Galvi Vloženo 21. Duben 2013 Sdílet Vloženo 21. Duben 2013 Rád bych se tady s Vámi podělil o takovou mojí úpravu auta, který by zároveň mohla i někomu pomoci př stejné výměnně. Chtěl jsem na autě předělat znaky na nové, ale pořád to vázlo na tom, že ve volantu zůstane znak starý, aˇž jsem na internetu objevil obchod, kde se krytky airbagu prodávají. Krytku jsem objednal a jakmile došla, mohlo se začít s výměnou. Nářadí, které jsem použil bylo následující: zrcátko, plochý šroubovák, klíč č. 16 a ruce . Já při demontáži airbagu neodpojoval autobaterii, pouze vytáhnul klíč ze zapalování, ale když baterii odpojíte, budete mít vetší jistotu, že vám nečekaně nebouchne.. Teď k samotnému návodu (vše je na fotkách pod textem) 1) Pootočit volant od 90°, tak aby bylo možné povolit zámky, které drží airbag na věnci volantu 2) Vzal jsem zrcátko a položil tak, abych viděl na zámky a mohl jsem je povolit 3) Povolit zámky - pomocí plochého šroubováku. Je potřeba airbag mírně odtahovat od volantu, protože když to neděláte, tak vám vše zase zaskočí zpět. 4) Otočit volant o 180°, aby bylo možné povolit i zámek na druhé straně, postup stejně. (Je k otočení volantu potřeba klíč, protože se zamkne.. 5) Povytáhnout airbag a opatrně odpojit kabel od volantu. Jde to velice jednoduše, jenom popotáhnete k sobě. 6) Airbag si přeneste někam, kde máte na práci místo (já to dělal v kufru auta) 7) Po odpojujte černé kabely z airbagu (krajní jdou vytáhnout šroubovákem, ta ten uprostřed použijte třeba kleště, jde ztuha. 8) Klíčem č. 16 povolte všechny 4 matice, které drží vrchní plech (pod plechem jsou 4 pružiny, které ho odtlačují) 9) Sundejte plech, pozor na kabel (nejspíš jde od airbagu odpojit, ale já jej neodpojoval), pod ním je ještě jeden, taky jej sundejte. 10) Poslední plechovou část už drží plastové západky krytu airbagu, postupně je všechny od-cvakněte a plech sejměte. 11) Nyní již můžete vytáhnout airbag z krytu, jde to dosti ztuha, je tam natěsno 12) Přendejte jej do nového krytu, musíte jej držet po obvodu, má tendenci se rozbalovat. 13) Zase vše složte v opačném pořadí Při přidělávání na volant je potřeba airbag pořádně zatlačit, ať zapadnou zámky (případně zkontrolujte pomocí zrcátka). Návod prosím nikam dále nešiřte, jen v rámci tohoto fóra dík. 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2013 Sdílet Vloženo 21. Duben 2013 Luxusni navod diky za nej , ale to bych asi nedokazal . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 21. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2013 (editace) Dík. Nebylo to tak těžké .. Ale přiznám se, měl jsem sakra respekt z toho bagu .. Editováno: 21. Duben 2013, autor: Galvi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2013 Sdílet Vloženo 21. Duben 2013 No a to prave ja nechci riskovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Květen 2013 Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 Toho naděláte kvůli dvěma lžícím azidu sodnýho... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 4. Květen 2013 Sdílet Vloženo 4. Květen 2013 Co to jakeho azidu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 4. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2013 (editace) Azi... co? EDIT: Aaaaaaha, wiki poradila - azid se používá v airbagu Mám k tomu vzorec: azid → → (přeloženo: azid → bum → moc au) Editováno: 4. Květen 2013, autor: Galvi 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 4. Květen 2013 Sdílet Vloženo 4. Květen 2013 Vzorec me dost pobavil :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Květen 2013 Sdílet Vloženo 4. Květen 2013 Azid sodný se používá proto, že na rozdíl od dalších sloučenin, schopných v extrémně krátký době vyprodukovat velký množství plynu (potřebnýho pro rychlý naplněný pytle) jeho rozkladný produkty nejsou jedovatý ani krozívní - jako je to u většiny nitrovanejch sloučenin. Když už se vymelete, asi by se vám nelíbilo, kdyby se pytle nafoukly plynem schopným ještě dál hořet nebo dokonce explodovat ve směsi se vzduchem, nacházejícím se v interiéru auta - do toho se samozřejmě bagy programovaně bočníma dírama vyfukujou, aby při nárazu těla fungovaly jako tlumič a ne jako trampolína... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 Existuje tato krytka i s chromovým úsměvem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 Kombinace novy znak a chrom usmev bohuzel neni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 Lze úsměv přendat z původního? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 (editace) Jednoduzsi by bylo prendat novy znak do begu z usmevem , ten usmev je snad navareny co centimetr a znak jen na 4 mistech Ovsem sehnat ted beg z novym znakem je nadlidsky ukol Editováno: 20. Květen 2013, autor: jozzi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 http://www.volantech.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 Pred tydnem mi odepsali ze jiz nemaj a ani mit nebudou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dominique Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 Sakra to vážne?Ja som objednával 16.4 ešte nič.Keď som sa pýtal 2.5 odpovedali že čakajú novú várku zajtra čakám odpoveď čo sa deje.Je to divné pretože inzeráty na bazoši akutalizované taktiež ponuka na stránke je.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 20. Květen 2013 Sdílet Vloženo 20. Květen 2013 Krytky NEJSOU a uz NEBUDOU !!!!!! sem nasratej taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
8dum Vloženo 23. Květen 2013 Sdílet Vloženo 23. Květen 2013 (editace) sorry Editováno: 24. Květen 2013, autor: 8dum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 8. Červen 2013 Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Super návod. Díky moc. Keby ste náhodou zistili, kde sa dajú krytky zohnať, dajte vedieť... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 8. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Já když jsem tu krytku objednával, tak už to byla jedna z posledních... A ještě za to že jsem ji dostal jsem ji dostal jsem si musel připlatit protože prý byly poslední 3 kusy a moc zájemců... Ale když je to originál díl, tak nedá se to sehnat u škodovky jako náhradní díl? Nebo se to prodává jenom jako celek i s Airbagem? Nezjišťoval někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 8. Červen 2013 Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Jenom celej beg krytky uz nejsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 8. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Tož tak to je špatné.. Ale až se mi podaří sehnat nový volant s pádly za pěkný peníz, tak klidně pošlu svůj "deklík" do světa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 8. Červen 2013 Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Zadne do sveta , do Tesina pujde 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 8. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Dobře.. budu na tebe myslet .. Jen to nebude hned.. ale až budou peníze na nový volant... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 5. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2013 Pýtal som sa na dostupnosť krytu s novým logom a jeho výmenu v servise, a dostal som zaujímavú odpoveď. Aj keby ten diel bol k dispozícií, nie sú ochotní takúto výmenu spraviť. Je to zbytočná manipulácia s airbagom a kvôli bezpečnosti do toho neidú. Hovoril som priamo s prijímacím technikom, kto je zároveň kamoš môjho dobrého kamaráta, a povedal, že s airbagom sa nehrajú, a keď treba, tak menia radšej celý volant, alebo minimálne komplet airbag. Jednoducho pod takúto vec sa nepodpíšu, lebo ak by sa v prípade nehody niečo stalo (airbag by sa neotvoril, alebo otvoril nesprávne), tak by si to museli vziať na triko. Treba uznať, že majú svoju pravdu, airbag nie sú LED-ky v stropovom osvetlení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.