Maverick Vloženo 28. Duben 2013 Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 Vkladam pro info zaznam dlouhodobe spotreby motoru 1.6 TDi CR z realneho kazdodenniho provozu. Celkove jezdim v rovinate oblasti, 85% dalnice (130-150 km/h tacho), 10% okresky (90-100 km/h tacho) a zbytek mesto (55km/h tacho). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Duben 2013 Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 Tak se musím s chválou také přesunout. A musím opět dodat, že je to opravdu pěkná spotřeba. Sedí ten průměr i podle tankování? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 28. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 Ano, podle propoctu to vychazi na 4,84 l/100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 30. Duben 2013 Sdílet Vloženo 30. Duben 2013 Krásná spotřeba,kdyže ho budeš prodávat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 8. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 Jeste nevim, uvidime... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 8. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 A protoze je to vlakno o spotrebe, dam sem na jedno misto me v prubehu doby dosazene hodnoty. Dosazene prumerne spotreby je potreba hodnotit v kontextu s dosazenou prumernou rychlosti. EDIT: Na prani doplnuji strucne info o profilu trate - start i cil jsou cca ve stejne nadmorske vysce (rozdil je nejakych 10 m.n.m.), trat je vicemene rovinata. Kdyz jedu stejnou cestu zpet, mivam spotrebu o 0,1 - 0,2l/100km vyssi. 03/2013 04/2013 04/2013 04/2013 05/2013 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Květen 2013 Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 Parádní spotřeby máš Mave. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 8. Květen 2013 Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 Nikde není uvedeno, kdy jsou hodnoty dosažené. Sice průměrná rychlost je pěkný údaj k posouzení, ale chybí mi nějaká informace, na jaké trase (profil) jsou hodnoty dosahované. Jestli to není třeba na nějaké cestě jen jedním směrem, přičemž spotřeba cestou zpět může být z důvodu nepříznivějšího profilu trasy o něco vyšší. Jako to mám já do práce. Jedním směrem kolem 3 a půl litru a směrem zpátky se pod 4,2 nedostanu. A jak vychází spotřeba vypočítaná "ručně" podle natankování a ujetých km na jednu nádrž? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 8. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 Tak jeste jednou a naposled - spotrebu merim na porad stejne trase (cili jednim smerem), abych mohl porovnavat mezi ruznymi modely (OII, Rapid) a motorizacemi. Kolecko (cestu tam a zpet) behem jednoho dne nedelam, cili nemohu takto merit. Nicmene start i cil jsou cca ve stejne nadmorske vysce (rozdil je nejakych 10 m.n.m.), trat je vicemene rovinata. Kdyz jedu zpet, mivam spotrebu o 0,1 - 0,2l/100km vyssi. (doplneno pro uplnost i do puvodniho prispevku) Pocitana spotreba +/- odpovida PP, byva vzdycky o neco malo vyssi, maximalni rozdil, pokud si dobre vzpominam, byl 0,15l/100km v neprospech realne spotreby. Dokladuje to i dlouhodoba spotreba, viz. prvni prispevek - dle PP 4,8l/100km, vypocitana na 4300km vychazi 4,84 l/100km. EDIT: Dlouhoba spotreba k dnesnimu dni je na 5681km podle PP 4,7l/100km, podle hrubeho propoctu (zohledneni zbyvajiciho dojezdu na nadrz) vychazi na 4,76l/100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Protoze se mi uz brzy snuluje dlouhodoba pamet PP (dosahnu 100 hodin provozu), pridavam aktualni data o spotrebe. Jak je videt ze srovnani se stavem v drive postunutem stavu ve 4300km, dlouhodoba spotreba se ustalila na 4,8l/100km. (Vypocet dle vzdalenosti a natankovanoho paliva vychazi na 4,86l/100km.) Spokojenost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dandu Vloženo 12. Květen 2013 Sdílet Vloženo 12. Květen 2013 Spotřeba hezká! Jak Ti vychází při čistě dálničním režimu (130-150)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2013 Zmerim na testovacim useku a dam vedet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 Tak jsem vyjezdil svoji první nádrž. Dnes jsem tankoval opět do vypnutí pistole. Fota pořízena při příjezdu ráno do práce, tankováno bylo následně při cestě z práce po 4 km jízdy. Při prvním tankování při cestě z autosalonu jsem tankoval při 37 km. Jízdní profil jsou vesměs silnice I.třídy. 11 km do Klatov směrem od Domažlic a pak do Plzně, kde zajíždím do centra (k autobusovému nádraží). Průměrná rychlost je tedy dosti zkreslena jízdou po městě. Před Plzní bývá kolem 64 km/h. K cestě I. třídy to mám cca 5 km po okresce. Jízda směrem do práce je profilem výhodnější než cesta zpět (více do kopce a většinou menší či větší protivítr). Dvě "místní" jízdy v délce celkem cca 60 km, z toho 10 km s prázdnou károu. Průměrná spotřeba výpočtem vychází za první nádrž 4,175 l/100km (samozřejmě při zjednodušujícím předpokladu, že tankovací pistole vypla při přibližně stejném naplnění nádrže od okraje jako při prvním tankování). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 13. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 dandu: Dneska jsem projel na zkoušku úsek po R10 z MB (260 m.n.m) do Phy CM (335 m.n.m). Na tempomatu jsem nastavil 145km/h, ze celou cestu byla průměrná rychlost 141km/h. Cely úsek měřil 43km. Průměrná spotřeba dosáhla 5.9 l/100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dandu Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 To je moc pěkné já bych tam měl 6,5 tipuji. Srovnavám 2.0 tdi cr 81kw a tu 1.6 CR. A vede asi ve všech režimech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 17. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2013 Drive nekdo po mně chtel videt realnou spotrebu Rapida v pripade, ze se nejede zadne eko rally, ale naopak, hodne svizne. Dneska jsem pospichal, jel jsem po R10 a D8 + průjezd krajem Prahy po okruhu. Na dalnici jsem mel po celou dobu tempomat na 150 km/h (tacho) a na okruhu 85 km/h (tacho). (z celkových 99km bylo 8km na prazskem okruhu) Jen dodavam, ze Climatronic jsem mel nastavenej na 19°C, venku bylo od 29,5 do 31,5°C. Vysledek vidíte na fotkách a stejný příspěvek jsem postnul do vlákna o mem Rapidu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 26. Červen 2013 Sdílet Vloženo 26. Červen 2013 (editace) Dovolil bych se s odstupem času "pochlubit" s dosaženou spotřebou za další tankování. Podmínky přibližně stejné jako zde http://forum.skodahome.cz/topic/123639-vaše-spotřeba/?p=1767198, možná trošku ideálnější (třeba vítr a jízda bez přívěsu). Vypočtená průměrná spotřeba byla 4.009 l/100km a pak pár dní nato zatím nejnižší spotřeba na jednu jízdu směrem do práce A ještě poznámka: kvůli dojetí letních pneu, které mi zbyly z Fabie (kola Antares), jsem přezul z 15", 185/60 Dunlop Sport SP01 na 15", 195/55 Bridgestone Turanza. Připadá mi to, že změna pneu nemá na spotřebu nějaký znatelný vliv. Editováno: 26. Červen 2013, autor: Joscer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 26. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2013 Tak dneska jsem udelal asi posledni sondu do problematiky spotreby meho Rapida - vymena auta za OIII se blizi, jsem zvedav na jeji schopnosti tykajici se spotreby. Jeji normovana spotreba je skoro i 1 litr/100km nizsi, uvidime v praxi. Ale zpet k Rapidu - tento tyden je na dalnici, kterou bezne vyuzivam, uzavirka, proto jsem cely tyden pro sve cesty volil okresky s prujezdy mestem a nekolika obcemi. Protoze je cela cesta sice kratsi, ale casove narocnejsi, jezdil jsem pomerne svizne - na okreskach +/- 105km/h tacho. Trasu jsem za cely tyden absolvoval 5x jednim a 5x druhym smerem, je tedy eliminovan vliv priznivejsiho vyskoveho profilu v jednom smeru, jen nekolik malo desitek km jsem ujel mimo tuto trasu. A protoze cely tyden bylo relativne horko, podotykam, ze climatronic mam permanentne nastaveny na 19°C, AUTO. Tentokrat bych nez na nominalne nizkou spotrebu chtel poukazat predevsim na realny dojezd na nadrz s motorem 1.6 TDi. Na tripu je videt najezd od posledniho tankovani, na palivomeru zbyvajici mnozstvi nafty v nadrzi a na PP pak zbyvajici dojezd. Z pohledu mych potreb se jedna o podstatne pozitivum techto motoru, ktere me stale drzi u TDi. Celkovy naprosto realny dojezd 1300km na nadrz je dle meho nazoru vynikajici. (Tento prispevek jsem vlozil i do sekce Váš Rapid --> Maverickův Rapid) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 ty kráso, to teda čumím. Já se mám sice Yetiho, ale tohle nedokážu ani na neutrál:)) Dálnice jezdím většinou tempomat 120 a spotřeba cca 7L. Jezdím dost město a okresky a na nich se dostanu maximálně na 5,5L, níž to nejde, protože i tak je to eko rally:) V únoru budu měnit povoz a přemýšlím taky pořád, zda Rapid či O3 a zda 1.6 tdi a nebo 1.4tsi. Ale asi to bude O3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 31. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2013 Mave a kolik následně vyšla spotřeba vypočítaná podle dotankování? Nebo v tomto směru to nekontroluješ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 17. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2013 Moje posledni mereni spotreby s Rapidem. Protoze jsem byl vcera donucen vynechat cestu po dalnici a jet jen na okreskach a projet nekolik mest a obci v hustem provozu, pridavam posledni zdokumentovani realne spotreby Rapida s 1.6 TDi 77kW. (dojezd v souctu s tripem tentokrat neodpovida plne nadrzi, nechal jsem platebni kartu doma a natankoval jsem jen za penize, ktere jsem mel v hotovosti u sebe). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 17. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2013 Joscer: spotrebu pocitam jen celkovou, ta se za necelych 20tkm ustalila na 4,8l/100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 17. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2013 Jako výpočtem? Nebo podle palubáku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 17. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2013 Vypoctem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 17. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2013 tak to nemá chybu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.