stevocz Vloženo 12. leden 2013 Sdílet Vloženo 12. leden 2013 odkial sa da najlahsie vytiahnut 12V z kluca? najlepise tak jak je radio ze staci tam mat kluc a napatie tam je. chcem si zapojit napajanie pre kameru tak chcem napajanie vytiahnut z palubky niekde z pravej alebo lavej strany. je niekde tak lahko dostupne ze len nieco vytiahnem tam pichnem kabel a hotovo? nechcem rozoberat polku palubovky. je to fabia II 2007 1,4 TDI CR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SOLTEK Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 (editace) Já jsem napájení na kameru vyřešil takto: První jsem řešil navigaci, ale kabeláž je stejná: Dostal jsem nedávno navigaci, chystám se jí používat a tak jsem přemýšlel jak jí zapojit tak aby kabel nebyl tolik vidět a nepřekážel. Nechtěl jsem toho moc rozebírat což se mi nakonec povedlo.Koupil jsem rozdvojku na zásuvku, jelikož tam byl krátký kabel tak jsem si jí předělal na delší kabel. Rozdvojku protože se chystám v budoucnosti koupit one-board kameru.Jako první jsem protáhl panelem za ruční brzdou zástrčku, následně jsem jí umístil před ruční brzdu.Pak jsem natáhl kabel do předu podél tunelu a zastrčil pod něj.Pod palubkou jsem sundal polystyrenový kryt, kde jsem později schoval přebytečný kabel.Z pravé strany jsem otevřel krytku a ze spodu protáhl zásuvku, následně jsem jí přilepil oboustrannou lepící páskou, ty dráty jsou tam jen aby mi to zatím nespadlo.Do zásuvky jsem zapojil adaptér a podél rámu zastrčil a vyvedl až nahoře na palubní desce. Svůj účel to splní, a páce na chvilku Později po zakoupení kamery, jsem chtěl něco lepšího, předchozí instalaci jsem odstranil a udělal jsem to následovně: 12V jsem vzal z osvětlení, přes spínače schované ve schránce, ze spínačů napojené konektory pro klasický autoadapter, zabalené v molitanu - schované pod střechou. Tagy: onboard kamera, černá skříňka, navigace, instalace, zapojení, navedení, 12V, schránka, spínač, umístění kamery, zapojení kamery, Fabia II, Fabia 2 kamera Editováno: 18. Listopad 2013, autor: SOLTEK 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 jo dobrý , já jsem napájení vzal přímo od pojistek a byl jsem hned pod palubovkou s možností vedení sloupkem nahoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Ahoj, potřeboval bych napájení 12V pro Brodit držák na telefon, ideálně někde kolem rádia. Poradíte kde ho vzít (kam zapojit?) a jak střední část palubky rozebrat? Díky moc, Mirek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 (editace) To fakt nikdo neporadí? Mirek. Editováno: 10. Únor 2014, autor: Pawouk Odstraněna citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 Podívej se do pojiskovnice na nějakou volnou pojisku a proměř a tam to vytahni.... Ja tak dělal + na budík turba.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 A nebo když to chceš u rádia, tak se napoj přímo k rádiu. 10A pojistka by snad měla utáhnout rádio i s telefonem. +pól je červený drát 1,5mm2., -pól je hnědý se žlutým proužkem, taky 1,5mm2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 19. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2014 Zdravím vás měl bych tento dotaz: hledám napájení pro kamerku, ať spínané nebo stálých 12V ve fábii I. V pojistkové skříňce mám z poloviny osazena místa pro 2 malé pojistky, ale ty kontakty jsou vůči sobě do pravého úhle, jak je uvedu do funkce, musí se piny vypíchnout a znova vložit? Nebo to jde jinak? Mám společný přívod pro více pojistek a tak bych je musel asi vypinovat všechny, z čehož mám obavy že poškodím některé kontakty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 24. Září 2014 Sdílet Vloženo 24. Září 2014 Nakonec jsem použil původní nápad od Solteka a natáhl si kabel od zásuvky zapalovače na pravou stranu pod krytku, kde jsem schoval druhou zásuvku s měničem napětí. Přívod do zásuvky vedu přes vypínač umístěný do jednoho tlačítka na přístrojovce. S tímto řešením jsem velice spokojen, kameru si zapnu kdykoliv chci a nedochází k jejímu vypínání při použití ruční brzdy či přejetí nerovnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.