Publikováno Únor 11, 201312 r Zdravim, tak se mi stala velice divna vec. Jezdil jsem dnes s autem (byl jsem na technicke, kde auto proslo bez problemu) a kdyz jsem prijel k baraku, tak jsem normalne auto chcipnul a asi po 1 minute jsem ho chtel jeste trochu popostrcit, ale uz jsem nenastartoval. Chova se to nasledovne: - otocim klickem do prvni polohy - normalne nabehnou rucicky, rozsviti se kontrolky a postupne pozhasinaji, krome cervene baterky - kdyz pak otocim do dalsi polohy na nastartovani, tak to zacne v pristrojovce cvakat a vsechny kontrolky zacnou zmatene poblikavat, ale starter nic nedela Nikdy se mi nic takoveho nestalo. Netusite, cim by to mohlo byt? Vcera vecer jsem byl s autem v mycce, coz by snad nemel byt problem... DIky moc.
Únor 11, 201312 r Autor OK, Diky. Pripoustim, ze baterka uz je tam dele (tak 5 let), jen me prekvapuje, ze by to udelalo uplne z niceho nic - normalne jsem startoval uplne bez problemu na prvni tuknuti, tak bych cekal, ze by baterka odesla nejak postupne a ne tak najednou. Navic bych to cekal spise po delsim stani a ne 1 minutu po prijezdu... Vazne myslite, ze nema cenu hledat jinde?
Únor 11, 201312 r Baterka může odejít na 100 způsobů. Jedním z nich je náhlá smrt. I zde platí přísloví: "Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky."
Únor 11, 201312 r Pokud chceš mít jistotu, že baterka "odešla", tak zkus nastartovat přes kabely od někoho ochotného a nebo rovnou zkusit jeho baterku. Ale jednodušší se jeví přes kabely - když nastartuješ je to jasné! Taky se dle příznaků přikláním, že odešla do věčných lovišť.
Únor 11, 201312 r Autor Diky vsem za reakce. Vidim, ze se shodujete na baterce. Ja proste jen nechapu, jak je mozny, ze celou dobu baterka funguje naprosto bez problemu a auto startuje uplne bez problemu na prvni tuknuti a najednou behem 10 minut (vic to vazne nebylo - jen kratke prejeti domu) je naprosto kaput a to tak, ze se starter ani nepohne... navic veskera ostatni elektrika funguje - central, lampicky... to se FAKT muze stat? Cekal bych, ze by odchazejici baterka mela alespon nejake priznaky... S tim startovanim pres kabely to bude bida, protoze ti mam na sidlisti zaklineny mezi ostatnima autama. Ach jo, to bude zase zazitek
Únor 11, 201312 r No já osobně poznám na zamykání jestli je už baterka ve stavu kdy to nenatočím.... Jsou líný ty zámky. Ale tak mému tátoj odešla gelovka na motorce z hodiny na hodinu. Jel se projet a najednou už mašinu ani nenatočil protože baterka nebyla ani schopná se dobýt ... Museli jsme mašinu nahodit přes kábely a pak jel defakto jen na altík. Nesměl to nikde chcípnout a i volnoběh držet na 3 tis jinak blééé a znova káble
Únor 12, 201312 r ... navic veskera ostatni elektrika funguje - central, lampicky... ... ale v okamžiku otočení klíče do polohy "START" všecko zhasne, ne? Je to normální. Baterka ve stavu jekém je teď tu malou zátěž v podobě napájení ŘJ a kontrolek je schopna ještě jakš takš utáhnout, ale na roztočení startéru už nemá. Stertér si v prvním okamžiku řekne klidně i o 600 - 800 A.
Březen 4, 201312 r Autor Ahoj, jen jsem si vzpomnel, ze vam dluzim diky - meli jste pravdu, bylo to skutecne odeslou baterkou. Neveril jsem tomu, ze muze odejit tak na raz, ale je to tak. Takze diky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.