Přejít na obsah

Převodovka DSG


omicron

Doporučené příspěvky

David C: Absolvoval som tento problém na Roomstri. Navyše sa mi to prejavovalo tak, že keď som sa chcel rozbehnúť bez plynu, auto sa nepohlo, keď som následne pridal plyn a pohol sa, DSG výrazne cuklo pri preradení na dvojku. Keď som sa rozbiehal hneď pod plynom, preradenie na dvojku bolo hladké. Výsledok - nová mechatroniku.

jaja01: S autoholdom to nemá nič spoločné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alice 18: ale přesně takhle mi autohold funguje, abych nemusel na křižovatce stát na brzdě, auto stojí, dokud nešlapnu na plyn...když je to vypnuté, tak hned po pouštění brzdy pomalu jede...

ty možná pleteš autohold s asistentem sjezdu...

Editováno: , autor: jaja01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahojte, mám stejný problem, u Fabie vRS 1.4 TSI DSG, taky se chci zeptat jeslti je to normalni nebo ne, chci dodat, prijde mi, ze to nejvic dela pro nizsich prevodech tzn. z 3 na 2 a nejvic to jde slyset z 2 na 1 a prijde mi, ze jen na manualnim rezimu :) a jeste kdyz jedu po kostkach na silnici, nerovnosti nebo cokoliv tak kdyz nemam seslaplej plyn, tak to drnci, kdyz otevru okynko, tak to jde slyset moc a jinak stejne jak pise G6_TSI_DSG ... nevite cim to muze byt ? :) diky moc jinak servis no

Robí to aj mne, ale počujem to len keď stojím a preradím z P na D, príp. naspať na P. Pri jazde to nepočujem. Manuálny režim nepoužívam. Hovoril som o tom v servise. Podľa nich to robia všetky SG, skúšali Octaviu a Superb.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Z "P" do "D" a zpět do "P" to podle mého názoru dělá mechanická zapadka, která zabraňuje zařazení rychlostí bez zmáčknutí knoflíku na hlavici řadící páky DSG. Jinak převodovce můžete krásně říct, kdy má řadit. Stačí jen při jízdě na krátkou chvíli lehce uvolnit tlak na plynový pedál. V tom okamžiku elektronika zařazuje vyšší rychlost a dál můžete zrychlovat na vyšší stupeň. Je to dobrý i při přeřazení z 1° na 2°, kdy to pak tolik neškube (elektronika podle sešlápnutí pedálu plynu neví, zda ještě motor vytočit, anebo už přeřadit - jak má naprogramováno). Ale předpokládám, že o tomhle "triku" každý ví. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem po vymene kompletniho bloku spojek, doporucili to servisu v MB, po udalosti, kdy ma na dalnici znicehonic "vysadila" cela licha pulka prevodovky a radili jen sude (!). Po zastaveni a restartu ridicich jednotek (vypnuti zapalovani a znovunastartovani) bylo vse OK, nicmene diagnostika stale hlasila vule na spojce 1 a sporadicke chyby pri razeni lichych stupnu. Badali nad tim, a pote doporucili servisu vyse jmenovanou vymenu. Ted to jezdi jak nove. Najeto cca 60kkm, je to sucha 7DSG...

Ahoj. Ja sa chystám kúpiť taku istu OII ako mas aj ty, akurat je to 08/MR2008. Má to najadzené 130tkm a prejavujú sa na tom horeuvedené problémy tak cca 10-15tkm. Ak vieš na základe svojej skúsenosti odhadnúť, skús povedať koľko to ešte asi vydrží kým to prestane radiť "liche" (nepárne ?). Este rok je v leasingu a potom si ju chcem odkupit tak zacinam rozmyslat ci sa mi to oplati.Kolko stala vymena spojky? Menili len lamelu "lichych" stupnov alebo obe? Pri tych km co to ma by sa asi pytalo vymenit aj dvojhmotu, ci nie?

Inak nieco k mojim skusenostiam - trha to pri preradovani 1 -> 2 hlavne ked preradenie nastava pri pootocenom volante. V priamom smere je to este celkom v pohode. Diagnostika nic neukazala a "technik" pri skusobnej jazde len skonstatoval ze treba pridavat viac plynu :/ Su to diletanti. Ked bude cas tak to skusim dat ineho autoriz. servisu.

V minulosti som reklamoval predne svetlomety - vo vyrobe do svetiel dali zle ziarovky parkovaciek a plast od ich tepla zdegradoval - ostal mliecny. Nastalo to minule leto ked bolo strasne teplo a ostrekovali sa mi svetlomety - tepelny sok. Po maili co som poslal do MB ma sice v servise nemaju radi (chceli aby som si vymenu platil sam) ale mam nove svetla zdarma a stare v garazi (na ND).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Som tu novy ale precital som si cele vlakno tak snad sa nebudem opakovat.

Otazka znie ci si uz niekto z vas dal dorabat padla pod volantom a ak ano tak kolko to stalo.

OII L&K MR2008 to nemala stanardne a kym to bolo firemne tak som si to nemohol dat domontovat.

Vdaka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj. Ja sa chystám kúpiť taku istu OII ako mas aj ty, akurat je to 08/MR2008. Má to najadzené 130tkm a prejavujú sa na tom horeuvedené problémy tak cca 10-15tkm. Ak vieš na základe svojej skúsenosti odhadnúť, skús povedať koľko to ešte asi vydrží kým to prestane radiť "liche" (nepárne ?). ...Kolko stala vymena spojky? ... Menili len lamelu "lichych" stupnov alebo obe? ...

Mam nyni najeto 90 kkm s DSG7 (predtim cca 130kkm s DSG6), zadne dalsi potize od te doby. Ale vyuzivam casto vsech jejich moznosti, vc. razeni padly, zejmena pri brzdeni motorem, dojezdy na neutral (dnes lze u nekterych koncernovych modelu nastavit automaticky rezim DSG volnobeh), a rezim S.

Tech 130kkm bych se vubec nebal, sam jsem O2 TDi s DSG6 cca v techto kilometerch prodaval pred 3,5 lety, ma to znamy, zadne potize nema, ma najeto pod 200kkm. Chce to hlavne kvalitni servis, zadnou amaterinu "samodoma", v tomto jsem striktni.

Menili me to zdarma, auto ma 4 roky (a 120 kkm) zaruku.

Co vse menili, nevim, ale menili "kompletni blok spojek", takze predpokladam, ze obe strany, tzn. vse...

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No nejen ze se nemeni, on tam zadny neni. :)

To co píšeš je Kravina,bez olejové náplně jsou pouze spojky!

Množství oleje v 7st DSG je 1.7 litru + 1litr v mecharonice.

Olej v Převodovce se vymenit dá v mechatronice se vyměnit nedá,sečteno podtrženo 7st DSG obsahuje se vším všudy 2.7litrů oleje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...