Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím všechny,

mám na vás jednu otázku...

Vlastním Supa ll limousine a v létě jedeme s rodinou na Lipno...

Koupil jsem origo příčníky Škoda,tedy 110 cm a mám v plánu koupit střešní nosiče kol

Thule ProRide 591 a chci se vás zeptat,jestli se mi vejdou na střechu 4 kola...

Je mi jasný,že bych je musel dát cik,cak,ale chtěl bych vědět,jestli má někdo z vás 

zkušenosti s bicykly na střeše.

Vloženo

Ahoj, 4 kola vozím na svém kombi, tam je trochu širší asi ten příčník. Ale myslím, že by to tam šlo napasovat. Jak píšeš cik cak s řidítkama, možná někde sundat sedačku a mělo by se to vejít. Limitovat tě můžou jen ty patky těch nosičů. Zkus si zjistit kolik ma ten jeden nosič tu šířku té základny.

Jirka

Vloženo

Mam taky skušenosti s kolama na střeše dal jsem tam i 4velke a 2male jinač jsem daval 4. Skušenost  rve to střechu nemužeš jet rychlejc v zatačkach s rozumem budeš mit vysoko těžiště. Od doby co vymysleli držak na tažne tak je jizda o nečem uplně jina. na střechu tak jedině rakev už i kvuli spotřebě.

Vloženo

no spotřebu nějak neřeším a ten odpor vzduchu,tak s tím tak trochu počítám,ale stejně vezu 2 děti,takže jízda bude lážo-plážo.

Takže,ikdyž zabloudíme někde,tak to bude dobrodružství a švanda.

Hlavně jsem chtěl vědět,jestli má někdo tady zkušenosti přímo se 4ma kolama,abych nekupoval zbytečne 4 nosiče kol.

Jinak ten příčník je origo Škoda 110 cm. 

Vloženo

To luki.chladek: Kolego, jestli jsi se nevšiml zdejší vlákno je od slova "hospoda", jinak pokec o všem veledůležitém co se řešívá v hospodách! Zakládat v hospodě odborné téma je víceméně kontraproduktivní a svoji starost by jsi určitě daleko vhodněji pořešil u vás  Superb II ve vlákně "ostatní".

Vloženo

...já měl na Fabii 4 kola na střeše...příčníky a  držáky od piccola Přerov...musel jsem je dát cikcak, ale vešli se a to neměl příčník přesah přes patku...dokonce hmotnost nosičů a kol nepřesáhla 70kg, takže nebyla překročena nosnost střechy, nevím kolik má SUP, ale neměl bych z toho strach...navíc dobrej prodejce ti dovolí před koupí si to vyzkoušet přímo na autě...

Vloženo

To luki.chladek: Kolego, jestli jsi se nevšiml zdejší vlákno je od slova "hospoda", jinak pokec o všem veledůležitém co se řešívá v hospodách! Zakládat v hospodě odborné téma je víceméně kontraproduktivní a svoji starost by jsi určitě daleko vhodněji pořešil u vás  Superb II ve vlákně "ostatní".

milý pane ,nebo chlapče...je vidět,že zřejmě si nikdy nebyl v hospodě,protože v hospodě se kecá o všem možným na světě a taky do hospody chodí hodně lidí...můj dotaz byl obecný a né odborný,tak nedělej tady chytráka,protože by mě moderátor jinak zablokoval...zeptal sem se a odpověď sem dostal,tak to v hospodě chodí :kol-44:  

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím všechny,

Koupil jsem origo příčníky Škoda,tedy 110 cm a mám v plánu koupit střešní nosiče kol

Je mi jasný,že bych je musel dát cik,cak,ale chtěl bych vědět,jestli má někdo z vás 

Ahoj, já na Fabii měl 4kola na střeše a bez problému.

Mám taky Superba II kombi, ale tam musím koupit ty příčníky. Pak začnu vozit kola i na něm :-)

Hodně zdaru.

P.S.: můžeš mi napsat, kolik tě stál ten příčník a o jaký typ se jedná?děkuji

Vloženo

Zdravím všechny,

Ahoj, já na Fabii měl 4kola na střeše a bez problému.

Mám taky Superba II kombi, ale tam musím koupit ty příčníky. Pak začnu vozit kola i na něm :-)

Hodně zdaru.

P.S.: můžeš mi napsat, kolik tě stál ten příčník a o jaký typ se jedná?děkuji

Zdravím Stalin J.V.

já jsem kupoval přímo ve škodovce origo příčníky a cena asi 4,5tis a jestli máš šekovku, tak máš slevu na origo příslušenství

takže mě vyšli nějakých 3,7tis...jinak délka mezi patkami je asi 107 cm,ale hlavně mají t-drážku a to je SUPERB :-D

Vloženo

Zdravím Stalin J.V.

já jsem kupoval přímo ve škodovce origo příčníky a cena asi 4,5tis a jestli máš šekovku, tak máš slevu na origo příslušenství

takže mě vyšli nějakých 3,7tis...jinak délka mezi patkami je asi 107 cm,ale hlavně mají t-drážku a to je SUPERB :-D

no ale vlastně na kombajna ten příčník bude úplně jinej než na sedana,ale ta sleva ve škodovce bude stejná...viz.šeková knížka

• o 2 roky později...
Vloženo (editace)

Možná někomu pomůže zkušenost se Superb II Combi + příčníky Menabo Brio 120 + 4x Thule ProRide 591. Mohu potvrdit, že na střechu se dají dostat 4 nosiče s připnutím pomocí klipsů (do Menabo nepasují origo T-úchyty od Thule). Pokud nosiče správně poskládáte (orientace nosičů střídavě a pak správně otočit posunovací úchyty nosičů), vejdou se tam čtyři s rezervou 2 mm :)

Zde je foto jediné kombinace, jak nosiče poskládat, aby čelisti a zámky byly na správnou stranu a podpěry šly sklopit nadoraz:

13315426_10206714124555032_1610011508980

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206714124555032&set=a.4491022636946.1073741825.1331668779&type=3&theater

Dostat do nosičů kola, aby si nepřekážela, je taky výzva, ale to už se dá zvládnout rychleji :)

Editováno: , autor: MCF
Vloženo (editace)

Tak to jsi docela sebevrah... Menabo Brio není určený na váhu čtyř kol. Psáno je sice 90kg, ale musíš to brát s rezervou vzhledem k ceně. Ten šunt se prodával i v Lidlu, je to tak na 4 prkna nebo žebřík pro dělňase, na box , ale na 70kg kol s nosičema, který jsou v zatáčkách obrovskou pákou vzhledem k výšce a pohybu kol v nosiči ProRide 591 díky jednomu rameni..... Na to se hodí novější model Menabo Dozer, kterej už má zároveň novejší T-drážku pro příslušenství všech výrobců. Hlavně jsou ale patky tak 2x masivnější a tyče taky, takže tam nějaká pevnost je.

Jinak asi takhle....máš Superba (jestli jetýho, tak třeba za 400 tisíc), koupíš nosiče na kola za víc jak 7 tisíc, na to hodíš kola za 50 litrů (pokud máš obyčejný) nebo taky za 200 (pokud jsou karbonový) a koupíš si příčníky za 1200Kč... No snad máš slušnou pojistku, protože až ti to někde sletí a vysypou se kvůli tobě dva kamiony, tak aby se z tebe nestal bezdomovec. Nebo jezdi po dálnici 90 a po okresce jako šnek. 

Doporučuju se vždycky poradit s prodejcem, jak ohledně kompatibility, tak i kvůli uvedení do reality. To je jako když si někdo koupí auto s 300 koněma za milion, chce jezdit za hranicí zákonných limitů a potom si na auto hodí čínský pneu neznámého výrobce za nejnižší cenu v kategorii a později se diví, že leží v nemocnici a auto je rozpůlený o strom.

Pokud je to do drážky, tak se vejdou na 120cm tyč 4 nosiče ProRide 591, ale nic moc prostor. Já mam Atera Giro AF, lepší a stabilnější nosiče, stejná cena, jsou užší = víc místa, takže doporučuju. Navíc je na střeše nemá každej jako Thule.

Editováno: , autor: rarach89
  • o 3 týdny později...
Vloženo

No zrovna ty příčníky z Lidlu toho unesou celkem dost.

Tak to jsi docela sebevrah... Menabo Brio není určený na váhu čtyř kol. Psáno je sice 90kg, ale musíš to brát s rezervou vzhledem k ceně. Ten šunt se prodával i v Lidlu, je to tak na 4 prkna nebo žebřík pro dělňase....

A to je tvoje osobní zkušenost, nebo to nějak vyplývá z té nízké ceny?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...