Přejít na obsah

rarach89

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    1 377
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

1 Sledující

O uživateli rarach89

  • Narozeniny 17.4.1989

Kontaktní metody

  • Skype
    rark89

Návštěvy profilu

3 250 zobrazení profilu

Oznámení rarach89

  1. Na 206kW jsou vzhledem k velikosti ty brzdy nejdražší a Brembo Xtra komplet s prací vyšlo na 15500. Na autě rok a půl a vše ok. A to jsem fakt jezdil jako dobytek, dálnice jezdím 180+. Na O3 jsem to měl asi 2 roky a při prodeji auta skoro jako nový.
  2. To je nesmysl. Brzdy jsou spotřební materiál a na záruku vozu nemají vliv. Nejde o nějaký zásah do vozu a brzdy nic nemohou způsobit. To je jako jezdit na výměnu kol nebo pneu do autorizáku... Jinak 99,9% autorizáků nepřijme donesený díly i když jde o originál se štítkama a fakturou.
  3. Tady se furt ty kotouče a desky řeší dokola, je o tom 36 stránek. Vždyť na tom není nic speciálního. Pokud máš prachy, tak objednej na skoda-dily vše originál a nech si to u někoho přehodit. Dělat to v autorizáku je nesmysl. Pokud chceš ušetřit a chceš minimálně stejnou kvalitu a jistotu že neuhnijou zadní kotouče, tak dej všechno Brembo Xtra. Kotouče i destičky. Vypadá to dobře, nerezne, nehnije, brzdí minimálně stejně jako originál, za mě teda o něco lépe. Měl jsem to na O3 1.8TSI 4x4 132kW, pak na S3 2.0 TSI 206kW, kterýho jsem teď nahradil Kodiaqem 2.0TSI 180kW kde už se vzhledem k váze auta taky blíží výměna a budu zase dávat Brembo Xtra. Maximální spokojenost. A to jezdím jako prase. Rozhodně bych se vyhnul Ate, TRW, různým kombinacím. Každý druhý na to nadává jak to píská, vlní se kotouče, praskají, hnijou a já nevím co ještě. To co je na autě z výroby bohužel už nekoupíš, to ber jako 100%. Originál je pak řekněme 90%, Brembo Xtra taky 90%. Vše ostatní je horší. Teda pokud koukáš cenově pod originál. Samozřejmě na opačnou stranu to bude něco jiného.
  4. Mám RSko 2022 s MIB3 a zajímalo by mě, jestli existuje nějaká aktualizace SW. Mám 3V0035816G H22 s SW 0302. A potom by mě zajímalo jak zjistím, že jsou mapy už aktualizovaný? Flashka na exfat, rozbalil jsem tam nově stažený mapy u update stránek Škodovky, prdnul jsem to přes redukci do USB-C a nic. Občas flashka bliká, občas ne. Jezdím takhle už asi 4 dny. Aktualizaci nikde v rádiu zvolit nejde a co jsem tak pochopil, tak se to jen připojí a samo to ty mapy pozná a začne aktualizovat. Jen nikde není vidět průběh a stav. 😃
  5. Ate bych si nekupoval. Buď originál kotouče a originál destičky nebo oboje Brembo Xtra, ale ty maj jinde. https://www.mroauto.sk/sk
  6. Podle toho jaký máš kotouče. ??
  7. Nevymýšlet již vymyšlené. Napojit na pojistky. https://www.isix.cz/prislusenstvi-k-viofo-gitup-autokameram/pojistkove-pouzdro-s-odbockou-4-typy-v-baleni-atc--ats--micro2--mini/
  8. Vážně tam nemáš 17"? Jinak buď to nech s typovým listem zapsat do VTP a nebo dej na auto jen to co je v techničáku. Ono to není jen kvůli STK, ale v případě nehody to může být docela problém.
  9. Pak jde ještě dokódovat vysoušení brzd https://youtu.be/nAq_2-WEZZk , to taky může pomoct v brzdném účinku. No a jinak je to o zvolených kotoučích a destičkách. Některé kombinace prostě nemusí fungovat dobře. Za mě co mám za roky vyzkoušeno, tak fungovali kotouče brembo max a originál destičky, kotouče zimmermann sport a destičky textar epad, kotouče brembo xtra a destičky brembo xtra. Nikdy nic nepískalo, nebyl jediný problém a pocitově to bylo lepší než originál.
  10. No právě většina má na autě Tomkety a podobný sra*ky a pak to svádí na brzdy. Nejkratší brzdnou dráhu na mokru má myslím Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 a oproti tomu nějaká nejhorší testovaná zabrzdí snad o 9m dál. To je skoro o dva superby. Kódováním jde upravit chování ABS pro velikost brzd, to se dělá při výměně za větší kotouče. Pak je možnost nakódovat nějaké "předplnění brzd". To mi kódoval ferda. Prostě líp fungujou brzdy. Ferdy jsem se neptal, ale pamatuju si tady někde napsaný info, že je to jako když někde sekneš zatáčku nebo jedeš svižně a přitáhnou se ti pásy a natlakujou brzdy, tak takhle jsou natlakovaný furt. No něco jsem našel. 🙃
  11. Kóduje se v jednotce ABS pokud si pamatuju správně. Na bazoši jde najít různé varianty. Červené na RS nebo černé pro Golfa. Oboje jde na S3. https://auto.bazos.cz/inzerat/169045700/brzdy-golf7r.php Udělal bych jen předek, zadní toho moc nepřinesou.
  12. Pokud máš světla s čočkou, tak to bude fungovat správně a nikdo stejně nic nepozná. Na STK ti do světel nikdo nepoleze. https://www.ledpodsviceni.cz/skoda/
  13. Brembo Xtra mám na S3 206kW komplet a spokojenost. Ostatní uvedený varianty na autech co tady mám napsaný v podpisu.
  14. Měl jsem na autech kombinaci Brembo max kotouče a originál destičky, Zimmermann sport kotouče a Textar epad destičky, Brembo Xtra komplet na dvou autech a nikdy mi nic nepískalo, nehnilo a vždycky to bylo lepší jak originál.
  15. Uběhlo 8 měsíců s 206kW a Brembo Xtra vypadají jako nové. Slíbil jsem tu fotku po roce, takže v srpnu.
×
×
  • Vytvořit nový...