Martin_TDi Vloženo 30. Prosinec 2022 Autor Vloženo 30. Prosinec 2022 Jo, na druhém autě mi Exide vydržela 5 let, tak snad to tak bude i zde. Jinak dneska jsem hledal kudy se do auta dostává vlhkost a občas se zamlží čelní okno zevnitř. Pod kobercema je všechno suché, odtokové kanálky čisté jak pod torpédem, tak i od klimatizace. Na sundání stěračů jsem si vyrobil přípravek. Bez něj bych je dolů nedostal. Všechny deky jsem dal z auta pryč, okna jsem očistil pěnou na holení. Už mě nenapadá co dál zkontrolovat...... Pokud někoho něco napadá, dejte prosím vědět. Citovat
TOMUS Vloženo 30. Prosinec 2022 Vloženo 30. Prosinec 2022 A co na to dveře? Může od nich jde tato vlhkost Citovat
Milan MM72 Vloženo 30. Prosinec 2022 Vloženo 30. Prosinec 2022 (editace) Já bych se zaměřil na topení - klimatizaci. Jestli se dovnitř nedostala voda. Ale vůbec nevím jak to má Roomster řešené. Znám to z Felície kde když se ucpal odtokový otvor skříně topení a silně pršelo nebo sněžilo tak byl problém se zamlžováním (ale do Felicií taky teklo kolem okna, to u Tvého Roomstera nehrozí). Editováno: 30. Prosinec 2022, autor: Milan MM72 Citovat
Milan MM72 Vloženo 30. Prosinec 2022 Vloženo 30. Prosinec 2022 Tady jsem něco našel: číslo 5. ventil pro odtok v motorovém prostoru Citovat
Milan MM72 Vloženo 30. Prosinec 2022 Vloženo 30. Prosinec 2022 Vedle hadic topení v motorovém prostoru je možná schovaná odtoková trubička. Snad to tak nějak je. Měl by tam odtékat i kondenzát z klimatizace v létě. Na tohle bych se zkusil zaměřit. Nevím jaký rozdíl mají skříně climatic - climatronic ale tohle bych zkusil najít a pročistit. Citovat
Martin_TDi Vloženo 1. leden 2023 Autor Vloženo 1. leden 2023 Odtok z klimatizace je průchozí, voda tudy odtéká. Citovat
Milan MM72 Vloženo 2. leden 2023 Vloženo 2. leden 2023 Nepochopil jsem hned správně že vlastně odtok od klimy je v pořádku tak jsem se na něj zaměřil. Pak je vlastně vše důležité zkontrolováno. Je možné ještě zkontrolovat pylový filtr zda není zvlhlý a prostor přímo pod pedály, ten po silné sněhové nadílce jaká byla někdy bývá mokrý. Ale pravděpodobně i to bude v pořádku. V prosinci se střídaly mimořádně vlhké dny (fakt prádelna) s těmi suššími zimními a tak prostě zcela přirozeně mohlo docházet k rozdílnému pocitu zamlžování. Pokud v autě není mokro svedl bych to na počasí. Citovat
Martin_TDi Vloženo 2. leden 2023 Autor Vloženo 2. leden 2023 Pylový filtr je nový, koberce všechny jsem měl venku a všude je sucho. Nyní mám auto v relativně teplé garáži (+10°C), všechny dveře mám otevřené a snažím se tu vlhkost, kterou nemůžu najít , nějak usušit. Už fakt nevím kde může být chyba..... Citovat
Milan MM72 Vloženo 2. leden 2023 Vloženo 2. leden 2023 Fungujou správně klapky topení? Není na nich závada? Aby nešel jen vnitřní okruh a čerstvý ohřátý vzduch šel silným proudem na sklo. To se může stát. Neztrácí se chladící kapalina? Třeba jen málo. Citovat
Martin_TDi Vloženo 10. leden 2023 Autor Vloženo 10. leden 2023 Klapky jsem taky kontroloval a fungují dobře. Chladící kapalina je na maximu, nikde se neztrácí. Citovat
Martin_TDi Vloženo 3. Prosinec 2023 Autor Vloženo 3. Prosinec 2023 Tak autíčko jezdí, všechno funguje, jsme s ním stále velmi spokojení. Jedna věc mi drobet vadila a to občasné vrzání tapecírunků a celkově dveří + dunění při poslechu muzuky. Tak jsem se k tomu konečně dokopal a vytlumil všechny boční dveře, přední A-čkové sloupky a zadní dveře. Volba padla na set odhučnění z Ahifi - řada Premium (Comfot Premium Cobra, Integra, Wave, Vision). Snažil jsem se vyplnit maximálně celé vnitřní plochy. Šlo to dobře, výsledek je super, zvuk z rádia je o 2 třídy lepší, zmizelo vrzání hlavně nyní v zimě po hrbolatých cestách. Mohu jen doporučit. Ještě mám v plánu dokoupit materiál na vytlumení kapoty 2 1 Citovat
MIgráček Vloženo 4. Prosinec 2023 Vloženo 4. Prosinec 2023 Pěkná práce a asi i důkaz, že s roomstrem ještě dlouho počítáš. 1 Citovat
tom01 Vloženo 4. Prosinec 2023 Vloženo 4. Prosinec 2023 před 14 hodinami, Martin_TDi napsal: Ještě mám v plánu dokoupit materiál na vytlumení kapoty Bravo, krásná práce a závidím prostornou vytápěnou garáž 🙂. Také jsem postupně odhlučňoval mého Rapida SB. Vedle dveří mělo největší efekt odhlučnění dna kufru spolu s podběhy. Hlavně ten kufr byl hodně znát 😉. Odhlučnění kapoty pomůže spíš jen, že zvenčí není tolik slyšet motor, v kabině je to stěží postřehnutelné. 1 Citovat
Martin_TDi Vloženo 4. Prosinec 2023 Autor Vloženo 4. Prosinec 2023 Roomster zůstane u nás dlouho. Kupoval jsem jej jako 0,5 roční předváděčku v roce 2012. Slouží perfektně, nemá žádné poruchy ani problémy, současně má najeto je 112 tis.Km. Údržbu si dělám pravidelně sám, maželka s tím jezdí do práce 30 Km tam a 30Km zpět s dlouhodobou spotřebou 5,6 l/100Km. Není důvod jej měnit, nikde nic nerezaví a stále je to fajn jednoduché auto. Citovat
Martin_TDi Vloženo 9. Prosinec 2023 Autor Vloženo 9. Prosinec 2023 Tak dnes doděláno odhlučnění kapoty, torpéda a zbytkem materiílu vylepen prostor okolo rezervy. Přes týden jsem postupně dělal i Superba a jsem moc rád, že je to za mnou. S výsledkem jsem moc spokojený !!!🥰 1 1 Citovat
TOMUS Vloženo 9. Prosinec 2023 Vloženo 9. Prosinec 2023 Jaky je rozdil před a po odhlučeni ? Vyplati se to delat ? Citovat
Martin_TDi Vloženo 9. Prosinec 2023 Autor Vloženo 9. Prosinec 2023 Meřak na hlučnost nemám, ale cítím nižší pronikání hluku od podvozku, motoru zlepšilo se poslouchání muziky a přestalo povrzávání plastů. Takže za mě ta investice cca 5500 Kč do materiálu a cca 16 hodin prace za to stálo. 2 Citovat
TOMUS Vloženo 10. Prosinec 2023 Vloženo 10. Prosinec 2023 No to se vyplati pro osobu která ma rád tichost Citovat
Martin_TDi Vloženo 10. Prosinec 2023 Autor Vloženo 10. Prosinec 2023 Jo, nesnáším jakékoli pazvuky v autě. Jak něco vydává zvuk, který tam nepatří, tak po tom hnedka jdu a řeším to. Jsem trochu puntičkář na obě svoje auta 🥰. 1 Citovat
MIgráček Vloženo 10. Prosinec 2023 Vloženo 10. Prosinec 2023 To znám a nejvíc mě vytáčí, když jedu se ženou jako spolujezdkyní, od ní z dveří se něco ozývá, já hned monitoruju odkud a proč to asi jde a ona na to vůbec nereaguje Citovat
TOMUS Vloženo 12. Prosinec 2023 Vloženo 12. Prosinec 2023 W dniu 10.12.2023 o 21:40, MIgráček napisał(a): To znám a nejvíc mě vytáčí, když jedu se ženou jako spolujezdkyní, od ní z dveří se něco ozývá, já hned monitoruju odkud a proč to asi jde a ona na to vůbec nereaguje Ženy už takhle maji. One nic neslyši. Důležité že je muzika, radio na voll 1 Citovat
Martin_TDi Vloženo 8. leden 2024 Autor Vloženo 8. leden 2024 Zbyly mi zbytky tlumícího materiálu ze Superbu, tak jsem je nacpal do Roomstru. Do dveřních tapeců přibyla 2. vrstva SoftWave a do kufru zbytek Intera materiálu. Spotřebováno do 0😀 ! 1 Citovat
Milan MM72 Vloženo 8. leden 2024 Vloženo 8. leden 2024 Moc pěkný, přímo vymazlený i když práce to byla náročná. Klobouk dolů, líbí se mi to ale sám bych se k tomu nedokopal. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.