Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
NEVĚŘÍM......... :feve:

to bys ale měl, protože to při lehkém překračování povolených rychlostí jde a jde to i za míň. A nedá to žádnou námahu. Ono ostatně 66ka nikterak neláká k nějaké dravější jízdě.

Vloženo (editace)
na takhle kratkym useku se to zvladnout da ale je pravda, ze ta jidza neni nijak dynamicka lol

Mel jsem OI 66kW ciplou a je to mozny.muj rekord byl 3.2l pri dojezdu,opet trasa,kterou jezdim kazdy den,dobre podminky,nizky provoz na silnici a mnoho dalsich dulezitych aspektu.Jinak bezna spotreba pri opravdu normalni jizde byvala cca 4,5l , takze tomu osobne verim

Editováno: , autor: Sleep77
Vloženo

Já jezdím každy den autem do práce 60km a dávám to za průměr 4,7 mám 1,9 Tdi 66 kw 99rv.(jízda piánko)žadná plyn brzda jak to někdo umí! To si to potom papne a samozřejmě se to odrazí na více věcích. :prc::p

Vloženo

no ja mam dlouhodobou 5l, mereno cca od listopadu, ale snazim se jezdit za co nejmin a pritom nejsem brzda provozu, teda pokud jedu 100 a jsem brzda provozu tak ano...

spotreba decin -> ceska kamenice = 5.2 (kdyz to kulim 100 porad, i do kopcu), 4.8, kdyz opravdu drzim nohu na 90ti

ceska kamenice decin -> 4.6 (kdyz to kulim 100 porad, i do kopcu), 4.2, kdyz opravdu drzim nohu na 90ti

a pokud jedu v kolone, tak mam spotreby jeste mensi, je to jen o rychlostech a rozjizdeni

v lete jsem na tom o 0.5l hur, pac se potim jak prase, tak si dopreju mrazivy dech v aute :D

Vloženo
no ja mam dlouhodobou 5l, mereno cca od listopadu, ale snazim se jezdit za co nejmin a pritom nejsem brzda provozu, teda pokud jedu 100 a jsem brzda provozu tak ano...

spotreba decin -> ceska kamenice = 5.2 (kdyz to kulim 100 porad, i do kopcu), 4.8, kdyz opravdu drzim nohu na 90ti

ceska kamenice decin -> 4.6 (kdyz to kulim 100 porad, i do kopcu), 4.2, kdyz opravdu drzim nohu na 90ti

a pokud jedu v kolone, tak mam spotreby jeste mensi, je to jen o rychlostech a rozjizdeni

v lete jsem na tom o 0.5l hur, pac se potim jak prase, tak si dopreju mrazivy dech v aute :D

jj, mrazivý dech "papá" :)

o víkendu jsem jel cca 400 km, tam bez a zpět s klimou - prům.rychlost 71 km, spotřeba tam 4,7 zpět 5,3

ale nepotil jsem se ;)

Vloženo
když jedu normálně i se zapnutou klimou tak se dá zajet i za 3.9l prumerne

no jasne a to ides asi len z kopca alebo ako vsakze... meral si si spotrebu podla tankovani a odjazdenych km???

Vloženo

Já nevím proč vůbec Škoda Auto vyrábí např. Fabii Green Line (1,4 TDI PD 59 kW 4,6l/100km), když si přece můžeme dopřát naprosto obyčejnou (tuctovou) Octavii TDI se kterou tu spousta pisatelů jezdí za 4l/100km...

... opět pěkné čtení. :wub:

Vloženo
Já nevím proč vůbec Škoda Auto vyrábí např. Fabii Green Line (1,4 TDI PD 59 kW 4,6l/100km), když si přece můžeme dopřát naprosto obyčejnou (tuctovou) Octavii TDI se kterou tu spousta pisatelů jezdí za 4l/100km...

... opět pěkné čtení. :wub:

Je to jen marketing, vylepseny odpor, naraznik, kola a trochu upraveny SW na spotrebu to dokaze treba DieselPower za 1/2 ceny a jeste pojede lepe, sehnat pak kola a mrizky narazniku uz neni problem....

Jinak ja jezdim za 5L - 10L ...prumerne se vetsinou do 7L v vejdu... da se i ekonmicky za 5L ... na nakych cca 210HP a 450Nn nebo mozna i vic to neni spatny ;)

Vloženo
Je to jen marketing, vylepseny odpor, naraznik, kola a trochu upraveny SW na spotrebu to dokaze treba DieselPower za 1/2 ceny a jeste pojede lepe, sehnat pak kola a mrizky narazniku uz neni problem....

Jinak ja jezdim za 5L - 10L ...prumerne se vetsinou do 7L v vejdu... da se i ekonmicky za 5L ... na nakych cca 210HP a 450Nn nebo mozna i vic to neni spatny ;)

jo furt tech tvych 210 HP ;):)

Vloženo

Já to chápu docela dobře, "naparádí" to auto, že vypadá trochu jinak a cena +50000,- Nic jiného než marketing.

Jinak tvoje auto tu všichni znají velmi dobře :)

Vloženo
když jedu normálně i se zapnutou klimou tak se dá zajet i za 3.9l prumerne

Tak to je pěknej nesmysl.Možná ti to na pc auta občas ukáže tu čislovku ale mluvit o průměrné spotřebě se nedá.

Vloženo

Někde jsem tu viděl u nějakého uživatele,že má u svého profilu i aktuální spotřebu.V jakém programu nebo jak to funguje abych si to tam mohl taky nastavit.Dík :help:

Vloženo
Někde jsem tu viděl u nějakého uživatele,že má u svého profilu i aktuální spotřebu.V jakém programu nebo jak to funguje abych si to tam mohl taky nastavit.Dík :help:
Hotovo :palec2:

:prc:

Vloženo

S autem jezdím většinou sám ale když vezu rodinu do termálů na Slovensko nebo na nějakou delší dovolenou tak jedu předpisově a tak nějak na pohodu a opět musim zkonstatovat,že jedu s průměrnou spotřebou 4,8-5,2.A to si myslím stejně že ten PC palubní kecá a skutečnost je o litr vyšší.Když jezdim sám a nešetřim to tak to je o 1,5-2,0 litrů vyšší tzn.6,4-7l/100km.Jezdit za 3,9 litrů jako průměrná spotřeba je fakt nereálná skutečnost.Mám OII 1,9 TDi(dobře zajetou od managerů z MB co s těma auty jezdí jako prasata)

Vloženo
S autem jezdím většinou sám ale když vezu rodinu do termálů na Slovensko nebo na nějakou delší dovolenou tak jedu předpisově a tak nějak na pohodu a opět musim zkonstatovat,že jedu s průměrnou spotřebou 4,8-5,2.A to si myslím stejně že ten PC palubní kecá a skutečnost je o litr vyšší.Když jezdim sám a nešetřim to tak to je o 1,5-2,0 litrů vyšší tzn.6,4-7l/100km.Jezdit za 3,9 litrů jako průměrná spotřeba je fakt nereálná skutečnost.Mám OII 1,9 TDi(dobře zajetou od managerů z MB co s těma auty jezdí jako prasata)

no jasně, ale máš rozežranou OII, to vůbec spotřebou s OI nesrovnávej. Mi osobně se s OII nepovedlo dostat pod 5 jestli si dobže pamatuju.

Vloženo

Taky prihodim neco do kramu. Moje 1.9TDI 81kW mi ted papa v prumeru 4.3l na 100km, jezdim s touhle spotrebou asi uz 20dnu v Brne asi 60% a 40% mimo Brno. Je pravda ze ted to drzim hodne nizko a na celou nadrz budu jezdit cca 16-20dnu, jinak jezdivam asi za 4.6-4.7 s dynamictejsi jizdou. Kola mam 16" L&K.

Vloženo

Motor 81kW, najeto dle tacho co je vidět, jel jsem sám, trasa Písek - Praha (od Zalužan do Chřaštiček jsem popojížděl v koloně) Po dálnici do kila. Spotřeba 3,6 - pokračoval jsem pře jižní spojku až do Železného Brodu - celková spotřeba na kopečku byla 3,8 to jsem už ale zrychlil - kolem 100-120.

Při zpáteční cestě jsem měl dle pal. PC spotřebu 4,4 ovšem to jsem jel z Brodu po dálnici až ke zúžení do Prahy kolem 200 (chtěl jsem zkusit co to dá) dál už kasika kolem kila. :prc:

Dlouhodobá spotřeba podle tankování, která obsahuje většinou krátké jízdy (5km) a sem tam kolem 20km vychází 4,8 l/100km. Ovšem není problém jet dle pal. PC za 12l - zkoušel jsem rychlostku z Písku, neustále jsem se lepil na auta, předjížděl myškama a ručička tachometru kmitala mezi 190 a 90. Disky za jízdu celé černé od prachu z brzd :plol

post-2192-1214940667_thumb.jpg

post-2192-1214940698_thumb.jpg

Vloženo

Holt TDI je TDI :) da se rict, ze pri dnesnich cenach nafty, kdy se spousta lidi bude pecliveji rozhodovat ci opravdu vzit DIESEL ( byt s benzinem je spotreba cca o 2l vetsi ale ta zabava ... ) ovsem jezdit kolem 4l-5l oproti cca 8l (rozdil 3 az 4l je jeste znat) se stale vyplati stara dobra 1.9tka ... :palec2:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...