejlepší, ale s druhovýrobou to rapidně klesá (u některých dodavatelů se jedná přímo o zmetky.... bohužel) - tam životnost odhadnout nelze vůbec. Pak také záleží hodně na provedení opravy.... Přebroušení hlavy, rovinnosti, správné přesahy vložek, koroze odlitku (hlava blok), čistota, šrouby (doporučuji dávat vždy nové), správný utahovací moment.... 270 000km - je velmi slušné, je vidět, že s autem jezdíš dobře. Editováno: 6. Březen 2013, autor: beny250 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robik5 Vloženo 6. Březen 2013 Sdílet Vloženo 6. Březen 2013 beny250: Všechno jsem dodržoval a stejně mi těsnění po 270.000km odešlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanch83 Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 kdo v praze je nejlepší mechanik na těsnění pod hlavou? doporučte dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 Tak jsem dnes zjistil,že mám vodu v oleji .Vypadá to na těsnění pod hlavou????? Pokud ano, na kolik to tak příjde u benzínu 2,0/85kw_? Samozřejmě orientačně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David_Krc Vloženo 26. Březen 2014 Sdílet Vloženo 26. Březen 2014 Ahoj, doporučte prosím kde to nechat kvalitně a za rozumné peníze udělat ? Jsem z Prahy,ale nemám problém někam dojet,klidně až 100 , 150km...... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jantarvočuch Vloženo 26. Březen 2014 Sdílet Vloženo 26. Březen 2014 já to dělal taky,zabroušení hlavy,tlaková zkouška,guferka ventilů= 3000 potom těsnění pod hlavou od victor reinz 1000 kč,rozvodový řemen CCA 1000kč INA...šrouby nemusíš dávat pokaždé nový,jen zkontrolovat závity....to je cena bez práce práce je tak na 8 hodin sundání a nandání....doporučuji vyměnit rozvodový řemen pokaždé když ho sundáte....jinak za práci bych is vzal tak 3000 no.. což sečteno podtrženo 8000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. Březen 2014 Sdílet Vloženo 27. Březen 2014 Když je hlava venku, tak ještě gufero vačky, těsnění pod vývěvu a taky těsnění pod sací a výfukové potrubí nestojí majlant. Ještě zabrousit ventily. A šrouby? Pokud jsou původní, určitě nové. Nejde jen o závity, ale celkové namáhání šroubu. Mně to stálo 11.200,- , ale to jsem měl navíc nové zdvihátka a udělané krom toho co popsal Jantar (bez rozvoďáku) i to o co jsem popis doplnil já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jantarvočuch Vloženo 29. Březen 2014 Sdílet Vloženo 29. Březen 2014 já šrouby neměnil,nic jim nebylo....Auto jezdí furt Belgie ČR a maká jak za mlada,navíc to eště je nově čipnutý...A co se týče těch těsnění,to já kupuju v sadě s tim pod hlavou,tak to do toho ani nepočítám.... A ty Ventily udělaj vždycky když necham udělat hlavu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. Březen 2014 Sdílet Vloženo 29. Březen 2014 Materiál šroubu má nějaké mechanické vlastnosti. Nový dotáhneš na určitý moment a nastavíš mu určitý pracovní bod, za dobu co je v motoru je namáhán, mechanicky a tepelně, a určitě chtě nechtě, se ten šroub, lidově řečeno, vytahá. Hlava se teplotou roztahuje, vysoký kompresní poměr, atd. Šroub, tak jak je někdy na začátku, ve výrobě, dotažen, je schopen všechno toto "snášet" a pracuje kolem svého pracovního bodu. Ty mu, jeho novým dotažením, ten pracovní bod posuneš zase kousek dál. Jestli Ty, pouhým okem, jsi schopen zhodnotit vnitřní materiálovou strukturu šroubu, jestli ještě má rezervu nebo ne (dnes se všechno dělá na hraně s minimálnimi rezervami), pak klobouk dolů a můžeš nabídnout sve služby ve zbrojním, leteckém a pod. průmyslu. Ušetří za drahé ultrazvukové přístroje. Ty šrouby se mění hlavně preventivně, do jejich materiálové struktury prostě nevidíš! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jantarvočuch Vloženo 29. Březen 2014 Sdílet Vloženo 29. Březen 2014 Udávaj že by se měly měnit,ano,já je nikdy nedával...a nikdy se nic nestalo,odkud jsem ten šroub vzal,tam jsem ho vrátil a fertig....ale ty jsi ten moderátor že,jak mam najít která převodovka 6kvalt jde na 81kw? cokoliv napíšu do hledáčku tak to najde totální kraviny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Březen 2014 Sdílet Vloženo 29. Březen 2014 Pokračuj tam, kam byl přesunut tvůj příspěvek. Nikdo ti tady ovšem nezaručí, že se někdy dočkáš odpovědi. Takže to nezbývá, než čekat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krylec Vloženo 9. Březen 2015 Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 zdravím nevíte nekdo utahovací moment hlavy valcu 1.9tdi 81 kw ahf ? díky nějak nemůžu nikde nic najít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Tu se proklikej a stáhni dílenskou příručku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos85 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Ahoj. Já jsem nedávno také dělal těsnění pod hlavou, teklo mi to u prvního a třetího válce. Cena byla okolo 5000. Když tak tady je video jak se to zkouší: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bruner Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Dobrý deň všetkým, Či by mi mohol niekto poradiť nejakého dobrého mechanika na výmenu tesnenia pod hlavou? Často jazdím do čiech, takže vzdialenosť my nerobí žiadny problém. Veľmy by my pomohlo keby ste my poradili niekoho solídneho lebo ako sa zdá že napríklad Wojnar a beny250 o takých špecjalistoch vedia. Nejde my o cenu ale o kvalitu práce. Moje vozýtko je Octavia II 2.0 TDI Scout z 2008. Som nový na tomto fórume a ešte nemam moju signatúru. S pozdravom a poďakovaním Bruner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.