Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

tak si to tam pekne užite kol11

• Autor

tak chlapi, v úterý v 6:40 odjezd a dnes v 5:25 našeho času příjezd na místo, babča Andělka na pohodu a Čenda s přehledem ... více bude později, zatím se mějte, jdu smočit své staré tělo do vln :kol-28::kol-31:

Tak gratulace a obdiv.

• Autor

jak mi dojdou platby z banky dám jsem info co a jak, zatím mi došla jen Blava ... litr plynu za 19,70 fuck

Můžeš pak napsat i ceny v dinárech a leva.

Martine, nějakej zajímavej cestopis letos nebude? Nebo si užíváš slunce a sepíšeš jej až doma? :kol-31:

• Autor

Dušane, neboj, myslím na tebe, jen čekám jak mi přijdou smsky o platbách z banky, tak to sem hned dám.

Rosťo, čéče nevím, mám pocit že ač byla cesta jiná v tom že jsme jeli oběma našema autama, tak se vlastně nic mimořádného snad ani nepřihodilo, ale já popřemýšlím, podpořím myšlenky rakijí a ono z toho něco vypadne :kol-28: . Auty co jsme přijeli jsme ještě nikam nejeli, páč se to nedá ... furt chlastáme :kol-99:

Hele, to znám. Jak se jede někam jen jedním autem, začne si pokud možno co nejdál od nějaký dostupný pomoci stavět hlavu a stávkovat. Naopak když jsou "v mančaftu" dvě, je to jako by se vzájemně jedno před tím druhým chtělo vytahovat ve spolehlivosti...

No Martine, já věřím, že se něco najde - vždycky se cestou na dovolenou něco najde :-) S tím pitím to chápu, hlavně ať si najdete čas i na to kokupání v moři :kol-47:

taky bych přihodil fotky jak vypadá naložená šedivka při cestě do HR ve dvouch na tři týdny ale nevim jak :-/

• Autor

Tak něco málo sepíši ….

vyrazili jsme v 6:40 ráno z Jevíčka, Evča jela nabrat známé do Čendy, já jel nabrat s Barčou její kamošku do Andělky a dali si scuka u „penáče“ na okraji našeho městečka. Vyrazili jsme směr Brno, kde jsem já ještě měl vyzvedávat neteř, která s námi také jela. Cestou jsme se ještě stavili v Lipůvce na Lukoilu pro kafé to go, abychom měli pak na cestu ty správné kelímky s víčky na naši kávu, co měli sebou. Odtud je i prvé foto. Z Lipůvky volám švogrovce za 10 min. jsme tam, ale chyba lávky. Tak jakou jsem měl představu, že to projedu u Dobrovského tunelu do Žabin, vzal hned za své, když sešup k němu byl uzavřen, takže chca nechca musel jsem sjet dolů a vzít to Bystrc, abych se mohl otočit a zít to zpět na Žabiny. Tak jsem to přes Minskou a kolem koupáku Dobrák v KrPoli prokličkoval na tu křižovatku, ketrou jsem potřeboval, abych mohl odbočit ke švagrovce … přitom 14 dní zpět, kdy jsme ji stěhovali, bylo vše otevřené a průjezdné. Takže z plánovaných 10 min. se vyklubalo hnedle 20 a ještě jsme nikoho nenaložili. U švagrovky si Evča ještě potřebovala se ségrou povykládat a než se naložil zbytek věcí, uběhlo snád dalších 15-20 min. No nic říkám, zvednem kotvy, teprvá jsme v Brně. Vyrážíme ze Žabin a opět jsem chtěl jet po „nové“ a sjet elegantně do Pisárek, ale opět mě to nepustilo a musel přes minskou sjet dolů podjet tu magistrálu od tunelů a teprve se na ní napojit, samozřejmě jsem tam na stopce „zapomněl“ druhý vůz, takže na těch třech proudech, které se slučovali v jeden jsem musel odbočit úplně do pravého (přípojka od Bystrca) a čekat až někde v koloně zahlédnu Evču … říkám si to nám to pěkně začíná takhle kufrovat už v Brně. Nicméně sešli jsme se a úspěšně najeli na pisárecký tunel a vypadli na Blavu po obchvatu Brna. Do Blavy jsme dorazili na OMV v Lamači s více jak hodinovým zpožděním oproti rokům před tím, takže Brno nás pěkně potrápilo. No a dál už vlastně nic, na maďarech bez komplikací, před Budapeští pár kamiónů Torro Rosso, GP2 a televize RTL co valili na Hungaroring, před Horgošem jsme na dálnici byli asi jako jediní, tak jsem myslel, že tam nikdo nebude, ale bylo tam ve třech řadách vždy po asi 10 autech, tak to bylo na necelých 20 min., tedy žádná hrůza, jsme tam zvyklí na horší. No na srbské straně jsme v cca 14:45 nabrali obojí plyn do plna, hodili něco za škraň a prohodili pár přátelských slov se Slováky Turčianských Teplic co tam byli také. Pak jsme se rozjeli vstříc jihu … Evča najela ke všem boudkám na mýtnicích na jedničku, takže nikde neměla krátkou ruku. Do Bělehradu jsme dorazili něco před 17.hodinou a už předem jsem byl rozhodlý, že to opět vemem centrem. Zdiskuze na Řecku, byl návod jak sjet z obchvatu, tak jsem ho bez problémů v praxi použil. Průjezd se zdál zpočátku hladký, nicméně jak jsme přejeli Sávu, slučovali se tři pruhy do jednoho a dost jsme se zdrželi. Takže přes den určitě jeď Dušane obchvatem, je to rychlejší. Vyjeli jsme nad Bělehrad, dali čůrapauzu a ejhle, opět jsme narazili na naše známé Slováky. V 21:15 jsme dorazili do Pirotu, což je 1090km od baráku a bylo tam jen asi ř aut Turků, takže také pohoda. Podotýkám, že až po sem Evča valila s Čendou bez střídání. Tady převzal Čendu známý a dojeli jsme na Kalotinu, před námi jen 2 auta, takže hladký přejezd. Zastavím hned po pár metrech na SHELLce a čeká mě nemilé překvapení „sedmična viněta“ je vyprodaná. No bylo to nemilé, nicméně ze zkušenosti z Orbionu vím, že nic neobvyklého, páč jeden tam koupil vinětu až na benzínce před Sofií. No to jsem doufal že mě nepotká, že nebudu muset cestou vysvětlovat policajtům, proč nemáme ani na jednom autě vinětu. No zastavil jsem takto u dvou benzínek a ani na jedné. Tak jsem doufal že v blízkém Dragomanu budou … a byly. Tak jsme nalípli a frčeli směr Sofie. Vzhledem k posunu času, jsme byli v Sofii před půlnocí, takže min.doprava, na světlech furt zelená, takže od světelné křižovatky, kde se dá sjet na sev. a jižní obchvat až po místo kde se dá napojit ze sev.obchvatu nám to trvalo 23 min. Dokonce jsme nechtěně změnil i trasu centrem, měl jsem chvíli strach, že se bude opakovat ranní Brno, ale tentokrát při nás stálo štěstí. Po dálnici jsme uháněli tak nějak furt bez problémů, až jsme najednou dojeli ke St.Zagoře, kde ještě loni dálnice končila. Už jsme věděli že pokračuje nejen do N.Zagory, ale že od min. čtvrtku pokračuje dál do Jambolu. No nový úsek byl naprosto luxusní. Tak jsme pelášili dál, akorát pak na mě známý blikal na pauzu. Tak jsme zastavili, že chce dát hoďku pauzu. Já byl pořád ready a táhl to bez střídání. No a jak jsme tak postávali na tom novém tmavém neosvětleném parkovišti a kecali a než jsme se rozhoupali že to zalomíme, tak Evča už byla zase ready, já byl ještě ready, tak jsme sedli a asi po 15 min. pauze přefrčeli ten asi 60km úsek po normální silnici, než pokračuje zase úsek dálnice z Karnobatu do Burgasu. Nicméně v půli mne opět zastavilo blikání, na Evču padla opět krize. Takže opět známý převzal řízení, ale tentokrát Andělky a já usedl do Čendy a udělal z něj na posledních 120 km velitelský vůz. No a to už jsme těch posledních 120 km dotáhli do cíle … jak říkáme, už když jsme v Burgasu, je to malina. Takže já naprosto čilý (nechápu, kde se to ve mně vzalo, páč jsem měl jen jednu dvoudecku energeťáku za Bělehradem někdy v podvečer) jsem dovedl kolonu na místo v 5:25 našeho času, tedy po 22 hodinách a 45 min. jízdy.

post-3505-0-18142400-1343421086_thumb.jp

• Autor

zácpa v srbském Bělehradu ... u nás již dost vzácný warťák :kol-46:

post-3505-0-88390600-1343421364_thumb.jp

• Autor

no a dnes přesně na naše výročí svatby jsme po roce zopakovali pláž v Arkutinu, poté co jsme dva dny zápasili z vlnama na sev.městské pláži v Primorsku, neb s alkoholem se nedalo nikam jet, tak dnes jsme dali alkoholovou pauzu a vyrazili za klidnjším mořem do 4km vzdáleného Arkutina. Nicméně po příchodu na pláž, jsme uviděli žlutou vlajku a vlny, takž naše raost netrvala dlouho. Nicméně do vody jsme vlezli, ale asi po 15 min. mohutné hvízdání a slet plavčíků nevěstil nic dobrého, tak jsme vylelzli na břeh a sledovali co se děje. A uviděli jsme jak cca 100m od břehu, daleko za tvořícími se vlnami mává člověk. Asi čtyři plavčíci vyrazili za ním, ale v těch vlnách jim to trvalo proklatě dlouho, než ho dotáhli k břehu. Prostě stáhl ho zpětný proud a už nebylo návratu. Z vody ho táhli jak kus hadru, absolutně bez známek života. Asi dalších 15 min. se ho snažili oživit, ale bohužel, už ho nerozdýchali :rip: . Děvčata která do té doby bylo problém usměrnit, aby nešla daleko, to hodně sebralo (no nás také) sedly na deku a už do vody nešly. Nevím jak je to s legislativou tady, ale přišlo mi vše chaotické a chudák tam pak dlouho ležel jen tak. Pak později odpoledne jsem se ptal plavčíka a byl to Bulhar asi kolem padesátky. Mám ale pocit, že nebyl sám, páč na skútru hooodně dlouho ještě pročesávali okolí a i člun se k nim přidal. No bylo to hodně smutné a depresivní.

takže cesta nudná a pomalu bez zážitků, že nebylo o čem psát, tak dnešek byl značně emotivní. Foto ač nerad, tak přikládám, budiž varováním pro všechny, aby nepřeceňovali svoje síly

post-3505-0-16827200-1343422260_thumb.jp

• Autor

takže dobrou noc a doufám že s lepšími zprávami se vám zase přihlásí váš zpravodaj z bulharského Primorska.

Dušane, ceny už mám, jen mi chybí ještě dvoje mýtné, tak čítám sem budu moci zítra hodit kompletní cestu sem na každé auto zvlášť :kol-28:

Upraveno od Malta

Tak fajn.S tím utopeným člověkem to je smutné a není asi letos první.Na Orbionu psali už o pár případech z Primorska.Minulí rok jsme koupili Bg známku přímo na hranicích.Letos tam ta možnost není?Jak je to značené od yambolu jak sjedš z nové dálnice?

• Autor

jj, stánek jsem zahlédl i na hranicích, jenže jsem zvyklý už kupovat na SHELLce, tak se mi nechtělo vracet zpět k hranicím. Jo u toho Jambolu je to značené dobře, vrací tě to jakoby zpět na Sliven a tam se napojíš na starou od Slivenu na Karnobat, někde kousek před Kolojanovem. Jinak chybí mi ještě jedno mýtné (tak ještě vydrž).

Ještě jsem zapomněl, jednu story z cesty, při čerpání na dálnici za Horgošem, nenašroubovali na Čendu víčko, takže jsem je kupoval na benzínce za Bělehradem a byl jsem doslova šokován jeho cenou. Můžou mi montážníci prozradit, za jakou cenu u nás prodají náhradní víčko?

Já ho už párkrát kupoval.Cena je od 30 do 60kč.

• Autor

no právě, já už ho také kupoval před lety za 60,- .... tak teď na benzínce u Bělehradu (kde je všechno předražené) tak jsem koupil víčko za 17,64 Kč v přepočtu :kol-47:

• Autor

tak tu máme vyúčtování cesty do BG pro obě auta, jsou tam celkové km, kolik kde litrů za jakou cenu vč.přepočtu na litr za CZK ... no každý si tam najde to svoje, že Dušane :kol-28: .

Fabia.pdf

Roomster.pdf

Díky Martine.Máš to zmáknuté.Spotřeba Roomstříku je podobná moje Fabče.Kdy vyrážíte zpět? My vyrážíme ve středu.

• Autor

no jak už jsem psal, budeme na sebe mávat někde po cestě, páč my razíme brzy ráno ve čtvrtek (tzn. kolem třetí ráno). To jsem rád že jsi mi spotřebu potvrdil, ikdyž u fábči jsem čekal nižší ... ale přemýšlel jsem proč je oproti předchozím rokům asi o půl litru vyšší a je to tím, že jsme jednak malinko víc šlapali a hlavně oproti předchozímu roku, vzrostl zase podíl dálnic. SRB jedeš hned od Horgoše, a trakiju jsme také dříve končili u St.Zagory.

• Autor

...Máš to zmáknuté....

no už jsem si říkal, každý rok to píši jen tak na linkovaný papír rukou, pak to vše komplikovaně sčíttám odčítám, přepočítávám, kurňa celý rok furt makám z excelem, proč já vůl to už neměl dávno takto, rukou to akorát napíši do prázdné vytištěné tabulky a pak to jen namlátín do komplu a ono mi to všechno zpočítá samo a mám přehled hned a ješě to poslouží i jiným :kol-28:

Ještě jsem chtěl hodit dotaz, čím si vysvětluješ že Čenda má i při o chlup vyšší žravosti menší celkový náklady, když jsem si všimnul, že se na Andělu navíc ještě musela koupit CZ dálnička....

• Autor

tak tak, roční měla ještě loni, ale na letošek už se nekupovala, pouze na Čendu, páč já na ježdění do práce zn.zatím nepotřebuji a doufám že to tak i zůstane, že ti darrmošlapi v Práglu zase něco nevymyslí

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.