Přejít na obsah

1,8 Turbo, divně smrdí


XJOHNNYX

Doporučené příspěvky

Ahoj, snažil jsem se tady hledat, ale podobné téma jsem nenašel, ale pokud někde je, tak se omlouvám za duplicitu.

K problému.

Mám OI 1,8Turbo AUM. Můj problém spočívá v tom, že mi přijde, že auto divně smrdí. Když je motor studený, auto krásně a poměrně klasicky čistě voní po spáleném benzínu. Ale když se motor zahřeje na provozní teplotu, tak začne zvláštně smrdět. Připomíná mi to smrad, asi jako když mi před cca rokem a půl odešel zapalovací modul a auto šlo na tři válce.

Nedávno jsem řešil problém s přidušováním motoru, když se studený nastartoval. Problém vyřešilo vyčištění škrtící klapky a lehké vyčištění váhy vzduchu. Problém s divným zápachem zahřátého motoru ovšem přetrval.

Auto bylo na diagnostice, nic nehlásí, měřil se tlak turba, vše v normě. Ani při jízdě nepociťuji nějakou újmu na dynamice auta.

Olej měním po cca 10 - 12 tisících a mizí zcela minimálně. Zhruba 0,3 litru mezi výměnami, což vzhledem k tomu, že auto jezdí krátké vzdálenosti a po zahřátí si výkon užívám, nepovažuji za špatnou hodnotu. Voda nemizí vůbec.

Jediné u čeho nemám jistotu je spotřeba :D Nejezdím na spotřebu a ani nikterak pomalu, takže spotřeba osciluje mezi 10 - 12 litry po městě. Mimo město cca 9 - 10. Ale myslím, že kdyby to bylo bohaté na směsi, tak to smrdí jinak a že to ukáže VAG. Zas naopak, kdyby byla směs chudá, taky by to hodilo nějakou chybu, ne?

Setkal se s tím někdo z Vás, že by mu auto divně smrdělo? Netušíte co by mohlo být za problém?

Děkuji za případné reakce :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...