Stinger13 Vloženo 15. leden 2013 Sdílet Vloženo 15. leden 2013 Zdravím, před týdnem jsme si domů pořídili Octavii II 2.0 TDi r.v.2009. Je po prvním majiteli, který se o ni evidentně vůbec nestaral, jakmile mu došel leasing, auto poslal do světa. U levého předního kola vzal někde o patník/kámen, nevím, o co se mu to podařilo takhle orvat, ale evidentně si s tím nelámal hlavu. Místo začalo rezavět a dneska vypadá tak, jak je vidět na fotkách. Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti, jakým způsobem by bylo možné poškozené místo ošetřit, aby dál nerezlo a opravit lak, nejlépe svépomocí. Všiml jsem si, že je práh zespodu ošetřen nějakou zdrsnělou vrstvou, co je to za materiál a dá se někde sehnat? Dále jsem si všiml, že se objevila rez i v zadní části vozu a to po obou stranách vozu na prahu u zadních dveří (viz. foto). Pročítal jsem si několik témat a prý je to způsobeno tvrdou těsnící gumou. Nevím, u naší předešlé, garážované Octavie I ani po 10ti letech po žádné rzi ani památky a u 3 roky starého auta hned tohle. Jak by bylo možné odstranit rez a opravit i toto místo? Jedná se o místa která nejsou až tak na očích, tak bych se je rád pokusil opravit sám, lakovnu bych chtěl navštívit až jako poslední možnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 15. leden 2013 Sdílet Vloženo 15. leden 2013 tak je nějaká záruka na korozi ne? na polu mě po 5 letech začli reznout dveře a vyměnili mě to zdarma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stinger13 Vloženo 15. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2013 O tom nevím, s tím bohužel nemám žádnou zkušenost. Auto je z bazaru, to by snad ale záruce (pokud taková existuje) bránit v ničem nemělo nebo ano? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 16. leden 2013 Sdílet Vloženo 16. leden 2013 pokud je dodrženo vše co je třeba na uznání záruky mohlo by se to zkusit. u toho kola pokud je to mechanicky poškozené (jak píšeš kámen, pangejt) tak tam samozřejmě nic.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 16. leden 2013 Sdílet Vloženo 16. leden 2013 no chycený to je rzí dost, to bych řekl, že to už vždycky vyleze po opravě ven celkem odvážný to takhle koupit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stinger13 Vloženo 16. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2013 Tak jsem se byl zeptat dneska ve Škodě a z reklamace nic nebude, ikdyž bylo auto pravidelně servisované v autorizovaném servisu kontrola antikorozní ochrany prováděna nebyla, resp. v servisce není vyplněna. Takže mám smůlu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysolet007 Vloženo 16. leden 2013 Sdílet Vloženo 16. leden 2013 takže svépomocí- asi by bylo dobré sundat i to plastové nadkolí (drží na pár torxních šroubech). Pak vem vrtačku, nasaď na ni ocelový kartáč (víš co myslim). Důkladně to očisti, rez muí pryč. Až uvidíš čistý lesklý plech. Můžeš to pak ještě natřít kvalitním odrezovačem (neni nutné). Pak základovku- já používám dvousložkový plnič (plnič + tužidlo). Mužu říct že je to věčné. No a navrch barvu v barvě tvého kočáru, doporučuju zase dvousložkovou (nechávám si to míchat, 1dl stojí tušim 150 kč nebo tak nějak). Jelikoš je to dole na prahu, tak to klidně natři štětcem, barva se krásně rozleje. To zdrsněné je něco jako býval plastizol u starších aut. Pokud to tam chceš mít tak tam rozetři třeba přetiratelný karosářský tmel. A ta rez kolem dveří to samé, vybrousit (stačil by asi jenom brusný papír na kov) atd , atd... Mimochodem já jsem si tyhle choulostivé místa přelepil průhlednou reklamní fólií, ať se nedočkám právě něčeho takového, když už to inženýři v Bolce takhle dodrbali... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stinger13 Vloženo 17. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. leden 2013 Díky moc za rady! Po víkendu se do toho pustim, tak uvidíme, jak se s tim poperu.. S tou folií to není vůbec špatný nápad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 (editace) škodovka už má nějaký nový ty trojúhelníkový folie včetně překrytí toho místa na zadním prahu, já byl ted na reklamaci, páč to bylo už skoro na plech odřeny a nastříkali to a dali novou folii, ale levnější určitě někde v reklamce ještě mě napadá jak ti řekli, že nebyl děaná antikorozní prohlídka, zda to náhodou není ze škodovky předepsaný jako součást garančky a pokud se na to servis vysral, tak jestli to není jejich vina Editováno: 17. leden 2013, autor: kadlec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysolet007 Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 no já jsem folií oblepil tu linku kolem dveří kde dosedá guma (tenkýma páskama), ten trojúhleník vzadu dole je samozřejmost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robca Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 ahojte, mám to dodrbaný obdobně jako kolega v úvodu.chci se zeptat jestli to máš už opravený a jak to dopadlo. pak jsem narazil na tohle: http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/plastove-podbehy-lemy/skoda-octavia-05-plastove-kryty-prahu-cz-2-ks-id:6026.eshop. jaký je váš názor, nebude to po opravě pod tím reznout ještě víc třeba kvůli vlhkosti? má s tím někdo zkušenost? díky . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysolet007 Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Jestli máš stejný problém tak by jsi měl hlavně tu rez odstranit a ochránit proti korozi. Jinak to bude brzo durch. Zkušenosti s tím nemám, na auto bych to asi nedával (nevypadá to nic moc a možné problémy jak říkáš ty). Co se týká toho že to bude pod tím reznout- reznout to pod tím nebude, pokud voda která se tam dostane bude mít zase možnost se dostat pryč. Tak je to u všeho- kde se drží voda, nečistoty (hlina, písek, listí), tam se drží vlhkost a krásně to hnije. Jak je to konstrukčně vyřešené nevim, ale píšou tam něco o tom že se to má oblepit tmelem, tak bych měl obavu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abit Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 no já jsem folií oblepil tu linku kolem dveří kde dosedá guma (tenkýma páskama), ten trojúhleník vzadu dole je samozřejmost Nemáš foto?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysolet007 Vloženo 15. Květen 2013 Sdílet Vloženo 15. Květen 2013 fotku mužu udělat, ale nic moc asi vidět nepujde, je to bílá folie na bílé karoserii... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcik123 Vloženo 11. Září 2023 Sdílet Vloženo 11. Září 2023 Zdravím, prosím, jak řešíte opravu koroze prahů auta? Mám začínající povrchovou korozi. Nevím, jestli stačí lehce obrousit kartáčem, natřít rezistinem a po zaschnutí nastříkat nějakou ochranou na prahy. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 12. Září 2023 Sdílet Vloženo 12. Září 2023 Ideální případ... Mám problém, napíšu postup jak opravit. Opravím 🙂 PS. jestli je to počínající koroze v rozumný míře, tak asi tak jak píšeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.