XJOHNNYX Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Ahoj, snažil jsem se tady hledat, ale podobné téma jsem nenašel, ale pokud někde je, tak se omlouvám za duplicitu. K problému. Mám OI 1,8Turbo AUM. Můj problém spočívá v tom, že mi přijde, že auto divně smrdí. Když je motor studený, auto krásně a poměrně klasicky čistě voní po spáleném benzínu. Ale když se motor zahřeje na provozní teplotu, tak začne zvláštně smrdět. Připomíná mi to smrad, asi jako když mi před cca rokem a půl odešel zapalovací modul a auto šlo na tři válce. Nedávno jsem řešil problém s přidušováním motoru, když se studený nastartoval. Problém vyřešilo vyčištění škrtící klapky a lehké vyčištění váhy vzduchu. Problém s divným zápachem zahřátého motoru ovšem přetrval. Auto bylo na diagnostice, nic nehlásí, měřil se tlak turba, vše v normě. Ani při jízdě nepociťuji nějakou újmu na dynamice auta. Olej měním po cca 10 - 12 tisících a mizí zcela minimálně. Zhruba 0,3 litru mezi výměnami, což vzhledem k tomu, že auto jezdí krátké vzdálenosti a po zahřátí si výkon užívám, nepovažuji za špatnou hodnotu. Voda nemizí vůbec. Jediné u čeho nemám jistotu je spotřeba Nejezdím na spotřebu a ani nikterak pomalu, takže spotřeba osciluje mezi 10 - 12 litry po městě. Mimo město cca 9 - 10. Ale myslím, že kdyby to bylo bohaté na směsi, tak to smrdí jinak a že to ukáže VAG. Zas naopak, kdyby byla směs chudá, taky by to hodilo nějakou chybu, ne? Setkal se s tím někdo z Vás, že by mu auto divně smrdělo? Netušíte co by mohlo být za problém? Děkuji za případné reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PKcz Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 Spíš než čekat na vyhození chyby, tak kouknout na live data. Málo kdo to dělá a málo kdo ví, co hledat. Takhle těžko radit, když si nemůžeme čuchnout Chybu by ti to mělo hodit jak při chudý, tak bohatý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 30. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. leden 2013 kdyz mi nekdo poradi, jak to nahrat tak, aby se k tomu dalo cuchnout, rad to udelam :-D nicmene, uvidi normal VAG ty live data? popripade co bych mel hledat? ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PKcz Vloženo 31. leden 2013 Sdílet Vloženo 31. leden 2013 To nevím, nedělám v tom, takže neporadím jakou diag na to potřebuješ. Ale v těch live datech poznáš jak ti reagujou různý čidla, váha, labdy apod. a dá se z toho poznat, co je v háji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.