Publikováno Červen 4, 201312 r Nazdar pánové, chtěl jsem se zeptat, v červenci jedu do Chorvatska do městečka Pula. Chtěl bych jet v pátek na noc. Vyjíždím z Hodonína. Nemá někdo zkušenosti kde brát plyn? Spíše kde bude v noci vůbec otevřeno. Díky
Červen 4, 201312 r Napěchuj to na české straně, jestli jedeš přes Mikulov, tak je čerpačka cca 1km před Mikulovem a pak na Shellce v Mikulově, ale tam je bezkonkurenčně nejdražší, protože to je poslední(první) čerpačka v ČR... V Rakousku na Tvé trase určitě dotankuj na dálnici A2, cca 100km za Vídní, je to ČS Agip Loipersdorf. Co se LPG týká, proběhla zde modernizace a zkapacitnění, nyní jsou zde 2 čerpací stojany stejné jako u normální čerpačky (ne stojany na LPG schoulené někde v koutku mimo hlavní prostor ČS): http://www.autogasvergleich.de/autogas-tankstellen/oesterreich/burgenland/loipersdorf/7411/agip-autobahn-tankstelle-6076.html Ještě jednu máš pak dole u Klagenfurtu, jedeš-li přes Loiblpass, mohla by se hodit... A na Istrii už jich je mraky. S cenou v Rakousku počítej okolo 0,90Euro, v Chorvatsku tipuju do 4HRK... Jinak co se národní ČS Ina týče, tak v HR můžeš vyhledat i LPG třeba tady: http://www.ina.hr/default.aspx?id=475 Pěknou dovolenou
Červen 5, 201312 r Autor Díky moc, jen se zeptám, má smysl si kupovat ve Slovinsku známku za 30 euro? Jedu od pátku večera do soboty a to je 9 dní a to mi týdenní nevystačí. A nebo si ji mám koupit a projet celé Slovinsko až k Istrii? Nikdy jsem tam nejel, tak nevím co je lepší.
Červen 5, 201312 r vyjmul jsem toto téma z čerpacích stanic, neboť jsou tam i dotazy jiného charakteru, takže si to zaslouží extra vlákno, kde se může sáhodlouze diskutovat
Červen 5, 201312 r Ahoj jel jsem podobnou trasu loni a z vlastní zkušenosti mohu doporučit tankovat u sjezdu km 138 (kousek před Grazem) na A2, zde 2 km od dálnice je nonstop market s benzinou. Nepamatuju si přesně název, ale je to otevřeno nonstop, cena když jsem byl já tak proti dálnici o 0.15 E levnější. Nevím, kolik máš nádrž, ale já jel na jedno tankování (mám 57l nádrž - tankuju 45 l), právě zde až na Istrii - tankoval jsem pak v Pule, protože v Premantuře není kde a chtěl jsem jezdit celý týden. K Slovinské dálniční známce - určitě doporučuju koupit, za 2 roky a 4 cesty přes slovinsko mě 2 x kontrolovali, jen kvůli dálniční známce. Dle kolegy, který jí údajně zapomněl koupit a zastavili ho v noci 10 km za hranicema - 150 Eur pokuta a bez diskuze. Až pojedu někam dolů do Chorvatska, tak těch 30 km v Slovinsku objedu, ale tady jedeš Slovinsko napříč, tam bych neriskoval. Dálnice jsou kvalitní, akorát jsme loni u Lublaně trefili asi nějakou cestářskou oslavu, protože v noci v cca. 3:30 - 4:00 hod jsme stáli skoro hodinu v koloně u Lublaně z důvodu, že stále někdo otevíral a zavíral tunel (projelo 30 aut a zase zavřeno), kudy jsme museli jet. Nevím proč, asi někdo ožralej, protože si to jinak nedokážu představit. Dole máš plánek kde přesně ta benzina je. Stojan je mimo benzinu, dojedeš, natankuješ si sám a dojedeš zase dopředu zaplatit. Kdyby něco klidně napiš. K cestě, odjeli jsme kolem 20:00 od nás - střední čechy, tankovali jsme v cca. 01:00 hod v rakousku, a v 07:30 hod jsem lezl v premantuře do moře na probuzení po cestě. Upraveno Červen 5, 201312 r od mirek2007
Červen 5, 201312 r K cestě jsem ještě zapomněl - rakouskou a slovinskou známku doporučuji koupit již v ČR, třeba ÚAMK, případně benzínky nebo cestovky to aspoň u nás mají skladem a na výběr. V Chorvatsku jsme loni za dálnici od hranic ( z Koperu - Umagu) platili cca. 120-130 Kč, za jednu cestu až do Puly.
Červen 5, 201312 r Autor Díky moc za podrobný návod. Taky to tak vidím, že koupím měsíční známku Slovinska a profrčím to až na Istrii. Prostuduju mapu a kdybych něco nevěděl, tak se poptám.
Srpen 27, 201312 r Tak jsem byl taky v Chorvatsku poprvé a cesta v pohodě velmi dobre vše značené.S tankováním LPG nebyl problém. Čerpal jsem v Mikulově na Schellce nonstop,potom Rakousko Loipensdorf taky nonstop,ve Slovinsku je hned po 500m za hranicema v obou směrech nostop.V Chorvatsku je čerpaček na dálnici hodně tam není problém. Doporučuji nebrat v Rakousku tam je cena daleko vyšší 0,9 EUR ,Chorvatsko kolem 5 kun Slovisko 0,74 EUR to je skoro jak u nás.Rakousko se dá projet v pohodě bez tankování. A známky koupit rakouskou hned za hranicemi v Mikulově ve FREE shopu 8,3 EUR otevřeno nonstop,slovinskou stačí taky na hranicích na přechodu je to nonstop a navede vás značení. Není důvod platit tady ty překupníky ,kteří si narazí navíc. Mýtné v Chorvatsku sjížděli jsme na Zadar-Benkovac 200 Kun dohromady za 1 cestu po dálnici tam.Takže tam i zpět 400Kun. Měl jsem z toho taky obavy ,cesta v pohodě tankování taky ,ale jel jsem v týdnu a ne v sobotu.Vsobotu se můžou dělat fronty na mýtnicích v Chorvatsku ,co zažil kamarát zdržení skoro hodinu v kolonách.
Červen 17, 20196 r Chlapi tento týden vyrážíme do Chorvatska trasou přes Brno, Mikulov, Vídeň, Graz, Lublaň, Istrie. Všude je mi stejně jako předchozí roky co jsme ještě jezdívali do jiných částí Chorvatska vše jasné, jen se nemohu stále dopátrat, zda hned za hranicemi s Mikulovem je, či není zavřená cesta mezi Drasenhofen kolem Poysdorfu před nájezdem na A5. Minulý týden mi navigace ještě hlásila že ano a že je nutno objet přes Břeclav, dnes už to tak netvrdí, ale třeba Waze stále uzavírku hlásí. Nevím ale zda je to opravdu uzavírka, či nějaké omezení. Nejezdíte tam tudy teď někdo, že by jste věděli jak to na Vídeň vypadá? Díky
Červen 17, 20196 r My jedeme 30.6 na Krk. Cesta Opava-Viden-Graz-Maribor-Lublaň-Krk. Hledal jsem na netu a nikde jsem nic nenašel k té uzavírce za hranicema. Pokud zjistíš něco, dej info.
Červen 17, 20196 r Podle všeho by se snad mělo jednat jen o uzavírku mimo naši trasu (sjezd na Poysdorf). Nechápu ale proč se mě kvůli tomu navigace snažila směřovat přes Břeclav, když by to nemělo trasu do Vídně omezovat. Třeba dá ještě někdo vědět reálnou zkušenost. To ty už pojedeš vlastně novým mevědem ne? https://www.google.cz/maps/place/Rakousko/@48.710687,16.6527267,16.43z/data=!4m5!3m4!1s0x476d079b259d2a7f:0x1012d47bdde4c1af!8m2!3d47.516231!4d14.550072!5m1!1e1 Upraveno Červen 17, 20196 r od ZbyšekSU
Červen 17, 20196 r Přesně to co jsi označil tak mi to ukázalo? No pojedeme medvědem pokud bude, zatím to vypadá že bude. No těším se ?
Červen 17, 20196 r před 1 hodinou, ZbyšekSU napsal: Podle všeho by se snad mělo jednat jen o uzavírku mimo naši trasu (sjezd na Poysdorf). Nechápu ale proč se mě kvůli tomu navigace snažila směřovat přes Břeclav, když by to nemělo trasu do Vídně omezovat. Třeba dá ještě někdo vědět reálnou zkušenost. To ty už pojedeš vlastně novým mevědem ne? https://www.google.cz/maps/place/Rakousko/@48.710687,16.6527267,16.43z/data=!4m5!3m4!1s0x476d079b259d2a7f:0x1012d47bdde4c1af!8m2!3d47.516231!4d14.550072!5m1!1e1 Ta uzavřená silnice je vidět na videu v čase 4:38.20 , chvílema blbne kamera https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zive-cesta-do-chorvatska-po-roce-se-statisice-cechu-opet-vydaji-autem-k-mori-74057 další čas: přejezd hranic 4:11.20 odjezd z benzinky za hranicema 4:28:40
Červen 17, 20196 r @corve super, díky. Takže opravdu žádné omezení, jen zrušili starou cestu a vedou to vše po obchvatu bokem.
Červen 17, 20196 r Když si vzpomenu, loni tam o tomto čase panoval čil stavební ruch a za rok obchvat hotov, naši by se mohli učit. Zase drobné urychlení cesty, než se plácat přes to město.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.